Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kan je met een elektrische auto en caravan op vakantie?

Misschien overweegt u om een elektrische auto aan te schaffen, maar twijfelt u nog omdat u niet zeker weet of de auto uw caravan kan trekken. Als u graag met de caravan op reis gaat, is het natuurlijk belangrijk dat uw nieuwe auto een trekhaak heeft en genoeg vermogen en actieradius heeft om de caravan te trekken. Niet alle elektrische auto’s kunnen echter een aanhanger of caravan trekken. Op Alpina.nl vertellen we u meer over het trekken van een caravan met een elektrische auto.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

elektrische auto caravan

Kunnen elektrische auto’s een caravan trekken?

Er zijn elektrische auto’s die een caravan kunnen trekken. Daar zijn er momenteel echter nog niet veel van op de markt. Als u, voordat u een elektrische auto koopt, als weet dat u er een caravan mee wil trekken, is het belangrijk dat u hier oplet bij het kiezen van een auto. Of een elektrische auto een caravan kan trekken is afhankelijk van het trekvermogen en de actieradius van de auto. Daarom is het belangrijk dat u weet hoe zwaar uw caravan is en welk vermogen uw auto heeft.

Hoewel er momenteel nog niet veel elektrische auto’s zijn die een caravan kunnen trekken, zijn deze wel steeds meer in opkomst. Elektrische auto’s zijn nog relatief niet en zijn daarom nog volop in ontwikkeling. Er wordt gewerkt aan elektrische auto’s met een grotere actieradius, zodat er in de toekomst meer auto’s zijn die een caravan kunnen trekken.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Actieradius 

Naast het trekvermogen is ook de actieradius van belang. De actieradius is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Dit is afhankelijk van twee factoren: de capaciteit van het accupakket en het verbruik van de auto. De actieradius van een elektrische auto neemt af als de auto een groter gewicht moet trekken dan normaal, zoals bijvoorbeeld een caravan of aanhanger. Dat betekent dat u vaker moet stoppen om uw elektrische auto moet op te laden. Met een grote actieradius kunt u langer doorrijden, zonder dat u moet stoppen om de accu op te laden. Als u met uw elektrische auto en caravan op vakantie gaat, wilt u natuurlijk niet constant moeten stoppen omdat u uw accu op moet laden. Zo duurt de reis een stuk langer dan u misschien voor ogen had.

Gaat u met uw elektrische auto en caravan op vakantie? Denk aan uw verzekeringen!

Gaat u lekker met u elektrische auto en caravan op reis? Vergeet dan niet om van te voren uw verzekeringen te controleren. In Nederland bent u verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Voor een elektrische auto wordt er echter vaak gekozen voor een allrisk autoverzekering, omdat de reparatiekosten behoorlijk hoog kunnen zijn. Hiermee bent u verzekerd voor allerlei schades en diefstal en worden de (vaak hoge) kosten vergoed door de verzekeraar.

Ook kunt u overwegen om een caravanverzekering af te sluiten. Een caravanverzekering is niet verplicht, maar vaak wel verstandig. Een caravanverzekering biedt standaard dekking tegen brand en diefstal. Vaak betaalt de verzekeraar ook uit bij stormschade.

Vergeet ook niet om te kijken naar een doorlopende reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering verzekert u, gedurende het hele jaar door, schade of diefstal die zich tijdens een reis kan voordoen. De dekking geldt voor een onbeperkt aantal reizen en is alleen geldig als u daadwerkelijk op reis bent. Hulp, schade of kosten als u op reis bent, worden vergoed door deze verzekering. U kiest zelf voor dekking in Europa of wereldwijd.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op