800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie
bootverzekering

Bootverzekering vergelijken

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Direct online dekking
Direct online dekking
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

WA

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

Bereken je premie

Meer info

WA + Beperkt casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

Bereken je premie

Meer info

WA + Volledig casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

Bereken je premie

Meer info

Hoewel een boot verzekeren niet verplicht is in Nederland, kan het u wel veel geld schelen bij schade of ongeluk. De reparatiekosten van schade aan een boot kunnen al snel flink oplopen. Door uw boot goed te verzekeren komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan. Weet u niet welke bootverzekering u het beste kunt afsluiten? Dan kunt u van te voren bootverzekeringen vergelijken. Door bootverzekeringen te vergelijken komt u erachter welke het beste bij u en uw boot past.

Waarom bootverzekeringen vergelijken

Een boot is natuurlijk een kostbaar bezit. Daarom wilt u waarschijnlijk de beste bootverzekering afsluiten, bij voorkeur tegen de laagste premie. Het vinden van de juiste verzekering is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want het aanbod in verzekeringen blijft zich maar uitbreiden. Elke verzekeraar heeft weer andere premies en polisvoorwaarden. Hoe weet u dan welke bootverzekering u moet afsluiten? Voor het vinden van de beste bootverzekering is het belangrijk dat u verzekeringen gaat vergelijken. De ene bootverzekering is de andere namelijk niet. Bij het vergelijken let u niet alleen op de hoogte van de premie, maar ook op de polisvoorwaarden. Zo weet u precies welke voorwaarden de verzekeraar stelt aan dekking.

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van bootverzekeringen?

Voordat u bootverzekeringen kunt vergelijken is het handig om te weten waar de premie van afhankelijk is. Er zijn een aantal factoren belangrijk bij het bepalen van de premie:

 • Het type boot
 • De motor van de boot
 • De dekking die u kiest
 • Eventuele schadevrije jaren die u heeft opgebouwd met een bootverzekering uit het verleden
 • Een eventueel lidmaatschap bij een watersportvereniging

Veelgestelde vragen over het vergelijken van een bootverzekering

Ben ik verplicht om een bootverzekering af te sluiten?

In Nederland bent u niet verplicht een bootverzekering af te sluiten. Wel is in sommige situaties een WA-verzekering verplicht. Bijvoorbeeld bij wedstrijden, in een jachthaven, een botenstalling of op (een deel van) vaarwater. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt met uw boot. Vaart u buiten Nederlandse wateren? Dan kan het zijn dat een bootverzekering wel wettelijk verplicht is. Dit is bijvoorbeeld vaak in landen rond de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje.

Kan ik na het vergelijken direct een bootverzekering afsluiten?

Jazeker, als u de juiste bootverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Bij het afsluiten van een bootverzekering zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Lees meer.

Wat kost een bootverzekering?

Wat een bootverzekering per maand kost, is afhankelijk van een aantal factoren. Er wordt gekeken naar het type boot dat u heeft, het bouwjaar, de lengte van de boot en de dagwaarde van de boot. Ook wordt er gekeken naar de motor. Lees meer.

100% onafhankelijk uw bootverzekering vergelijken

Alpina is geen verzekeraar, maar wij vergelijken verzekeringen. Dat betekent dat u bij ons 100% onafhankelijk uw bootverzekering kunt vergelijken. Bij ons worden verzekeringen vergeleken op prijs én kwaliteit.  Wij streven er naar u altijd verzekerd te krijgen tegen de beste premie en voorwaarden. Als u een verzekering aangaat, ontvangen wij van de verzekeraars een vergoeding. Komt u er niet helemaal uit, of heeft u liever dat er iemand met u meekijkt tijdens het vergelijken? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten zitten van maandag tot en met vrijdag voor u klaar. U kunt ons telefonisch bereiken, tussen 08.00 en 18.00 op 030 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bootverzekering vergelijken: wat is de beste bootverzekering?

Op de vraag: ‘wat is de beste bootverzekering?’, is het antwoord niet voor iedereen hetzelfde. Dit is namelijk afhankelijk van uw boot en uw persoonlijke situatie. Wat voor de boot van de buurman de beste bootverzekering is, hoeft voor u niet hetzelfde te zijn. Dat is appels met peren vergelijken. Om de beste bootverzekering te vinden is het daarom belangrijk dat u goed vergelijkt. Bij het vergelijken van bootverzekeringen moet u letten op twee zaken: de dekking die u wilt en het vaargebied waar u gaat varen met uw boot. Wilt u alleen een basisdekking of kiest u voor de uitgebreidste verzekering? Bent u van plan alleen in Nederland te gaan varen, of wilt u ook graag met uw boot naar het buitenland? Dit heeft allemaal invloed op de hoogte van uw premie.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op