800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Auto niet verzekeren vanwege een rijontzegging: wat kan ik doen?

Wilt u uw auto verzekeren na een rijontzegging? Dat kan weleens lastiger zijn dan u zou denken. Veel autoverzekeraars zullen u na de rijontzegging namelijk zien als een verhoogd risico en zullen dan ook sneller uw verzekeringsaanvraag weigeren. Uw auto moet natuurlijk WA verzekerd zijn en wanneer er een kenteken op uw eigen naam staat, moet u een autoverzekering afsluiten. Wat kunt u nog doen als u geweigerd wordt door de reguliere verzekeringsmaatschappijen?

rijontzegging auto verzekeren

Uw auto verzekeren met een rijontzegging?

Een rijontzegging betekent niet per definitie dat het voor u onmogelijk is om een verzekering af te sluiten bij een reguliere maatschappij. Het kan voorkomen dat reguliere verzekeraars uw aanvraag toch zullen accepteren, dit is afhankelijk van de duur, datum en reden van de rijontzegging. Daarom is het goed om eerst gebruik te maken van deze online vergelijkingstool van diverse autoverzekeraars. Als u alle vragen naar waarheid in heeft gevuld, ziet u direct of uw verzekeringsaanvraag zou worden geaccepteerd. Wordt de aanvraag niet geaccepteerd? Dan kunt u nog altijd een verzekering afsluiten bij de maatschappij De Vereende.

Bereken online de premie voor uw verzekering

 

Verzekeringsmaatschappij De Vereende

Wanneer het niet lukt om uw auto bij een reguliere maatschappij te verzekeren vanwege de rijontzegging, kunt u bij De Vereende toch nog een verzekering afsluiten. De Vereende is namelijk gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere schades en risico’s. Vanwege het zeer ruime acceptatiebeleid dat de verzekeraar hanteert, is er een grote kans dat u bij De Vereende uw auto wel kunt verzekeren, ondanks uw rijontzegging. Ook mensen met een registratie wegens een wanbetaling of strafblad kunnen hier terecht. Wel komen hier extra kosten bij kijken; u moet bijvoorbeeld uw premie bij De Vereende drie maanden vooruitbetalen. Ook ligt de premie hoger dan bij reguliere verzekeraars en moet u een waarborgsom voldoen wanneer u de verzekering bij De Vereende afsluit. Wanneer u iedere maand tijdig uw premie betaalt, krijgt u de waarborgsom weer terug van De Vereende wanneer u uw verzekering beëindigt.

Uw auto verzekeren ondanks uw rijontzegging? Sluit dan een autoverzekering af via Alpina!

Wanneer u uw auto wil verzekeren terwijl u een rijontzegging heeft gehad, kunt u dit gemakkelijk doen via Alpina. Alpina is een tussenpersoon van De Vereende. Zo kunt u gemakkelijk een autoverzekering afsluiten van De Vereende en alvast online een indicatieve berekening van uw te betalen premie doen. Wanneer u uw aanvraag heeft verstuurd, ontvangt u van de verzekeringsmaatschappij De Vereende de definitieve berekening. De berekening kan variëren omdat de maatschappij maatwerk levert. Desalniettemin kan het goed zijn alvast een indicatie van de verzekeringspremie te hebben, zodat u weet wat u kunt verwachten voordat u de autoverzekering afsluit.

Contact

Heeft u vragen of zou u graag even overleggen met een verzekeringsspecialist? Neem dan zeker contact met ons op! U kunt telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 088 – 688 37 00 op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Ook kunt u contact met ons opnemen via de e-mail, Messenger of via WhatsApp.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op