800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan ik mijn camperverzekering opschorten?

Campers zijn het vakantievoertuig bij uitstek. Dat betekent wel dat ze de rest van het jaar vaak voor langere tijd stil staan. Als u uw camper langere tijd niet gaat gebruiken, bijvoorbeeld omdat u volgend jaar op vliegvakantie gaat of misschien juist thuisblijft, kan het lonen om uw camper tijdelijk te schorsen. U hoeft dan niet te voldoen aan de APK-plicht, verzekeringsplicht en u hoeft bovendien geen wegenbelasting te betalen. Zo bespaart u op jaarbasis best veel geld. Veel mensen vragen zich af of ze hun camperverzekering in dat geval tijdelijk kunnen opschorten. Bij de meeste verzekeraars is dit echter niet mogelijk. Daar moet u uw camperverzekering beëindigen. Op Alpina.nl leggen we u uit hoe het zit.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

opschorten camperverzekering

Voorwaarden voor het opschorten van een camperverzekering

Bij de meeste verzekeraars kunt u een camperverzekering helaas niet opschorten. Bij een enkeling kan dit wel. Een voorwaarde voor het opschorten is vaak dat de camper total loss is of is verkocht. Als u de camper schorst, is opschorten dus meestal niet mogelijk. Veel verzekeraars houden bij het bepalen van de premie namelijk al rekening met recreatief, en dus tijdelijk, gebruik van de camper. De premie voor een camperverzekering is daarom vaak lager dan voor een normale autoverzekering. Als u de camperverzekering bij uw verzekeraar niet kunt opschorten loont het misschien alsnog om de verzekering te beëindigen.

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe zit dat met mijn schadevrije jaren?

In de tijd dat u uw camperverzekering heeft gehad, heeft u natuurlijk schadevrije jaren opgebouwd. Na beëindiging van de verzekering gaan deze jaren niet zomaar verloren. Deze blijven meestal 3 jaar geldig. Binnen die drie jaar moet u dus opnieuw een camperverzekering afsluiten, anders komen ze te vervallen. Sommige verzekeraars hanteren zelfs een kortere periode. Houd hier dus rekening mee en controleer dit van tevoren in de polisvoorwaarden.

Wat kost het opschorten of beëindigen van een camperverzekering?

Een verzekering heeft meestal een standaard looptijd van een jaar. Na dat eerste jaar kunt u de verzekering maandelijks opzeggen. U betaalt hier vaak verder geen kosten voor. Als u de verzekering tussentijds wilt wijzigen of beëindigen, worden er vaak wel kosten in rekening gebracht. Dit zijn eenmalige poliskosten. Deze kosten kunnen per verzekeraar verschillen.

Sluit direct een camperverzekering af via Alpina

Gaat u uw camper weer gebruiken en heeft u een nieuwe camperverzekering nodig? In de tussentijd kunnen de verzekeringspremies veranderd zijn. Start dus altijd opnieuw met het vergelijken van camperverzekeringen. Misschien bent u deze keer bij een andere verzekeraar wel goedkoper uit. Door te vergelijken vindt u de beste én de goedkoopste camperverzekering.

Bereken direct de premie van uw camperverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op