Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Heeft hagelschade gevolgen op mijn schadevrije jaren?

Een hagelbui kan flinke schade toebrengen aan uw auto. Zelfs zoveel schade dat u niet meer met de auto kan rijden. In dat geval moet u uw auto laten repareren. Heeft u een WA + beperkt casco of een allrisk autoverzekering? Dan bent u ook verzekerd voor autoschade door hagel. Het claimen van schade aan uw auto door hagelstenen gaat niet ten koste van uw schadevrije jaren. Uw schadevrije jaren blijven bij hagelschade dus onveranderd.

Eigen risico

Met alleen een WA dekking op uw autoverzekering bent u helaas niet verzekerd voor hagelschade aan uw eigen auto. U bent dan alleen verzekerd voor schade die u een ander toebrengt. Als u een WA + beperkt casco of een allrisk autoverzekering heeft, wordt hagelschade wel vergoed door de verzekeraar. Veel verzekeraars hanteren bij hagelschade aan uw auto wel een eigen risico. Hoe hoog het eigen risico is, verschilt per verzekeraar en kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Bij sommige verzekeraars betaalt u geen of een lager eigen risico als u de hagelschade laat repareren bij een aangesloten herstelbedrijf. Op uw groene kaart vindt u terug welke herstellers bij uw verzekeraar zijn aangesloten.

hagelschade schadevrije jaren

Wat doen bij hagelschade?

Heeft u hagelschade aan uw auto? Dan moet u twee dingen doen:

  1. Neem direct contact op met uw tussenpersoon of verzekeraar

De tussenpersoon of uw verzekeraar kunnen u vertellen of u uw auto mag laten repareren en wat u allemaal moet regelen. Ook kunnen zij u meer vertellen over het invullen van het schadeformulier.

  1. Maak foto’s van de schade

Daarnaast is het belangrijk dat u duidelijke foto’s maakt van de schade aan uw auto. Als het mogelijk is, kunt u ook de neergevallen hagelstenen fotograferen. Zo kan de verzekeraar zien hoe groot de hagelstenen waren. Vermeld ook hoe laat de autoschade is ontstaan. Uw verzekeraar of tussenpersoon zal met u bekijken of de hagelschade aan uw auto verzekerd is en hoe de schade hersteld kan worden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Schadevrije jaren sinds 1-1-2022 overdraagbaar

Sinds 1 januari 2022 zijn schadevrije jaren in sommige situaties overdraagbaar. Bij overlijden kunnen ze bijvoorbeeld overgedragen worden op de achterblijvende partner. Ook voor leaserijders en bestuurders die jarenlang in het buitenland gewoond hebben is het nu mogelijk om schadevrije jaren over te dragen. Zo raken ze hun opgebouwde schadevrije jaren niet kwijt. In onze blogpost leest u meer over deze nieuwe regeling.

Sluit een autoverzekering af via Alpina

Om een vergoeding te krijgen bij hagelschade is het belangrijk dat u uw auto goed verzekerd. Op Alpina.nl kunt u makkelijk een autoverzekering afsluiten. De premies en voorwaarden kunnen per autoverzekering heel erg verschillen. Vergelijk voor het afsluiten daarom altijd verschillende autoverzekeringen met elkaar. Zodra u de beste autoverzekering voor u en uw auto heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten.

Heeft u een vraag? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Hier staan per product de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op