800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Grote prijsverschillen oldtimerverzekering

De verzekeringspremies voor oldtimers verschillen enorm. Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Alpina.nl. Ondanks de relatief lage premie voor een oldtimerverzekering zijn besparingen tot € 120,- per jaar op de verzekeringspremie mogelijk aldus Marc Diks, directeur marketing-communicatie en online.

Direct-writers vaak lage premie voor een WA-dekking

Uit het oldtimeronderzoek van Alpina blijkt Meeus Verzekeringen, met een premie van € 60,24, de laagste premie te bieden voor een basisdekking tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Plek twee tot en met vier zijn bezet door zogenaamde direct-writers. Deze partijen werken zonder tussenkomst van een intermediair. De duurste oldtimerverzekering is die van Bovemij Verzekeringen, met een premie van €181,-.
Kijken wij naar de premie voor een casco dekking dan is GIO adviesgroep de voordeligste met een percentage van 1,36%

Uitgangspunten oldtimeronderzoek

Bij het onderzoek is Alpina uitgegaan van een oldtimer uit 1985 met een bestuurder ouder dan 25 jaar, een maximaal gebruik van 5.000 kilometer per jaar en een getaxeerde waarde van € 5.000,-.

TVM beste oldtimerverzekering 2014

Alpina heeft in het oldtimeronderzoek niet alleen naar de premiefactoren gekeken, maar de oldtimerverzekeringen ook op meer dan 25 onderdelen beoordeelt. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de hoogte van het eigen risico en de mogelijkheid om de oldtimer te behouden bij ´total loss´.
Concluderend kan gezegd worden dat de beste overall oldtimerverzekering, in 2014, gaat naar TVM verzekeringen. TVM verzekeringen is eveneens de beste keus bij een casco dekking.

Polisdirect beste keus WA oldtimerverzekering 2014

Polisdirect, onderdeel van Bovemij, komt in 2014 tot slot als beste keus uit de bus bij een oldtimerverzekering met een WA-dekking.

winnaar-beste-keus-wa-oldtimerverzekering-2014-polisdirect-300x229

 

V.l.n.r. Rob Polman (Polisdirect/Bovemij), Robert van Spanje (Alpina.nl) en Henk Pieters (Polisdirect/Bovemij)

Het volledig oldtimerverzekering onderzoek is hier te vinden: /oldtimerverzekering/onderzoek-2014/

Wanneer komt een auto in aanmerking voor oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering is niet per definitie een verzekering voor oude auto´s. Het is een verzekering voor voertuigen vanaf een bepaalde leeftijd die hobbymatig gebruikt worden. Tevens mag er op een oldtimerverzekering een beperkt aantal kilometers per jaar met het voertuig gereden worden.
Door het beperkte gebruik en het feit dat er bijvoorbeeld geen woon-werkverkeer mee gereden mag worden volstaat een lagere premie dan op een ´normale´ autoverzekering zou worden berekend.

Oldtimerbezitters zwaar gedupeerd

De lasten voor de oldtimerbezitters zijn de laatste tijd behoorlijk omhoog gegaan door de nieuwe belasting regeling die in 2014 is ingegaan. Het loont dus nog meer de moeite om de premie te vergelijken en zo de lasten voor een oldtimerverzekering te verlagen.

Alpina.nl

Alpina.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite met meer dan 44 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. Alpina.nl is met haar 21 medewerkers voor de consument altijd op zoek naar de beste prijs/kwaliteit-producten en biedt, naast een snelle digitale service ook 24/7 telefonische bereikbaarheid. De Thuiswinkel publieksprijs ging in 2012 naar Alpina.nl in de categorieën Financiële Dienstverlener en Vergelijkingssite.

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op