Hoe kunt u uw autoverzekering aanpassen?

Bij het afsluiten van een autoverzekering kiest u een verzekeringsvorm. Na verloop van tijd of door het kopen van een andere auto kan een aanpassing in de verzekering noodzakelijk zijn. Hoe pakt u dat aan?

Een autoverzekering moet passen bij u en bij uw auto. Is uw autoverzekering jaren geleden afgesloten? Mogelijk is het raadzaam om de verzekering aan te passen. Door het ouder worden van de auto kan het verstandig zijn om de auto bijvoorbeeld niet weer WA + volledig casco verzekerd te houden. De WA + beperkt casco of zelfs de WA-verzekering kunnen al voldoende zijn. Maar u kunt beter niet akkoord gaan met een beperktere dekking en overstappen naar een goedkopere verzekeraar.

Verschillende manieren om de autoverzekering aan te passen

U kunt telefonisch contract opnemen met de verzekeraar en het verzoek bij ze neerleggen. Sommige verzekeraars werken niet op deze manier en verwijzen u naar het internet. U moet bijvoorbeeld inloggen bij de verzekeraar en de aanpassing daarin aangeven of zelf doorvoeren. Een groot nadeel is dat u vaak niet direct weet wat de wijziging voor gevolgen heeft op de premie. Dit is geen prettig idee, want u wilt natuurlijk wel weten wat u in de toekomst aan premie voor de verzekering gaat betalen. U wilt natuurlijk de best mogelijke deal.

Vergelijk de autoverzekering en sluit uw verzekering over

Wij raden u aan om de bestaande verzekering niet aan te passen, maar om te gaan vergelijken. Mogelijk biedt een andere verzekeraar u een verzekering aan met een ruimere dekking en ook nog een lagere premie. Bij het afsluiten van uw huidige polis was het mogelijk de best passende autoverzekering, maar heeft u ook nu nog de best mogelijke autoverzekering? Het kiezen van een autoverzekering blijft een momentopname. Daarom raden wij ook aan om één keer per jaar te vergelijken.

Als u toch met de verzekering bezig bent, vergelijk uw huidige verzekering dan ook gelijk even met wat andere verzekeraars u in rekening zouden brengen. Door te blijven zitten waar u zit, laat u waarschijnlijk tientallen of misschien wel honderden euro’s per jaar liggen. Zit u goed bij de huidige verzekeraar, dan kunt u eventueel de verzekering wijzigen.

 

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 11-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op