Ben ik nog verzekerd met mijn opgevoerde scootmobiel?

Een scootmobiel is gemaakt voor een lage snelheid. Maar als u wat langere afstanden aflegt kan het fijn dat uw scootmobiel wat harder kan gaan. U vraagt zich misschien af of het mogelijk is om een scootmobiel op te voeren? Hoe zit het dan met uw scootmobielverzekering? Bent u eigenlijk wel verzekerd als uw scootmobiel opgevoerd is? Ten eerste is het afhankelijk van uw scootmobiel of het mogelijk is. Daarnaast zijn er ook gewoon wettelijke regels waar u zich aan dient te houden.

Kan ik mijn scootmobiel opvoeren?

Er zijn verschillende soorten scootmobielen op de markt. De snelheid van een scootmobiel is afhankelijk van het model en type. Zo zal een scootmobiel die enkel dient voor gebruik binnenshuis tragere gaan dan een scootmobiel die ook buiten wordt gebruikt. Over het algemeen is het bij de meeste scootmobielen niet mogelijk om de snelheid te verhogen. Vaak laat de software van de regelunit dit niet toe. Het plaatsen van banden met een grotere maat is ook niet altijd mogelijk. Daarbij moet er ook rekening worden gehouden met de gevolgen voor de veiligheid, maximale draagkracht en de maximale hellingsgraad. Wanneer het wel lukt op om te voeren, verwacht dan ook geen wonderen. Het gaat dan maar om 2 à 3 km/h.

Scootmobiel verzekering vergelijken? Bereken uw premie!

Opgevoerde scootmobiel: ben ik dan nog wel verzekerd?

Daar kunnen we heel kort over zijn. Het antwoord hierop is: Nee. Opgevoerde scootmobielen zijn niet verzekerd. Ook al heeft u een WA-dekking voor uw scootmobiel. Als u schade veroorzaakt en het blijkt dat uw scootmobiel is opgevoerd, dan zal de verzekeraar de schade niet uitkeren. De schade die u daarmee veroorzaakt is dus niet gedekt. Rijdt u schade aan een ander met uw opgevoerde scootmobiel? Dan kan de verzekeraar van de tegenpartij de eventuele schadevergoeding op u verhalen. In de polisvoorwaarden kunt u ook teruglezen in welke gevallen u verzekerd bent of niet.

Wettelijke regels scootmobiel

Voor het besturen van een scootmobiel moet u net als alle weggebruikers aan bepaalde verkeersregels voldoen. Zo zijn er ook voor scootmobiel maximale snelheden wettelijk bepaald. Op de stoep mag u 6km/h rijden met uw scootmobiel. Op het fietspad is dit 30 km/h en op de rijbaan  maximaal 45 km/h.

 

Bereken online de premie van uw scootmobielverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 23-11-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op