Kan je een autoverzekering af te sluiten met een CIS-registratie?

Heeft u een CIS-registratie? Dan heeft u misschien al gemerkt dat het afsluiten van een autoverzekering moeilijker is dan normaal. Een CIS-registratie betekent dat u geregistreerd staat in de databank van Stichting CIS. Stichting CIS bewaart belangrijke verzekeringsgegevens in hun landelijke databank. Denk bijvoorbeeld aan gevallen van verzekeringsfraude, wanbetaling of erg veel schadeclaims. Deze databank is toegankelijk voor alle verzekeraas en aangesloten gevolmachtigden. Dat betekent dat een verzekeraar eerst de CIS-databank raadpleegt, voordat hij u als verzekeringsnemer accepteert. Als u geregistreerd staat, zal het afsluiten van een autoverzekering lastig gaan. Is het dan wel mogelijk om een autoverzekering af te sluiten met een CIS-registratie? In dit artikel leggen we het u uit.

De Vereende autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Autoverzekering met CIS-registratie: de Vereende

Wij raden altijd aan om uw aanvraag voor een autoverzekering eerst in te dienen bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. Vul hierbij wel altijd alle acceptatievragen naar waarheid in. Wanneer u liegt op uw verzekeringsaanvraag wordt dit gezien als verzekeringsfraude en bent u nog verder van huis. Er bestaat echter altijd een kans dat een reguliere maatschappij uw aanvraag accepteert. Wordt u een autoverzekering geweigerd vanwege een CIS-registratie? Dan kunt u altijd terecht bij verzekeringsmaatschappij de Vereende. Deze maatschappij is opgericht door verzekeraars om bijzondere risico’s te kunnen verzekeren. Er gelden wel enkele voorwaarden voor het afsluiten van een autoverzekering bij de Vereende:

  • U betaalt de premie minimaal 3 maanden vooruit, ook bij maandbetaling.
  • De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie EN een ondertekend aanvraagformulier.
  • In de meeste gevallen rekent De Vereende daarnaast een waarborgsom van gemiddeld €175,00. Deze moet vooraf worden betaald. Wanneer er aan het eind van de verzekering geen schade is geweest, krijgt u dit bedrag weer teruggestort.

Autoverzekering afsluiten met een CIS-registratie? Bereken direct uw premie op Alpina.nl!

Bij ons kunt u altijd de premie voor een autoverzekering berekenen, zowel bij een reguliere maatschappij als bij de Vereende. Hou in ieder geval rekening met een hogere premie. Bij verzekeraars geldt altijd: hoe hoger het risico, hoe hoger de premie.

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden van een autoverzekering met een CIS-registratie? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 37 00. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, Messenger of WhatsApp.

Bereken direct de premie voor uw autoverzekering bij de Vereende!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 03-04-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op