Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Onderzoek 2014

Oldtimerbezitters kunnen in veel gevallen flink besparen door nog eens goed te kijken naar hun oldtimerverzekering. Alpina komt tot deze conclusie na een analyse van ruim 21 oldtimerverzekeringen. Hieruit blijkt dat de hoogste premie ruim drie maal zo duur is als de laagste premie.

Direct-writers vaak lage premie voor een WA-dekking

Uit het oldtimeronderzoek van Alpina blijkt Meeus verzekeringen, met een premie van € 60,24, de laagste premie te bieden voor een WA-dekking. Plek 2 tot en met 4 zijn bezet door zogenaamde direct-writers. Deze partijen werken zonder tussenkomst van een intermediair. De duurste oldtimerverzekering was in dit geval bij Bovemij verzekeringen met een premie van € 181,00.

Kijken wij naar de premie voor een casco dekking dan is GIO adviesgroep de voordeligste met een percentage van 1,36%. Bij de casco dekking komen wij de eerste direct-writer pas tegen op plek 10.

 

Beste Oldtimerverzekering 2014 goedkoopste All-Risk oldtimerverzekering 2014 Goedkoopste wa oldtimerverzekering 2014 Beste Keus All-Risk oldtimerverzekering 2014 Beste keus WA oldtimerverzekering 2014

Top 10 beste oldtimerverzekering 2014

Aan de verschillende onderdelen van de oldtimerverzekeringen hebben wij waardepunten toegekend.
Al deze punten bij elkaar opgeteld hebben geleid tot 1 totaalcijfer. Op basis van dit totaalcijfer wordt de oldtimerverzekering van TVM aangemerkt als de beste oldtimerverzekering in 2014!. Bekijk hier het totaaloverzicht van TVM verzekeringen.

[table id=39 /]

Klik hier voor een volledig overzicht van de beste oldtimerverzekeringen van 2014.

Top 10 beste keuze oldtimerverzekering voor een WA-dekking

Aan de verschillende onderdelen van de oldtimerverzekeringen hebben wij waardepunten toegekend.
Al deze punten bij elkaar opgeteld hebben geleid tot 1 totaalcijfer. Op basis van dit totaalcijfer en de berekende WA premie wordt de oldtimerverzekering van Polisdirect aangemerkt als de beste keuze oldtimerverzekering voor en WA-dekking in 2014!

[table id=40 /]

Top 10 beste keuze oldtimerverzekering voor een WA-Casco dekking ( All-Risk)

Aan de verschillende onderdelen van de oldtimerverzekeringen hebben wij waardepunten toegekend.
Al deze punten bij elkaar opgeteld hebben geleid tot 1 totaalcijfer. Op basis van dit totaalcijfer en de berekende WA-casco (All-risk) premie wordt de oldtimerverzekering van TVM aangemerkt als de beste keuze oldtimerverzekering voor en WA-Casco dekking in 2014!

[table id=41 /]

Goedkoopste oldtimerverzekering bij een WA-dekking

Voor ons onderzoek hebben wij bij alle aanbieders een premievergelijking gemaakt op basis van de volgende criteria:

 • Dekking WA ( wettelijke aansprakelijkheid)
 • Gebruik maximaal 5000 kilometer per jaar
 • Oldtimer is de tweede auto en wordt uitsluitend hobbymatig gebruikt
 • Bouwjaar van de oldtimer is 1985
 • Bestuurder is 25 jaar of ouder

Hieruit is naar voren gekomen, dat Meets de goedkoopste oldtimerverzekering aanbiedt met een WA-dekking , met een premie van € 60,24 per jaar.
Bovemij is de duurste met een premie van € 181,00 per jaar. Een verschil van maar liefst 300 procent!

Bij Univé is het helaas niet mogelijk om de premie voor een oldtimerverzekering online te berekenen.

Ook kan de oldtimer uitsluitend bij Univé verzekerd worden indien de eerste auto eveneens daar is verzekerd.

Uitgangspunten oldtimeronderzoek

Bij het onderzoek is Alpina uitgegaan van een oldtimer uit 1985 met een bestuurder ouder dan 25 jaar, maximaal gebruik van 5000 kilometer per jaar en een getaxeerde waarde van € 5.000,00.

Wij hebben een uitgebreid marktonderzoek gedaan naar oldtimerverzekeraars en de producten die op het gebied van de oldtimerverzekering worden aangeboden in Nederland.
De verzekeringsmarkt met betrekking tot de reguliere personenauto’s was door meerdere partijen al redelijk in kaart gebracht, maar een scherpe analyse van de oldtimerverzekeringsmarkt was nog niet voorhanden, tot nu.

Oldtimerverzekering

Oorspronkelijk is de oldtimerverzekering op de markt gebracht om de oldtimerliefhebber, die maar af en toe een plezier ritje maakte met de oldtimer, de mogelijkheid te bieden het voertuig relatief goedkoop en op basis van een vaste taxatiewaarde te kunnen verzekeren. Gezien de premiestelling en de achtergrond van de oldtimerverzekering, wordt daarom in de meeste gevallen een eerste auto voor dagelijks gebruik verplicht gesteld en zijn ritten met een regelmatigheidskarakter zoals woon-/werkverkeer en boodschappen doen, uitgesloten van dekking.

Omdat de schadelast de laatste jaren erg is gestegen -onder andere doordat de oldtimerverzekering ook veelvuldig wordt gebruikt als ‘oude auto verzekering’ in plaats van een ‘hobbyverzekering’ – hebben veel verzekeraars inmiddels de premies drastisch verhoogd, de acceptatienormen sterk aangescherpt, en zijn sommige producten zelfs geheel komen te vervallen.

Kortom de oldtimermarkt staat erg onder druk. Meer hierover kunt u lezen in het volgende artikel: oldtimerbezitters zwaar gedupeerd.

Onderzoek oldtimerverzekeringen in 2014

Op basis van de belangrijkste criteria waarop de oldtimerverzekering kan worden geselecteerd, heeft Alpina.nl de huidige oldtimerverzekeringsproducten met elkaar vergeleken. Hieronder worden deze criteria uitgebreid toegelicht. Het kan zijn dat verzekeraars die voorkomen in de analyse niet worden getoond in de vergelijkingsmodule op www.alpina.nl. Dit is gelegen in het feit dat helaas niet alle maatschappijen met intermediairs werken, en sommige producten alleen rechtstreeks bij de betreffende verzekeraar kunnen worden afgesloten door de klant.

Opzet oldtimeronderzoek

Het oldtimeronderzoek is onderverdeeld in meerdere categorieën:

Goedkoopste oldtimerverzekering bij een All-risk-dekking

In ons onderzoek hebben wij bij alle partijen een premievergelijking gemaakt voor een premie op basis van de volgende factoren:

 • Dekking WA ( wettelijke aansprakelijkheid)
 • Gebruik maximaal 5000 kilometer per jaar
 • Oldtimer is de tweede auto en wordt uitsluitend hobbymatig gebruikt
 • Bouwjaar van de oldtimer is 1985
 • Bestuurder is 25 jaar of ouder
 • Getaxeerde waarde bedraagt € 5.000,00

Hieruit is naar voren gekomen, dat Gio adviesgroep de goedkoopste oldtimerverzekering aanbiedt met een WA-Casco dekking (All-Risk), met een premie percentage van 1,36%.

Oldtimerverzekering voor jonge bestuurders

Niet alle oldtimerverzekeraars zijn happig op bestuurders onder de 24. Men is van mening dat deze doelgroep nog te weinig ervaring heeft om met een oldtimer of auto goed te kunnen rijden.

Er zijn echter wel maatschappijen te vinden die bestuurders onder de 24 jaar willen accepteren. Zie hiernaast een overzicht van deze maatschappijen.

Disclaimer

Aan dit onderzoek kunnen geen rechten worden ontleend. Ondanks het feit dat dit onderzoek met de grootste zorgvuldigheid is samengesteld, zijn de auteurs zijn niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden of consequenties, mede aangezien het onderzoek een momentopname betreft.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op