Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wordt stormschade aan een auto vergoed door een verzekering?

Stormschade aan uw auto is natuurlijk al vervelend genoeg. Mocht dit gebeuren, wilt u daar goed voor verzekerd zijn. Een WA autoverzekering biedt helaas nooit een vergoeding voor schade aan uw eigen auto. Of dit nou gaat om krassen op uw auto door de storm of een andere vorm van autoschade.

Bent u beperkt casco of allrisk verzekerd? Dan wordt stormschade aan uw auto wel vergoed door de verzekeraar. Als voorwaarde wordt wel gesteld dat de storm minimaal windkracht 7 had. Aan de hand van gegevens van het KNMI wordt dit gecontroleerd door de verzekeraar.

Het is verstandig om bij stormschade aan uw auto direct contact op te nemen met uw tussenpersoon of verzekeraar. Zij zullen u vertellen wat u precies moet doen en waar u recht op heeft. Er zijn een aantal dingen die u in ieder geval zelf moet doen bij stormschade aan uw auto. In de eerste plaats is het belangrijk dat u een schadeformulier invult. Daarnaast is het belangrijk dat u duidelijke foto’s maakt van de schade. Eventuele getuigenverklaringen kunt u meesturen naar de verzekeraar. Vermeld ook duidelijk hoe laat de schade is ontstaan. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk, zodat de verzekeraar kan controleren of het om een storm van minimaal windkracht 7 ging.

Stormschade auto

Stormschade auto verzekerd

Heeft u een allrisk of beperkt casco autoverzekering? Dan is stormschade aan uw auto verzekerd. Meestal betaalt u bij stormschade wel een eigen risico. Hoe hoog het eigen risico is, verschilt per verzekeraar en kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Met een WA autoverzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u met uw auto aan anderen toebrengt. Stormschade valt hier niet onder. Om de stormschade toch vergoed te krijgen, kunt u het proberen te verhalen op de tegenpartij. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de schade is veroorzaakt door een weggewaaide dakpan. De eigenaar van het huis waar de dakpan vanaf is gewaaid door de storm kan echter alleen aansprakelijk gesteld worden als u aan kunt tonen dat de eigenaar nalatig is geweest. Dit kan zo zijn wanneer er weinig tot geen onderhoud is gepleegd aan het dak, terwijl dit wel noodzakelijk was.

Het claimen van stormschade aan uw auto gaat meestal niet ten koste van uw schadevrije jaren. Door schadevrij te rijden, bouwt u schadevrije jaren op. Als u schadevrije jaren heeft opgebouwd, krijgt u korting op de premie van uw autoverzekering. De autoverzekering moet dan wel op uw naam staan. Door het claimen van een schade verliest u schadevrije jaren, waardoor u iets meer voor uw autoverzekering moet gaan betalen. Controleer voor de zekerheid wat hierover staat in de polisvoorwaarden van uw autoverzekering. Wanneer stormschade wel ten koste gaat van uw schadevrije jaren, kan het goedkoper zijn om de stormschade zelf te betalen. Dit verschilt echter per geval.

Auto schade door een storm?

Is de schade aan uw auto door storm in het buitenland ontstaan? In het buitenland geldt dezelfde dekking voor uw autoverzekering als in Nederland. In welke landen u bent verzekerd, staat op de groene kaart. Neem ook bij stormschade aan uw auto in het buitenland direct contact op met uw verzekeraar.

Kan ik autoverzekeringen vergelijken?

Per autoverzekering kunnen de premies en voorwaarden sterk verschillen. Op www.alpina.nl kunt u gemakkelijk verschillende autoverzekeringen vergelijken en direct online afsluiten wanneer u een autoverzekering heeft gevonden die beter bij u en uw auto past dan uw huidige verzekering.

Heeft u een vraag? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier staan per product de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op