Wat zijn de kosten voor het overschrijven van een auto?

Als u net een nieuwe auto heeft gekocht, moet u het kenteken op uw naam overschrijven. Dit doet u via de RDW, bijvoorbeeld via de website of via een kentekenloket, RDW-keuringsstation, RDW-balie of PostNL-locatie. Hier komen natuurlijk wel kosten bij kijken. Wat kost het overschrijven van een auto precies en met wat voor kosten moet u nog meer rekening houden? U leest het in dit artikel!

Met welke kosten moet ik nog meer rekening houden na het overschrijven van een auto?

Zodra het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar is overgeschreven moet diegene direct voldoen aan alle voertuigverplichtingen. Zo moet de auto verzekerd worden, APK-gekeurd zijn en moet er motorrijtuigenbelasting betaald worden. Als u niet op tijd voldoet aan deze verplichtingen riskeert u fikse boetes. De RDW controleert in het verzekeringsregister of de auto minimaal WA-verzekerd is. In het keuringsregister kunnen ze zien of de auto voldoet aan de APK-plicht. De controle van de motorrijtuigenbelasting wordt gedaan door de Belastingdienst.

Wat kost het afsluiten van een autoverzekering?

De kosten voor een autoverzekering verschillen per persoon. Deze zijn namelijk afhankelijk van een aantal persoonlijke kenmerken, zoals de leeftijd en postcode van de aanvrager. Daarnaast zijn er verschillende dekkingen mogelijk. De gemiddelde kosten voor een autoverzekering zijn ongeveer €75 per maand, maar de premie is dus voor iedereen anders. Het kan ook zijn dat u slechts €30 per maand, of juist €90 per maand kwijt bent. Op Alpina.nl kunt u alvast de premie voor een autoverzekering berekenen. Hou daarbij in ieder geval rekening met de volgende kosten:

  • Premie voor de dekking 
  • Premie voor eventuele aanvullende autoverzekeringen
  • Poliskosten (voor opmaken polis en aanmelden auto bij RDW)
  • Prolongatiekosten (administratiekosten)
  • 21% assurantiebelasting

Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-12-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op