Wat kost een zorgverzekering?

Het afsluiten van een zorgverzekering is voor iedereen vanaf 18 jaar in Nederland verplicht. De premie bepaalt het grootste deel van de kosten voor je en verzekeraars vragen allemaal een andere prijs voor de basisverzekering. De verschillen in wat een zorgverzekering kost zijn daarom groot. Tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering is al snel een paar tientjes per maand.

 

Basis zorgverzekering

De kosten van uw zorgverzekering is de optelsom van de premie van uw basisverzekering en de premie van uw aanvullende zorgverzekering. De basiszorgverzekering is gebaseerd op de premie die de overheid jaarlijks vaststelt. Dit bedrag moeten zorgverzekeraars minimaal aan premie vragen om de zorgkosten te kunnen betalen. Hier zitten ook bepaalde reserves in en overige bedrijfskosten van de verzekeraars in.  Wat een basisverzekering kost, is afhankelijk van de verzekeraar, het gekozen eigen risico en het soort basisverzekering u kiest.

Zorgverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Zorgverzekering voor een 18 jarige

Tot het 18e levensjaar zijn kinderen meeverzekerd met de ouders. Op het moment dat iemand 18 jaar wordt, moet er een eigen zorgverzekering worden afgesloten. Uiterlijk een maand na de 18e verjaardag moet dit geregeld zijn. Jongeren hebben meestal niet zoveel zorg nodig en hebben meestal genoeg aan een basisverzekering met verhoogd eigen risico, zonder aanvullende verzekeringen. Dit verschilt uiteraard per situatie. Veel jongeren kiezen ervoor om zich bij dezelfde verzekeringsmaatschappij als hun ouders te verzekeren. Dit hoeft niet altijd de beste optie te zijn. Het is dan ook verstandig om de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken om zo een goede zorgverzekering te kiezen.

 

Zorgverzekering studenten

Als student heb je natuurlijk al genoeg kosten en vaak nog niet zoveel inkomsten. Maar een goede zorgverzekering is ook voor studenten onmisbaar. Gelukkig zijn er een aantal verzekeraars die met studenten meedenken. Om de kosten zo laag mogelijk te houden geven sommige verzekeraars een bepaalde korting als je onder een bepaald inkomen zit. Bovendien kun je in een aantal gevallen ook zorgtoeslag aanvragen. Andere manieren om te besparen op de kosten van de zorgverzekering, is het verhogen van het eigen risico. Of goed te kijken naar de aanvullende verzekeringen of deze wel nodig zijn.

Bereken direct de premie van uw zorgverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op