Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Kan ik mijn brommer online overschrijven?

Ben je van plan een brommer te kopen of heb je er net een gekocht? Dan moet je het kenteken op jouw naam overschrijven. Je kunt dit bij een loket doen, zoals een kentekenloket, RDW-keuringsstation, RDW-balie of PostNL-locatie, maar je kunt de brommer ook online overschrijven. Wel zo makkelijk, want dit kan 24 uur per dag. Je kunt het dus doen op een moment dat je het beste uitkomt. Op Alpina.nl lees je hoe je online jouw brommer overschrijft.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

brommer online overschrijven

Waar kan ik online mijn brommer overschrijven?

Je brommer online overschrijven gaat heel gemakkelijk op de website van de RDW. Je moet van te voren wel even de DigiD app installeren. Met de DigiD app kun je aantonen dat je daadwerkelijk bent wie je zegt te zijn. Hiervoor heb je een DigiD app met ID-check nodig. Als je deze niet hebt, moet je eenmalig jouw DigiD inlogniveau verhogen door een controle van jouw identiteitsbewijs te doen. Meer informatie hierover vind je op de website van DigiD. Als je deze controle al hebt gedaan kun je direct inloggen via de app en de brommer overschrijven.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken jouw premie!

Welke voorwaarden zitten er aan het online overschrijven van een brommer?

Er zitten een aantal voorwaarden aan het online overschrijven van een brommer:

 • Je moet een kentekencard en een tenaamstellingscode hebben. Met een papieren kentekenbewijs kun je de brommer niet online overschrijven.
 • Je bent particulier of hebt een eenmaanszaak.
 • Je moet de DigiD app met ID-check hebben.
 • Je moet een geldig Nederlands identiteitsbewijs hebben.

Hoe online brommer overschrijven?

Het online overschrijven van een brommer gaat heel gemakkelijk. Je kunt de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar ‘Voertuig overschrijven’. Je komt dan in het DigiD-scherm terecht. Hier kun je inloggen.
 2. Volg de aanwijzingen op het scherm.
 3. Betaal de kosten van €12,50 met iDEAL. Het voertuig is niet direct overgeschreven nadat je betaald hebt. De RDW moet de betaling eerst nog verwerken. Dit duurt meestal maximaal een aantal uur.
 4. Je krijgt na betaling een e-mail dat jouw aanvraag in behandeling is genomen. In de e-mail vind je ook een link waarmee je de status van jouw aanvraag kunt volgen.
 5. Vervolgens krijg je een tweede e-mail waarin staat dat de brommer is overgeschreven. Pas als je de tweede e-mail ontvangt, is de brommer daadwerkelijk overgeschreven. Vanaf dat moment ben je aansprakelijk voor de APK, de motorrijtuigenbelasting en ben je verplicht een brommerverzekering af te sluiten.
 6. Je krijgt ook nog een derde e-mail met daarin een link naar het vrijwaringsbewijs, het tenaamstellingsverslag en het eerste deel van de tenaamstellingscode. Het vrijwaringsbewijs geef je aan de verkoper.
 7. Tot slot krijg je via de post de kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op