Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar- of polis: hoe werkt dit?

Het kiezen van een nieuwe zorgverzekering hoeft niet moeilijk te zijn. Als je weet waar je op moet letten valt het reuze mee. Bovendien kun je soms vele euro’s besparen. Wij leggen je uit hoe het overstappen werkt.

Hoe werkt het?

Veel mensen zien op tegen het wijzigen van zorgverzekering of zorgverzekeraar. Vaak is dit echter onterecht. Wat belangrijk is voordat je gaat vergelijken is dat je weet welke zorg je wilt gaan verzekeren. Welke dekking en aanvullende verzekering heb je nodig voor het komende jaar.

Bedenktijd overstappen

Op het moment dat je besluit over te stappen van zorgverzekeraar, kan je je nieuwe verzekering online afsluiten. Daarbij geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Als je je in deze periode bedenkt, kan je de nieuwe zorgverzekering kosteloos annuleren.

Overstappen zorgverzekering

Als je kiest voor het overstappen van zorgverzekering zal het in veel gevallen zijn dat je van zorgverzekeraar wisselt. Als je echter tevreden bent met jouw zorgverzekeraar, maar je wilt de inhoud van uw verzekering aanpassen dan noemen we dit ook overstappen. Zo kan je bijvoorbeeld jouw aanvullende verzekeringen aanpassen, opzeggen of een nieuwe afsluiten. Daarnaast kan je natuurlijk ieder jaar de hoogte van jouw eigen risico aanpassen. Tot wanneer je deze wijzigingen kunt doorgeven, verschilt ver verzekeraar. Vaak zal dit ook t/m 31 december van dat jaar zijn.

Tussentijds overstappen

Overstappen kan normaal gezien vanaf half november t/m eind december. Er zijn echter een aantal uitzonderingen waarop je tussentijds kunt overstappen. Met tussentijds bedoelen we in dit geval van 1 januari tot half november. Dit zijn de uitzonderingen:

  • Als de verzekerde net 18 jaar geworden. In de eerste maand nadat je 18 bent geworden, moet je een zorgverzekering afgesloten hebben.
  • Je bent net in Nederland komen wonen
  • Je stapt over naar een nieuw werkgeverscollectief.
  • Na echtscheiding: De verzekeringsnemer heeft in dit geval recht om de zorgverzekering van zijn/haar partner en de kinderen op te zeggen.

Tips voor het overstappen

Jaarlijks stappen er ruim 1 miljoen Nederlanders over van zorgverzekering. Wist je dat door goed je zorgverzekering te vergelijken, je al snel vele euro’s per jaar kunt besparen? Let er wel op dat je de juiste dekking hebt. Het is uiteindelijk belangrijk dat je een zorgverzekering hebt die bij jouw situatie past. Een eventuele korting op een van de aanvullende pakketten is daarbij leuk meegenomen, maar lang niet altijd het belangrijkst. Lees hier onze tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Onze zorgexperts zitten voor jou klaar

Heb je vragen over bovenstaande tips of wilt je liever persoonlijk advies? Geen probleem, wij helpen je graag! Onze zorgexperts zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 -17.00 op telefoonnummer: 088 – 12 10 251.

 

 

Bereken direct de premie van jouw zorgverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op