Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kia verzekering

Kia verzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
98% beveelt ons aan
8.3
Beoordeling verzekeringen

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Beperkt casco

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

All Risk (WA+Casco)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal, joyriding en vermissing
 • Ruitschade
 • Schade door brand of natuurrampen
 • Eigen schade door een aanrijding

Kia-bezitters opgelet! Heeft u een Kia voor de deur staan? Deze moet natuurlijk goed verzekerd zijn, zodat u veilig de weg op kunt. Alpina helpt u graag bij het vinden van de beste autoverzekering voor uw Kia.

Waarom uw Kia verzekeren?

Als auto eigenaar bent u verplicht om een autoverzekering voor uw auto af te sluiten. De minimale dekking is Wettelijke Aansprakelijkheid, waarmee u verzekerd bent voor schade die u bij een ander veroorzaakt. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een uitgebreidere dekking, om schade aan of diefstal van uw eigen auto ook te verzekeren. Hoewel een Kia vooral bekend staat om haar betrouwbaarheid kan er natuurlijk altijd iets gebeuren met uw auto. Denk aan brandschade, inbraak of diefstal. Met een goede Kia verzekering kunt u met een goed gevoel op pad.

Wat kost een Kia verzekering?

De kosten van een Kia verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • De gewenste dekking
 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats

Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken kunt u op jaarbasis heel wat geld besparen. Zo schelen de kosten niet alleen per dekking, maar ligt het ook aan de aanvullende verzekeringen die u kiest. U kunt onder andere kiezen uit een schade-inzittendenverzekering, ongevallen-inzittendenverzekering, een no-claimbeschermer, juridische hulp, pechhulp, een verhaalrechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen. Let er wel op dat u geen verzekeringen dubbel afsluit. Heeft u al losse pechhulp verzekering? Dan hoeft u dit uiteraard niet nogmaals mee te verzekeren bij uw autoverzekering.

Welke dekking afsluiten voor uw Kia verzekering?

Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft u de keuze tussen drie verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco en Allrisk. Welke dekking u het beste kunt kiezen is afhankelijk van de leeftijd en dagwaarde van uw Kia. Voor een nieuwe Kia met een hoge dagwaarde wordt vaak een uitgebreidere dekking gekozen dan voor een wat oudere auto. Toch kunnen oudere auto’s nog steeds een flinke dagwaarde hebben, waardoor het loont om niet alleen een WA-verzekering af te sluiten.

WA

Een WA-verzekering is verplicht in Nederland. Door uw Kia WA te verzekeren bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt. Schade aan uw eigen auto is hiermee niet verzekerd. Wilt u dat ook meeverzekeren? Dan kunt u beter kiezen voor een WA+-verzekering of een Allrisk verzekering. Deze twee dekkingen zijn uiteraard duurder, maar dan bent u wel uitgebreider verzekerd.

WA beperkt casco

Met een WA+-verzekering (ook wel WA + beperkt casco genoemd) bent u ook verzekerd voor onder andere schadde door hagel, storm of brand, ruitbreuk en diefstal.

Allrisk

De uitgebreidste dekking is de allrisk verzekering. Hiermee bent u niet alleen verzekerd voor eerdergenoemde schades, maar ook voor schade aan uw auto bij eigen schuld. Deze dekking heeft de hoogste premie, maar wordt vooral bij nieuwe auto’s altijd aangeraden.

In 4 stappen de premie berekenen voor uw Kia verzekering

Een Kia verzekering afsluiten is op Alpina.nl heel eenvoudig. Voordat u begint met afsluiten wilt u natuurlijk graag weten hoe hoog de premie voor uw autoverzekering is. Met onze handige online vergelijkingstool kunt u daarom binnen enkele minuten een vergelijking maken tussen de premies van verschillende aanbieders. Dit doet u in slechts 4 stappen.

Stap 1: Voer het kenteken van uw Kia in

De eerste stap in het stappenplan is het invullen van uw kenteken. Waarom we uw kenteken nodig hebben? Aan de hand daarvan kunnen we al een aantal zaken achterhalen over de auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het merk, model en bouwjaar, maar ook de brandstofsoort. Weet u het kenteken niet uit uw hoofd? Dan kunt u deze gegevens over uw auto ook handmatig invullen. Als u de autoverzekering direct wil afsluiten heeft u wel het kenteken nodig.

Stap 2: Informatie over de regelmatige bestuurder

In de tweede stap vult u een aantal gegevens over de regelmatige bestuurder van de auto in. De regelmatige bestuurder is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Vaak is dit de verzekeringsnemer, maar het kan ook de partner van de verzekeringsnemer zijn. Voor het berekenen van de premie is het belangrijk dat u de juiste gegevens invult, omdat de verzekeraar de premie baseert op onder andere de leeftijd en de woonplaats van de regelmatige bestuurder.

Stap 3: Kies de gewenste dekking

Vervolgens kiest u een dekking voor uw Kia verzekering. U kunt kiezen uit WA, WA beperkt casco of Allrisk. U moet minimaal een WA-verzekering afsluiten, maar hou er wel rekening mee dat schade aan uw eigen auto met deze dekking niet meeverzekerd is. Hiervoor moet u een uitgebreidere dekking afsluiten, zoals WA beperkt casco of Allrisk. Bij het kiezen van de juiste dekking spelen de leeftijd en de dagwaarde van uw Kia een grote rol.

Stap 4: Vergelijk aanbieders en sluit uw Kia verzekering af!

Heeft u alle gegevens ingevuld en een dekking gekozen? Dan krijgt u een handig overzicht van alle aanbieders die aansluiten bij uw wensen. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs én inhoud. Zo vindt u gemakkelijk de beste verzekering voor uw Kia. U kunt de verzekering bovendien direct online afsluiten. Hiervoor heeft u het kenteken van de auto en de meldcode nodig. De meldcode is een unieke viercijferige code en vindt u op uw kentekenbewijs. Na het afsluiten van de verzekering krijgt u in de meeste gevallen voorlopige dekking. Dat betekent dat u direct met uw auto de weg op kan. De verzekeraar beoordeelt uw aanvraag en zet deze vervolgens om naar een definitieve dekking.

Kia modellen

Kia Ceed Kia Rio
Kia e-Soul Kia Sportage
Kia EV6 Kia Sorento
Kia Niro Kia Stinger
Kia Picanto Kia Stonic

Direct online een verzekering afsluiten voor uw Kia via Alpina!

Weet u welke dekking u wilt? En heeft u eventuele aanvullende verzekeringen uitgekozen? Dan kunt u via Alpina.nl gemakkelijk een autoverzekering voor uw Kia afsluiten. U kunt online een indicatie van de premie berekenen. U hoeft alleen uw gegevens en schadevrije jaren in de vullen en de gewenste dekking te kiezen. Vervolgens kunt u verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Heeft u de beste autoverzekering gevonden? Dan kunt u die direct online afsluiten.

Wilt u toch nog overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088 -688 37 00. U kunt ons ook een bericht sturen via e-mail, de chat of WhatsApp.

Bereken direct de premie van een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op