Kan ik zonnepanelen verzekeren met een woonverzekering?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor energie opwekken door middel van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn duurzaam, beter voor het milieu en op den duur ook goed voor uw portemonnee. Zonnepanelen zijn echter wel een behoorlijke investering aangezien ze niet goedkoop zijn. Daarom wilt u natuurlijk wel dat uw zonnepanelen goed verzekerd zijn bij schade. Maar welke verzekering moet u precies afsluiten om uw zonnepanelen te verzekeren? U leest het op Alpina.nl.

Woonverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verzeker uw zonnepanelen met een woonverzekering

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een woonverzekering af te sluiten voor uw zonnepanelen. Een woonverzekering is een combinatie tussen een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Dan weet u zeker dat uw zonnepanelen goed verzekerd zijn bij schade. Bovendien heeft u dan zowel uw woning als uw inboedel direct verzekerd. Als u een woonpakket afsluit, krijgt u bovendien korting op de premie.

Waar ben ik dan voor verzekerd?

Met een standaard woonverzekering zijn uw zonnepanelen verzekerd bij schade door brand, hagel, bliksem, storm en diefstal. Bij stormschade rekent de verzekeraar altijd een eigen risico. Meestal is dit ongeveer €200,-. Elke woonverzekeraar stelt weer andere voorwaarden aan de dekking. Vaak zijn schade door een verkeerde installatie, kosten door storingen en onzichtbare schade aan de zonnepanelen niet meeverzekerd.

Sluit direct een woonverzekering af via Alpina

Sluit direct een woonverzekering af op Alpina.nl. De eerste stap is het vergelijken van verschillende verzekeraars. Heeft u de juiste woonverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Zorg ervoor dat u uw gegevens en de gegevens over uw woning bij de hand houdt. Komt u er niet helemaal uit of heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw woonverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 23-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op