800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waarom bij het verzekeren van een sloep verzekeringen vergelijken?

Bent u de trotse bezitter van een sloep? Dan wilt u er natuurlijk direct van kunnen genieten. Om onbezorgd te kunnen genieten, is het van belang dat u een goede bootverzekering afsluit. Mocht u dan onverhoopt schade oplopen aan uw sloep, dan weet u waar u aan toe bent. Reparatiekosten kunnen vaak flink oplopen. U kunt zelf bepalen welke dekking u afsluit. Kiest u voor een basis WA bootverzekering, waarmee schade aan (boten van) anderen wordt gedekt, of bent u liever uitgebreider verzekerd met een allrisk bootverzekering? Op Alpina.nl leest u alles over een verzekering voor uw sloep.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

sloep-verzekering-vergelijken

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van een sloep?

Als u van plan bent om een sloep aan te schaffen is het slim om van tevoren te bedenken wat uw wensen precies zijn. Gaat u voor een nieuwe sloep of kiest u voor een tweedehands? Koop u de boot bij een dealer of via een particulier?
Bij het vergelijken van een sloep is het verder van belang om te bepalen wat de maximaal haalbare snelheid is. Zonder vaarbewijs mag u op een boot varen met een maximaal haalbare snelheid van 20 km per uur. Verder is het belangrijk om het vaargebied te bepalen. Wilt u alleen varen op beschutte binnenwateren of wilt u ook wat langere tochten met de sloep gaan maken?

Nadat u een sloep heeft gevonden die aan al uw wensen voldoet, kunt u de verzekering kiezen die het beste bij uw boot past. Er zijn drie dekkingsvormen voor deze verzekering, namelijk:

WA

Met een WA bootverzekering is uw boot verzekerd voor schade die u aan boten van anderen toebrengt. Vaart u per ongeluk tegen een andere boot aan en is die boot daardoor beschadigd? Met een WA verzekering krijgt u deze schade vergoed door de verzekeraar. Is uw eigen boot hierbij ook beschadigd? Dit wordt met alleen een WA-verzekering helaas niet vergoed. Om deze schade vergoed te krijgen, heeft u de allrisk verzekering nodig.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco dekking wordt ook wel een WA+-dekking genoemd. Hiermee verzekert u uw sloep tegen schade door brand, zelfontbranding, ontploffing, joyvaren, storm en hagel. Bovendien bent u ook verzekerd voor schade aan de inboedel van uw boot.

Allrisk/WA volledig casco

De meest complete dekkingsvorm is de allrisk bootverzekering. Hiermee bent u, naast bovengenoemde schades, ook verzekerd voor schade aan uw eigen boot, ook wanneer u dit zelf veroorzaakt heeft. Bent u bijvoorbeeld bij het aanmeren van de boot tegen de kade gebotst? Dan dekt een allrisk verzekering de reparatiekosten aan uw boot.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

100% onafhankelijk uw bootverzekering vergelijken

Alpina.nl is geen verzekeraar maar een vergelijkingssite. Op onze website kunt u verschillende soorten verzekeringen vergelijken, zo ook bootverzekeringen. Bij ons worden verzekeringen onafhankelijk vergeleken op prijs én kwaliteit. Ons streven is om u verzekerd te krijgen tegen de beste premie en voorwaarden. Daarbij maken wij verzekeren voor u duidelijk, gemakkelijk en snel.

Bij Alpina vinden we persoonlijk advies en service heel belangrijk. Verzekeren moet eenvoudig en duidelijk zijn. Heeft u een keer schade aan uw sloep? Dan streven wij ernaar om dit snel en naar volle tevredenheid voor u op te lossen.

Sloep verzekeren? Vergelijk premies via Alpina

Bent u op zoek naar een goede verzekering voor uw sloep? Op Alpina.nl kunt u eenvoudig sloep verzekeringen vergelijken en afsluiten. Na het invullen van een aantal gegevens over uw boot kunt u met onze online vergelijkingstool premies van verschillende verzekeraars vergelijken. Ook de bijbehorende polisvoorwaarden kunt u direct vergelijken. Heeft u de juiste verzekering voor uw sloep gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op