Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe kan ik een aansprakelijkheidsverzekering aanvragen?

Uiteindelijk heeft u de keuze gemaakt om een aansprakelijkheidsverzekering aan te vragen. U wilt graag beschermd zijn, wanneer u onbedoeld schade maakt aan de spullen van een ander persoon. Of erger: aan die persoon zelf. Wanneer dit gebeurt, kunt u namelijk geconfronteerd worden met een aansprakelijkstelling. Degene die de schade heeft geleden, probeert dan om de schade op u te verhalen. Met een aansprakelijkheidsverzekering kunt u deze kosten dekken.

Maar wat valt er allemaal onder een aansprakelijkheidsverzekering? Wie wordt er verzekerd door de aansprakelijkheidsverzekering? En hoe vraagt u een aansprakelijkheidsverzekering aan? Aan de hand van deze blog legt Alpina het voor u uit.

Wat is er verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

Zoals hierboven besproken, wordt de schade vergoed die u heeft veroorzaakt aan een ander. Wanneer u schade veroorzaakt aan een ander, zal uw verzekeraar beoordelen of u daadwerkelijk aansprakelijk gesteld kunt worden. Heeft u schade gemaakt, maar kunt u niet aansprakelijk gehouden worden? Dan zal de verzekering ook niet uitkeren. Wordt u wel aansprakelijk bevonden? Dan dekt de verzekeraar de kosten ontstaan door de schade.

Let wel op dat de gemaakte schade maar tot een bepaald bedrag vergoed wordt. U kunt bijvoorbeeld verzekerd zijn tot een bedrag van 1 miljoen euro. Heeft u een kunstwerk beschadigd van 2 miljoen euro? Dan dient u zelf de overige 1 miljoen euro te vergoeden.

Aansprakelijkheidsverzekering aanvragen

Wie is verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

Naast wat er verzekerd is, is het ook belangrijk om te weten wie er verzekerd is. Als eerst bent u zelf altijd verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering. Naast dat u verzekerd bent, is ook uw gezin verzekerd.

Uw kinderen zijn ook verzekerd wanneer zij minderjarig zijn en uit huis wonen, meerderjarig zijn en thuis wonen of meerderjarig zijn en uit huis wonen vanwege hun studie. Daarbij zijn uw huisdieren ook meeverzekerd. Het kan namelijk zijn dat uw hond de schoenen van uw bezoek opeet. In dit geval bent u aansprakelijk voor de gelede schade, omdat de hond onder uw verantwoordelijkheid valt.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Hoe vraagt u een aansprakelijkheidsverzekering aan?

U kunt ervoor kiezen om elke verzekeraar zijn site door te spitten en elke keer weer uw wensen in te vullen. Zo krijgt u een prijsopgave van deze verzekeraar. Vervolgens gaat u naar de volgende site en doet het proces opnieuw. Totdat u uren later eindelijk alle verschillende prijzen heeft vergeleken en een keuze kan maken.

Het kan echter ook makkelijker. U kunt namelijk de online tool gebruiken van Alpina. Het enige wat u hoeft te doen is eenmalig uw gegevens invullen zoals u dit ook bij de andere verzekeringssites zal doen. Daarna vult u de modules in die bij uw wensen passen. Op basis van wat u ingevuld heeft, geeft de online tool u de best mogelijke verzekering voor de scherpste premie.

Sluit uw aansprakelijkheidsverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af bij Alpina! Dankzij onze grote hoeveelheid modules kiest u altijd de verzekering die bij uw wensen past. Heeft u nog twijfels of vragen over onze aansprakelijkheidsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op