Wordt diefstal uit uw auto zonder braakschade vergoed?

Zijn er spullen uit uw auto gestolen, maar is er geen braakschade? Normaal gesproken valt de schade door een auto-inbraak onder de dekking van uw autoverzekering, mits u een WA-beperkt casco– of allrisk dekking heeft. Verzekeraars stellen hierbij als voorwaarde dat de diefstal aangetoond moet kunnen worden met braaksporen. Hoe zit het met diefstal uit uw auto zonder braaksporen? 

Diefstal auto zonder braaksporen

Bent u slachtoffer van diefstal uit uw auto zonder braaksporen en heeft u een lopende inboedelverzekering? Dan is het verstandig om de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering na te kijken. Soms vallen gestolen spullen uit uw auto onder de buitenshuisdekking van uw inboedelverzekering. Ook hierbij geldt dat u de diefstal aan moet kunnen tonen door middel van braaksporen. Zijn er geen braaksporen, dan is het dus helaas ook niet mogelijk om deze spullen te claimen op uw inboedelverzekering. 

Eigen risico en schadevrije jaren

Doordat er in de meeste gevallen geen dekking is vanuit uw verzekering en de daders onbekend zijn, zult u zelf moeten opdraaien voor de kosten. Hierdoor gaat dit niet ten koste van uw eigen risico of schadevrije jaren.

Heeft uw auto echter wel braakschade, dan valt deze schade onder de dekking van uw autoverzekering wanneer u minimaal een WA-beperkt cascodekking heeft. Bij braakschade valt u niet terug in het aantal schadevrije jaren.

Bereken de premie voor een autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op