800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Home bootverzekering Motorboot verzekeren

Is het verzekeren van een motorboot verplicht?

Heeft u pas een motorboot gekocht of bent u misschien van plan om een motorboot aan te schaffen? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af of u verplicht bent om uw motorboot te verzekeren. Een bootverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent bij schade. U kiest zelf welke dekking u wilt. Zo kunt u kiezen uit WA, WA + Beperkt Casco of Allrisk.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

motorboot verzekeren

Verzekeren van een motorboot niet verplicht in Nederland

In Nederland is het niet verplicht om uw motorboot te verzekeren. Wel is in sommige situaties een WA-bootverzekering verplicht. Dit is bijvoorbeeld bij wedstrijden, in een jachthaven, een botenstalling of op (een deel van) vaarwater. Gaat u met uw motorboot wel eens in het buitenland? Dan kan het zijn dat een bootverzekering wel wettelijk verplicht is. Dit is bijvoorbeeld vaak in landen rond de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje. In deze landen kunt u uw dekking aantonen met een internationaal verzekeringsbewijs. Dit bewijs kunt u opvragen bij uw verzekeraar op tussenpersoon, voordat u met uw motorboot op vakantie gaat.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Reden om uw motorboot te verzekeren

Uw motorboot verzekeren is niet verplicht, maar is vaak wel verstandig. Het wordt immers steeds drukker op de Nederlandse wateren. Hierdoor is de kans op een ongeluk ook steeds groter. Daarom is het verstandig om minimaal een WA-bootverzekering af te sluiten voor uw motorboot. Met een WA-bootverzekering is schade die u toebrengt aan andere gedekt. De reparatiekosten voor schade aan een boot kunnen soms hoog oplopen. Om nog maar niet te spreken over letselschade. Bovendien hoeft een WA-verzekering niet veel te kosten. U heeft al een WA-verzekering voor €60,- per jaar, afhankelijk van uw boot en situatie. Benieuwd wat het kost om uw motorboot te verzekeren? Bereken dan direct de premie.

Als u schade aan uw eigen motorboot ook wilt meeverzekeren kunt u een allrisk bootverzekering afsluiten.  Ook schade door eigen schuld is dan gedekt. Zo kunt u met een gerust hart het water op.

Motorboot verzekeren? Sluit direct een verzekering af via Alpina

Uw motorboot verzekeren hoeft helemaal niet lang te duren. U regelt al een bootverzekering in 10 minuten. Het start met het vergelijken van verzekeringen. Hiervoor vult u een aantal gegevens over uw boot in, in onze online vergelijkingstool. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle verzekeraars, inclusief bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Heeft u de beste bootverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Nadat u uw bootverzekering online heeft afgesloten, wordt de aanvraag direct in behandeling genomen. Zo kunt u snel goed verzekerd gaan varen met uw boot.

Heeft u nog vragen over een bootverzekering of wilt u liever even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00. Stuurt u liever een bericht? Geen probleem, dat kan via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op