800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
Zodiac verzekeren

Zodiac verzekeren

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Direct online dekking
Direct online dekking
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

WA + Beperkt casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

WA + Volledig casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

Hoewel Zodiac een merknaam is, is het inmiddels een verzamelnaam geworden voor een professioneel type opblaasboot. Zo’n rubberboot heet eigenlijk een Rigid Inflatable Boat (RIB). Een RIB wordt beschouwd als een samensmelting van een rubberboot en een conventionele boot. Dit komt door de stevige romp. Hierdoor is het de perfecte boot voor reddingsacties te water. Bent u op zoek naar een manier om een Zodiac te verzekeren? Op Alpina.nl hebben we een bootverzekering voor elke boot.

Is een Zodiac verzekeren verplicht?

U bent niet verplicht om uw zodiac te verzekeren. In Nederland is een WA-bootverzekering slechts in een aantal situaties verplicht. Dit is bijvoorbeeld bij wedstrijden, in bepaalde jachthavens, delen van het vaarwater en bij een botenstalling. Als u wel eens met uw Zodiac in het buitenland gaat varen moet u er rekening houden dat daar weer andere regels gelden omtrent een bootverzekering. Zo is in veel landen rondom de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje, een bootverzekering wel verplicht. Controleer dit daarom altijd even voor vertrek.

Wat kost het om een Zodiac te verzekeren?

Wat een bootverzekering kost, is moeilijk te zeggen. De kosten van een bootverzekering verschillen namelijk per boot. Bij het berekenen van de premie kijkt een verzekeraar naar het type boot, de motor, de dekking, eventuele schadevrije jaren en een eventueel lidmaatschap bij een watersportvereniging. Bent u benieuwd wat het kost om een zodiac te verzekeren? Maak dan via onze online berekenmodule een berekening van de premie. Na het invullen van een aantal gegevens krijgt u direct de mogelijke verzekeringen te zien die geschikt zijn voor uw Zodiac. Deze verzekeringen kunt u gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo ziet u direct wat een bootverzekering voor uw boot kost en kunt u kiezen tussen de verschillende dekkingsvormen.

Dekkingen Zodiac verzekering

Bij het verzekeren van uw Zodiac heeft u keuze uit drie verschillende dekkingen:

WA

Met een WA bootverzekering is uw boot verzekerd voor schade die u aan boten van anderen toebrengt. Vaart u per ongeluk tegen een andere boot aan en is die boot daardoor beschadigd? Wanneer u WA verzekerd bent, krijgt u deze schade vergoed door de verzekeraar. Anders draait u zelf voor de kosten op. Is uw eigen boot ook beschadigd? Dit wordt met alleen een WA-verzekering helaas niet vergoed. Om deze schade vergoed te krijgen, heeft u een allrisk bootverzekering nodig.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco dekking wordt ook wel een WA+-dekking genoemd. Hiermee verzekert u uw boot ook voor schade door brand, zelfontbranding, ontploffing, joyvaren, storm en hagel. Bovendien bent u ook verzekerd voor schade aan de inboedel van uw boot.

Allrisk/WA volledig casco

Dit is de meest complete dekkingsvorm. Met een allrisk bootverzekering bent u, naast bovengenoemde schades, ook verzekerd voor schade aan uw eigen boot, ook als u dit zelf veroorzaakt heeft. Bent u bijvoorbeeld bij het aanmeren van de boot tegen de kade gebotst? Dan dekt een allrisk verzekering de reparatiekosten aan uw boot.

Zodiac verzekeren? Sluit een bootverzekering af op Alpina.nl!

Als u op zoek bent naar de beste manier om uw Zodiac te verzekeren bent u bij ons aan het goede adres. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig Zodiac verzekeringen vergelijken en afsluiten. Na het invullen van een aantal gegevens over uw boot kunt u met onze online vergelijkingstool premies van verschillend verzekeraars vergelijken. Bovendien kunt u ook de bijbehorende polisvoorwaarden vergelijken. Heeft u de juiste verzekering voor uw Zodiac gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Overige bootverzekeringen

Bij Alpina hebben we een bootverzekering voor elke boot. Zo kunt u ook uw sloepmotorboot, zeilbootspeedbootjetskiwaterscooter, motorjacht of plezierjacht verzekeren.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op