Overstappen van zorgverzekering: hoe werkt dit?

Het kiezen van een nieuwe zorgverzekering hoeft niet moeilijk te zijn. Als uw weet waar u op moet letten valt het reuze mee. Bovendien kunt u soms vele euro’s besparen. Wij leggen u uit hoe het overstappen werkt.

Hoe werkt het overstappen van zorgverzekering?

Veel mensen zien op tegen het overstappen van zorgverzekering of zorgverzekeraar. Vaak is dit echter onterecht. Wat belangrijk is voordat u gaat vergelijken  is dat u weet welke zorg u wilt gaan verzekeren. Welke dekking en aanvullende verzekering u nodig heeft voor het komende jaar. Vervolgens begeleiden we u in enkele stappen naar de zorgverzekering die het beste bij u past.

  • Vul uw geboortedatum, geslacht en postcode in. Vul daarbij ook eventuele gegevens in van uw partner of gezin.
  • Kies uw eigen risico, en of uw volledige of gedeeltelijke keuzevrijheid wilt.
  • Kies uw aanvullende dekkingen, zoals fysiotherapie, tandartsverzekering of een vergoeding voor brillen of lenzen.
  • Bekijk de top 3 resultaten die wij voor u hebben gevonden. Wanneer u op alle resultaten klikt, ziet u alle vergelijkingen die wij voor u hebben gevonden.
  • Vervolgens kunt u er voor kiezen om een offerte te laten sturen of om de verzekering direct af te sluiten. Vul uw gegevens in en uw aanvraag wordt verzonden. U ontvangt zo spoedig mogelijk bericht van uw nieuwe zorgverzekeraar.
  • Uw oude zorgverzekering wordt automatisch voor u opgezegd.

Bedenktijd overstappen

Op het moment dat u besluit over te stappen van zorgverzekeraar, kunt u uw nieuwe verzekering online afsluiten. Daarbij geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Als u zich in deze periode bedenkt, kunt u de nieuwe zorgverzekering kosteloos annuleren.

Overstappen zorgverzekering

Als u kiest voor het overstappen van zorgverzekering zal het in veel gevallen zijn dat u van zorgverzekeraar wisselt. Echter als u tevreden bent met uw zorgverzekeraar, maar u wilt de inhoud van uw verzekering aanpassen dan noemen we dit ook overstappen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw aanvullende verzekeringen aanpassen, opzeggen of afsluiten. Daarnaast kunt u natuurlijk ieder jaar de hoogte van uw eigen risico aanpassen. Tot wanneer u deze wijzigingen kunt doorgeven, verschilt ver verzekeraar. Vaak zal dit ook t/m 31 december van dat jaar zijn.

Tussentijds overstappen

Overstappen kan normaal gezien vanaf half november t/m eind december. Er zijn echter een aantal uitzonderingen waarop je tussentijds kunt overstappen. Met tussentijds bedoelen we in dit geval van 1 januari tot half november. Dit zijn de uitzonderingen:

  • Als de verzekerde net 18 jaar geworden. In de eerste maand nadat je 18 bent geworden, moet je een zorgverzekering afgesloten hebben.
  • U bent net in Nederland komen wonen
  • U stapt over naar een nieuw werkgeverscollectief.
  • Na echtscheiding: De verzekeringsnemer heeft in dit geval recht om de zorgverzekering van zijn/haar partner en de kinderen op te zeggen.

Tips voor het overstappen

Jaarlijks stappen er ruim 1 miljoen Nederlanders over van zorgverzekering. Wist u dat door goed uw zorgverzekering te vergelijken, u al snel vele euro’s per jaar kunt besparen? Let er wel op dat u de juiste dekking heeft. Het is uiteindelijk belangrijk dat u een zorgverzekering heeft die bij uw situatie past. Een korting is daarbij leuk meegenomen, maar lang niet altijd het belangrijkst. Lees hier onze tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Onze zorgexperts zitten voor u klaar

Heeft u vragen over bovenstaande tips of wilt u liever persoonlijk advies? Geen probleem, wij
helpen u graag! Onze zorgexperts zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 -17.30  op telefoonnummer: 088 – 000 8318.

Bereken direct de premie van uw zorgverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op