800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Wat is een bonus malus trede?

Met een bonus malus trede bedoelt men een trede op de bonus malus ladder. Een bonus malus ladder is een tabel die verzekeraars gebruiken om de no-claim korting van uw autoverzekering te bepalen. Net als een echte ladder bestaat uit bonus malus ladder uit zogenaamde tredes. De korting die u ontvangt, wordt bepaald aan de hand van het aantal schadevrije jaren dat u heeft. Hoe hoger u op de ladder staat, hoe meer no-claim korting u zult ontvangen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Bonus malus trede en schadevrije jaren

Schadevrije jaren bouw je bij elke verzekeraar op dezelfde manier op. Niet elke verzekeraar gebruikt echter dezelfde bonus malus ladder, waardoor de treden en kortingen per autoverzekeraar kunnen verschillen. Ook kan het per verzekeraar verschillen op welke trede van de bonus malus ladder u start. Heeft u 5 schadevrije jaren opgebouwd? Bij de ene verzekeraar start u dan op trede 10 en bij de ander op trede 11. Als u zoveel schadevrije jaren heeft opgebouwd dat u de bovenste trede heeft bereikt, krijgt u de maximale korting, die kan oplopen tot wel 80% op de basispremie. U krijgt dan nog wel schadevrije jaren, maar deze tellen niet meer mee voor de no-claimkorting. Mensen die in de bovenste trede zitten, kunnen dus 15 schadevrije jaren hebben, maar ook 30.

Wanneer val je terug in trede(s)?

U valt terug in tredes op het moment dat u een schade claimt bij uw verzekeraar. U verliest dan namelijk schadevrije jaren. Voor elke schade die u claimt, verliest u 5 schadevrije jaren. Dit is bij elke verzekeraar hetzelfde. Bij de meeste verzekeraar valt u dan ook 5 treden terug, afhankelijk van waar u staat op de ladder. Heeft u 15 of meer schadevrije jaren opgebouwd? Dan valt u altijd terug naar 10 jaar na een claim.

Waar kan ik opvragen op welke trede ik zit?

Uw autoverzekeraar moet u elk jaar laten weten hoeveel schadevrije jaren u heeft. Daarom staat uw opgebouwde schadevrije jaren op de verzekeringspolis die u elk jaar van de verzekeraar ontvangt. In de bonus malus ladder van uw autoverzekering kunt u aan de hand van uw schadevrije jaren zien op welke trede u zit. Vaak staat uw trede ook vermeld op de verzekeringspolis. Bent u uw polis kwijt? Dan kunt u uw huidige schadevrije jaren en trede ook opvragen bij uw tussenpersoon of verzekeraar.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op