Wat is bonuskorting op uw autoverzekering?

Wanneer u op zoek bent naar een autoverzekering zult u vooral naar de premie per maand en de dekking kijken. Het liefst heeft u een zo goed mogelijke dekking tegen de scherpst mogelijke prijs. Korting op de premie van uw autoverzekering is dan ook zeer welkom. Wat houdt bonuskorting in en hoe komt u in aanmerking voor deze korting?

Hoe wordt bepaald of u in aanmerking komt voor korting?

U kunt in aanmerking komen voor korting op uw autoverzekering door schadevrij te rijden. Zolang u geen schade indient bij uw verzekeraar hoeft de verzekeraar ook geen kosten voor u te maken. De verzekeringsmaatschappij beloont u voor het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer korting u krijgt. Dit wordt ook wel bonuskorting of no-claim korting genoemd.

Alpina

Omdat elke verzekeraar zijn eigen bonus malus regeling heeft, kunnen er verschillen in korting zijn tussen de verschillende verzekeraars. Wanneer u een premieberekening maakt voor een autoverzekering moet u ook altijd het aantal opgebouwde schadevrije jaren invoeren. Zo wordt er precies voor u berekend welke autoverzekering het beste bij u en uw auto past.

De bonus malus regeling van uw verzekeraar kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Heeft u vragen met betrekking tot (bonus)korting op uw autoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag! We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer: 088-6883700.

Bereken de premie voor een autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-12-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op