800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Bereken premie

Kan je een autoverzekering afsluiten met een CIS-registratie?

Heb jij een CIS-registratie? Dan heb je misschien al gemerkt dat het afsluiten van een autoverzekering moeilijker is dan normaal. Een CIS-registratie betekent dat je geregistreerd staat in de databank van Stichting CIS. Stichting CIS bewaart belangrijke verzekeringsgegevens in hun landelijke databank. Denk bijvoorbeeld aan gevallen van verzekeringsfraude, wanbetaling of erg veel schadeclaims. Deze databank is toegankelijk voor alle verzekeraas en aangesloten gevolmachtigden. Dat betekent dat een verzekeraar eerst de CIS-databank raadpleegt, voordat hij je als verzekeringsnemer accepteert. Als je geregistreerd staat, zal het afsluiten van een autoverzekering lastig gaan. Is het dan wel mogelijk om een autoverzekering af te sluiten met een CIS-registratie? In dit artikel leggen wij het je uit.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

autoverzekering met cis-registratie

Autoverzekering afsluiten met CIS-registratie

Een auto verzekeren met een CIS-registratie is lastig, maar waarom eigenlijk? Dat komt doordat verzekeraars altijd aan risicoanalyse doen. Voordat ze je accepteren als verzekeringsnemer, willen ze weten hoe groot de kans is dat je in de toekomst een of meerdere schadeclaims indient. Als je geregistreerd staat in de CIS-databank zullen verzekeraars je zien als een vergroot risico. Ze gaan er namelijk vanuit dat iemand met een CIS-registratie het minder nauw neemt met de regelgeving rondom verzekeringen of dat hij niet aan de betalingsverplichtingen zal voldoen. Niet alle verzekeraars zitten daar op te wachten. Bovendien hebben ze, met uitzondering van zorgverzekeraars, geen acceptatieplicht. Wanneer een verzekeringsmaatschappij vindt dat jij een te groot risico vormt vanwege uw CIS-registratie, kan de maatschappij jouw verzekeringsaanvraag dan ook afwijzen. Je komt dan automatisch terecht bij een verzekeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in het verzekeren van risico’s, maar wel tegen een fors hogere premie.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Autoverzekering met CIS-registratie: de Vereende

Wij raden altijd aan om jouw aanvraag voor een autoverzekering eerst in te dienen bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. Vul hierbij wel altijd alle acceptatievragen naar waarheid in. Wanneer jij liegt op je verzekeringsaanvraag wordt dit gezien als verzekeringsfraude en ben je nog verder van huis. Er bestaat echter altijd een kans dat een reguliere maatschappij jouw aanvraag accepteert. Wordt je een autoverzekering geweigerd vanwege een CIS-registratie? Dan kun je altijd terecht bij verzekeringsmaatschappij de Vereende. Deze maatschappij is opgericht door verzekeraars om bijzondere risico’s te kunnen verzekeren. Er gelden wel enkele voorwaarden voor het afsluiten van een autoverzekering bij de Vereende:

  • Je betaalt de premie minimaal 3 maanden vooruit, ook bij maandbetaling.
  • De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie EN een ondertekend aanvraagformulier.
  • In de meeste gevallen rekent De Vereende daarnaast een waarborgsom van gemiddeld €175,00. Deze moet vooraf worden betaald. Wanneer er aan het eind van de verzekering geen schade is geweest, krijg je dit bedrag weer teruggestort.

Autoverzekering afsluiten met een CIS-registratie? Bereken direct je premie op Alpina.nl!

Bij ons kun je altijd de premie voor een autoverzekering berekenen, zowel bij een reguliere maatschappij als bij de Vereende. Hou in ieder geval rekening met een hogere premie. Bij verzekeraars geldt altijd: hoe hoger het risico, hoe hoger de premie.

Heb je nog vragen over de mogelijkheden van een autoverzekering met een CIS-registratie? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 37 00. Je kunt ons ook een bericht sturen via de chat, Messenger of WhatsApp.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering bij de Vereende!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op