Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is bonuskorting op uw autoverzekering?

Wanneer u op zoek bent naar een autoverzekering zult u vooral naar de premie per maand en de dekking kijken. Het liefst heeft u een zo goed mogelijke dekking tegen de scherpst mogelijke prijs. Korting op de premie van uw autoverzekering is dan ook zeer welkom. Wat houdt bonuskorting in en hoe komt u in aanmerking voor deze korting?

Hoe wordt bepaald of u in aanmerking komt voor korting?

U kunt in aanmerking komen voor korting op uw autoverzekering door schadevrij te rijden. Zolang u geen schade indient bij uw verzekeraar hoeft de verzekeraar ook geen kosten voor u te maken. De verzekeringsmaatschappij beloont u voor het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer korting u krijgt. Dit wordt ook wel bonuskorting of no-claim korting genoemd.

bonuskorting-autoverzekering

Hoe werkt bonuskorting?

Verzekeraars bepalen de korting met behulp van de bonus-malus-ladder. Een bonus-malus-ladder is een tabel die verzekeraars gebruiken om de korting op uw verzekering te bepalen. Hoe hoger u op deze ladder staat, hoe meer korting u zult ontvangen. Voor elk jaar dat u geen schade claimt, stijgt u een trede op de ladder. Zo kan de korting oplopen tot 80% op de basispremie. Wanneer u echter wel schade claimt, daalt u op de ladder. U valt, per geclaimde schade, 5 schadevrije jaren terug op de ladder. Dit is bij iedere verzekeraar gelijk. Wat wel per verzekeraar verschilt is de korting of toeslag.

In sommige gevallen kan het beter zijn om een kleine(re) schade niet te claimen, zodat u uw bonuskorting niet kwijtraakt. Het schadebedrag van een claim maakt namelijk geen verschil voor het terugvallen van 5 schadevrije jaren op de bonus-malus-ladder. Hierdoor kan het goedkoper zijn om de kosten van een kleinere schade niet te claimen, maar zelf te betalen.
Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Alpina

Omdat elke verzekeraar zijn eigen bonus malus regeling heeft, kunnen er verschillen in korting zijn tussen de verschillende verzekeraars. Wanneer u een premieberekening maakt voor een autoverzekering moet u ook altijd het aantal opgebouwde schadevrije jaren invoeren. Zo wordt er precies voor u berekend welke autoverzekering het beste bij u en uw auto past.

De bonus malus regeling van uw verzekeraar kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Heeft u vragen met betrekking tot (bonus)korting op uw autoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag! We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer: 088-6883700.

Bereken de premie voor een autoverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op