800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Zorgverzekering Wat kost een zorgverzekering?

Wat kost een zorgverzekering?

Het afsluiten van een zorgverzekering is voor iedereen vanaf 18 jaar in Nederland verplicht. De premie bepaalt voor veel mensen de keuze voor de polis die men afsluit en bij welke verzekeraar. De verschillen tussen  de goedkoopste en duurste basisverzekering in de markt kunnen behoorlijk oplopen.

 

Basis zorgverzekering

De maandpremie van jouw zorgverzekering is de optelsom van de premie van jouw basisverzekering en de premie van jouw (eventuele) aanvullende (tandarts)verzekering. De premie van de basiszorgverzekering is onder andere gebaseerd op het basispakket en het verplichte eigen risico dat door de overheid is vastgesteld. De zorgverzekeraars hebben een minimale premie nodig om de zorgkosten te kunnen betalen. Iedere verzekeraar berekent welke premie zij daarvoor minimaal moeten vragen. In die premie wordt met nog meer rekening gehouden, waaronder bepaalde reserves en bedrijfskosten van de verzekeraars.  Wat een basisverzekering jou maandelijks kost, is uiteindelijk afhankelijk van de verzekeraar, het gekozen eigen risico en het soort basisverzekering dat je kiest.

 

wat kost een zorgverzekering

Kosten zorgverzekering

Naast de kosten van een basisverzekering, kan je ook nog kiezen voor aanvullende verzekeringen. Zo kan je een aanvullende verzekering afsluiten voor de tandarts en voor fysiotherapie. Die laatste meestal als onderdeel van een pakket met meerdere dekkingen zoals bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen of de vergoeding van vervangende mantelzorg. Afhankelijk van jouw gezondheid en/of jouw persoonlijke wensen kan je kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen. De kosten van een zorgverzekering zijn daarom voor iedereen weer anders.  Vergelijken van uw zorgverzekering is dus essentieel om te bepalen wat een zorgverzekering kost voor jouw persoonlijke situatie.

Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Zorgverzekering voor een 18-jarige

Tot het 18e levensjaar zijn kinderen meeverzekerd met de ouders. Op het moment dat iemand 18 jaar wordt, moet er een eigen zorgverzekering worden afgesloten. Uiterlijk een maand na de 18e verjaardag moet dit geregeld zijn. Jongeren hebben meestal niet zoveel zorg nodig en hebben meestal genoeg aan een basisverzekering met verhoogd eigen risico, zonder aanvullende verzekeringen. Dit verschilt uiteraard per situatie. Veel jongeren kiezen ervoor om zich bij dezelfde verzekeringsmaatschappij als hun ouders te verzekeren. Dit hoeft niet altijd de beste optie te zijn. Het is dan ook verstandig om de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken om zo een goede zorgverzekering te kiezen.

 

Zorgverzekering voor jong volwassenen/studenten

Als student heb je natuurlijk al genoeg kosten en vaak nog niet zoveel inkomsten. Maar een goede zorgverzekering is ook voor studenten en jong volwassenen onmisbaar. Kijk daarom of je recht hebt op zorgtoeslag. Hiermee kan je je maandlasten behoorlijk verlagen. Dit kan je nagaan bij de belastingdienst. Ook het verhogen van je eigen risico kan je premie nog wat verder omlaag brengen. Mocht je echter toch tegen zorgkosten aanlopen, dan zijn de eerste kosten van de zorg wel hoger dan je mogelijk kan dragen. En kijk tot slot nog of je wel een aanvullende verzekering nodig denkt te hebben.

Bereken direct de premie van je zorgverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op