Hoe kan ik een aansprakelijkheidsverzekering aanvragen?

Uiteindelijk heeft u de keuze gemaakt om een aansprakelijkheidsverzekering aan te vragen. U wilt graag beschermd zijn, wanneer u onbedoeld schade maakt aan de spullen van een ander persoon. Of erger: aan die persoon zelf. Wanneer dit gebeurt, kunt u namelijk geconfronteerd worden met een aansprakelijkstelling. Degene die de schade heeft geleden, probeert dan om de schade op u te verhalen. Met een aansprakelijkheidsverzekering kunt u deze kosten dekken.

Maar wat valt er allemaal onder een aansprakelijkheidsverzekering? Wie wordt er verzekerd door de aansprakelijkheidsverzekering? En hoe vraagt u een aansprakelijkheidsverzekering aan? Aan de hand van deze blog legt Alpina het voor u uit.

Wat is er verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

Zoals hierboven besproken, wordt de schade vergoed die u heeft veroorzaakt aan een ander. Wanneer u schade veroorzaakt aan een ander, zal uw verzekeraar beoordelen of u daadwerkelijk aansprakelijk gesteld kunt worden. Heeft u schade gemaakt, maar kunt u niet aansprakelijk gehouden worden? Dan zal de verzekering ook niet uitkeren. Wordt u wel aansprakelijk bevonden? Dan dekt de verzekeraar de kosten ontstaan door de schade.

Let wel op dat de gemaakte schade maar tot een bepaald bedrag vergoed wordt. U kunt bijvoorbeeld verzekerd zijn tot een bedrag van 1 miljoen euro. Heeft u een kunstwerk beschadigd van 2 miljoen euro? Dan dient u zelf de overige 1 miljoen euro te vergoeden.

Hoe vraagt u een aansprakelijkheidsverzekering aan?

U kunt ervoor kiezen om elke verzekeraar zijn site door te spitten en elke keer weer uw wensen in te vullen. Zo krijgt u een prijsopgave van deze verzekeraar. Vervolgens gaat u naar de volgende site en doet het proces opnieuw. Totdat u uren later eindelijk alle verschillende prijzen heeft vergeleken en een keuze kan maken.

Het kan echter ook makkelijker. U kunt namelijk de online tool gebruiken van Alpina. Het enige wat u hoeft te doen is eenmalig uw gegevens invullen zoals u dit ook bij de andere verzekeringssites zal doen. Daarna vult u de modules in die bij uw wensen passen. Op basis van wat u ingevuld heeft, geeft de online tool u de best mogelijke verzekering voor de scherpste premie.

Sluit uw aansprakelijkheidsverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af bij Alpina! Dankzij onze grote hoeveelheid modules kiest u altijd de verzekering die bij uw wensen past. Heeft u nog twijfels of vragen over onze aansprakelijkheidsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 13-02-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op