800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waar kan ik precies een brommer overschrijven?

Als u een brommer koopt of verkoopt, moet het kenteken op naam van de nieuwe eigenaar worden gezet. Dit noemen we overschrijven. U kunt het kenteken van een brommer op twee manieren overschrijven: online of bij een loket. U kunt zelf kiezen welke optie u het handigst vindt. Zodra het kenteken van de brommer is overgeschreven moet u niet vergeten een brommerverzekering af te sluiten. Bent u de verkoper? Dan kunt u uw brommerverzekering stopzetten of een nieuwe brommer verzekeren.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

waar overschrijven brommer

Waarom moet ik een brommer overschrijven?

Als een voertuig van eigenaar wisselt, moet het kenteken overgeschreven worden op de naam van de nieuwe eigenaar. Zolang het kenteken op de naam van de oude eigenaar geregistreerd staat, moet diegene voldoen aan alle voertuigverplichtingen, zoals het betalen van motorrijtuigenbelasting, zorgen dat de brommer APK gekeurd is en een brommerverzekering afsluiten. Zolang het kenteken nog niet op uw naam staat, bent u officieel dus nog niet de eigenaar van de brommer. Zodra het kenteken is overgeschreven is de oude eigenaar officieel gevrijwaard van alle voertuigverplichtingen.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe gaat het online overschrijven?

Als u uw brommer online wil overschrijven gaat u naar de website van de RDW. Controleer van tevoren even of u de DigiD app geïnstalleerd heeft. Met de DigiD app kan de RDW uw identiteit controleren. Hiervoor heeft u een DigiD app met id-check nodig. Lees hier meer over het online overschrijven van een brommer.

Het grootste voordeel van online overschrijven is dat u het op elk gewenst moment kunt doen. Hierdoor is het overschrijven snel geregeld. Zodra u alle gegevens heeft ingevuld en de kosten voor de tenaamstelling heeft betaald, wordt uw aanvraag in behandeling genomen. Zodra de aanvraag is afgerond krijgt u een e-mail dat de brommer is overgeschreven. Ook het vrijwaringsbewijs, het tenaamstellingsverslag en het eerste deel van de tenaamstellingscode. Het vrijwaringsbewijs geeft u vervolgens aan de verkoper van de brommer. De kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode krijgt u via de post.

Hoe gaat het overschrijven bij een kentekenloket?

Als u het niet prettig vindt om het overschrijven online te doen, kunt u hiervoor ook naar een loket gaan. U kunt op verschillende plekken terecht, bijvoorbeeld bij een kentekenloket, een PostNL-locatie, een RDW-keuringsstation of een RDW-balie. Als u een brommer op uw naam wilt overschrijven moet u minimaal 16 jaar zijn. Daarnaast moet u in Nederland wonen en ingeschreven staat bij een gemeente. Als de een brommer gaat overschrijven bij het kentekenloket moet u OF het overschrijvingsbewijs en het originele tenaamstellingsbewijs OF de kentekencard meenemen. Vergeet ook niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Een geldig legitimatiebewijs is bijvoorbeeld een rijbewijs, Nederlands paspoort of een identiteitskaart.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op