Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wordt diefstal uit uw auto zonder braakschade vergoed?

Zijn er spullen uit uw auto gestolen, maar is er geen braakschade? Normaal gesproken valt de schade door een auto-inbraak onder de dekking van uw autoverzekering, mits u een WA-beperkt casco– of allrisk dekking heeft. Verzekeraars stellen hierbij als voorwaarde dat de diefstal aangetoond moet kunnen worden met braaksporen. Hoe zit het met diefstal uit uw auto zonder braaksporen? 

Autodiefstal zonder braaksporen

Autodiefstal zonder braaksporen

Diefstal uit uw auto zonder dat er braaksporen aanwezig zijn, wordt niet gedekt door uw autoverzekering. Ook wanneer u niets vergoed krijgt, is het belangrijk dat u altijd aangifte doet. Zo kan de politie de daders proberen op te sporen. Daarmee kunt u de schade die u heeft opgelopen, verhalen op de daders. Aangifte doen kan op het politiebureau, maar u kunt ook thuis achter uw pc of laptop online aangifte doen.

Bij autodiefstal zonder braaksporen is het niet nodig om 112 te bellen, tenzij u de dader(s) op heterdaad betrapt. In dat geval kan de politie direct komen om de daders op te pakken.
Er zijn daarnaast nog een aantal zaken die u kunt doen om de kans op een vergoeding van de verzekering te vergroten. Probeer de diefstal aan te tonen door bewakingsbeelden die de inbraak hebben vastgelegd. Ga na of er in de buurt meer auto inbraken geweest zijn, zonder braaksporen. Bij veelvuldig overlast in de buurt kan de politie extra maatregelen nemen en de buurt mobiliseren om toekomstige inbraken te beperken en te voorkomen. Controleer daarnaast altijd goed of uw auto op slot is. Leg geen waardevolle spullen in uw auto en zorg ervoor dat de auto goed beveiligd is.
Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Diefstal auto zonder braaksporen

Bent u slachtoffer van diefstal uit uw auto zonder braaksporen en heeft u een lopende inboedelverzekering? Dan is het verstandig om de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering na te kijken. Soms vallen gestolen spullen uit uw auto onder de buitenshuisdekking van uw inboedelverzekering. Ook hierbij geldt dat u de diefstal aan moet kunnen tonen door middel van braaksporen. Zijn er geen braaksporen, dan is het dus helaas ook niet mogelijk om deze spullen te claimen op uw inboedelverzekering. 

Eigen risico en schadevrije jaren

Doordat er in de meeste gevallen geen dekking is vanuit uw verzekering en de daders onbekend zijn, zult u zelf moeten opdraaien voor de kosten. Hierdoor gaat dit niet ten koste van uw eigen risico of schadevrije jaren.

Heeft uw auto echter wel braakschade, dan valt deze schade onder de dekking van uw autoverzekering wanneer u minimaal een WA-beperkt cascodekking heeft. Bij braakschade valt u niet terug in het aantal schadevrije jaren.

Bereken de premie voor een autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op