Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Welke scootmobielverzekering moet ik afsluiten?

Wanneer u een scootmobiel heeft gekocht, dan is de volgende stap een goede scootmobielverzekering. Net als bij een auto is een WA-verzekering scootmobiel minimaal verplicht. U bent dan verzekerd voor schade die u met uw scootmobiel toebrengt aan anderen. Een uitgebreidere scootmobielverzekering is de WA volledig casco dekking. Maar welke scootmobielverzekering moet u nu afsluiten? 

Scootmobielverzekering afsluiten: voor welke dekking kiest u?

De WA verzekering voor uw scootmobiel is minimaal verplicht. Hiermee verzekert u zich van schade die u zelf aan de tegenpartij toebrengt. Schade aan uw eigen scootmobiel krijgt u niet uitgekeerd. Is de schade te verhalen op de veroorzaker van de schade? In dit geval kunt u zelf proberen de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Met een WA-dekking zal de verzekeraar dit niet voor u gaan doen.

Met een WA-casco dekking bent u veel ruimer verzekerd. Bij een aanrijding krijgt u de schade aan het eigen voertuig uitgekeerd, maar de dekking is ruimer dan dat.  Uw scootmobiel is namelijk ook verzekerd tegen diefstal, vandalisme, joyriding en beschadiging. Er wordt niet gewerkt met schadevrije jaren, zoals bij een autoverzekering. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de autoverzekering wordt er niet gewerkt met schadevrije jaren. Als u een schade claimt op uw verzekering heeft dus niet tot gevolg dat de premie voor de verzekering stijgt in het volgende verzekeringsjaar.

Scootmobielverzekering vergelijken? Bereken uw premie!

Welke scootmobielverzekering afsluiten?

U weet nu welke dekingen er zijn voor uw scootmobiel. Maar welke scootmobielverzekering moet u nu afsluiten? De keuze voor de dekking hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. De WA-verzekering wordt vaak gekozen voor oudere scootmobielen met nog maar een geringe waarde. Dit is ook de goedkoopste verzekeringsvorm. De kosten variëren van een paar tientjes tot iets boven de honderd euro voor een jaar. Lees hier meer over de premie van een scootmobielverzekering. 

Echter, een scootmobiel met een waarde van een paar duizend euro verzeker je niet uitsluitend tegen wettelijke aansprakelijkheid. Bij een ongeval door jouw schuld wordt met deze dekking namelijk de schade aan jouw scootmobiel niet uitgekeerd door jouw verzekeraar. In dat geval kies je voor de allrisk dekking.

opgevoerde-scootmobiel

Scootmobielverzekering afsluiten

Niet elke verzekeraar biedt scootmobielverzekeringen aan. Bij Alpina hebben we een aantal verzekeraars die we vergelijken op prijs en kwaliteit.  Via Alpina.nl kun je na het beantwoorden van een paar vragen al een verzekering afsluiten. De premie voor deze verzekering is over het algemeen laag.  Na het verzekeren van uw scootmobiel krijgt u een verzekeringsplaatje thuis gestuurd. Deze kunt u monteren achterop uw scootmobiel. Hiermee toont u ook gelijk aan dat het voertuig verzekerd is.

Scootmobielverzekering vergelijken? Bereken uw premie!

Bereken online de premie van uw scootmobielverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op