800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Mijzelf verzekeren terwijl ik een strafrechtelijk verleden heb, hoe doe ik dat?

Een strafrechtelijk verleden maakt het vaak lastig om uzelf goed te verzekeren, zeker aangezien niet alle verzekeringsmaatschappijen u dan nog willen accepteren. De Vereende is hierop een uitzondering, hier kunt u zich altijd verzekeren. Hieronder leggen wij u uit hoe u, ondanks een strafrechtelijk verleden, toch nog in aanmerking komt voor het afsluiten van een verzekering.

strafrechtelijk verleden verzekeren

Hoezo worden er, bij het afsluiten van een verzekering, eisen gesteld door verzekeraars?

Verzekeraars hebben, met uitzondering van zorgverzekeraars, geen acceptatieplicht en zelfs bij een zorgverzekering geldt de acceptatieplicht ook slechts voor het basispakket. Voor de aanvullende verzekeringen mogen verzekeraars u, wanneer zij inschatten dat u te risicovol bent, afwijzen.
In plaats van een afwijzing kan het ook zo zijn dat een verzekeraar bepaalde voorwaarden, eisen, stelt wanneer u een verzekering wilt afsluiten. Dit kan voorkomen bij grote risico’s op schade of bij sommige medische situaties. Bij deze voorwaarden kunt u denken aan:

  • Bepaalde risico’s zijn niet gedekt door de verzekeraar.
  • Uw premie is hoger tegen dezelfde polisvoorwaarden.
  • Uw eigen risico wordt verhoogd maar de polisvoorwaarden blijven hetzelfde.
  • Er worden eisen gesteld aan brandveiligheid die bepalend zijn voor uw recht op dekking.

De Vereende is een verzekeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in het verzekeren van ongewone zaken
Voor bijzondere schades en risico’s, waaronder een strafrechtelijk verleden ook valt, is verzekeringsmaatschappij De Vereende opgericht. Heeft u een bijzonder voertuig of organiseert u een evenement dat risico’s met zich meebrengt? Ook dan kunt u bij De Vereende terecht. De Vereende accepteert in principe iedereen en heeft, in vergelijking met de meeste verzekeringsmaatschappijen, een veel ruimer acceptatiebeleid.

Bereken online de premie voor uw verzekering

Wat zijn de acceptatie-eisen voor het afsluiten van een verzekering bij De Vereende?

Verzekeraars schatten bij een verzekeringsaanvraag de hoogte van het risico in en bepalen aan de hand hiervan of ze de aanvraag wel of niet accepteren. Wanneer iemand een strafrechtelijk verleden heeft brengt dit een moreel risico met zich mee. Het zou kunnen zijn dat het volgen van de verzekeringsregels of de betaling van de premie problemen gaat opleveren. Hierdoor loopt de verzekeraar meer risico dan gewoonlijk het geval is. Dit geldt ook voor De Vereende, die zich weliswaar gespecialiseerd hebben in bijzondere risico’s, maar daar ook een aantal voorwaarden tegenover stellen. Voor het afsluiten van een verzekering zijn dat de volgende:

  • Drie maanden premie dient vooruit betaald te worden, ongeacht of u per maand, kwartaal, halfjaar of jaar betaalt.
  • Nadat de premie voor de eerste drie maanden betaald is én er een ondertekend aanvraagformulier retour ontvangen is, gaat de verzekering pas in.
  • Er wordt van u verwacht dat u een waarborgsom betaalt om eventuele niet-betaalde premie mee te verrekenen. De waarborgsom wordt weer teruggestort bij het beëindigen van de verzekering, mits u iedere maand op tijd de premie betaald heeft.

Wanneer kan ik me weer bij een reguliere verzekeringsmaatschappij verzekeren?

Dit hangt af van de tijdsduur dat uw strafrechtelijk verleden geregistreerd blijft staan, wat weer afhankelijk is van het soort vergrijp dat u gepleegd heeft. Over het algemeen kan gesteld worden dat na vijf jaar uw strafblad vervalt en u dan weer uw verzekeringen bij een reguliere verzekeringsmaatschappij kunt onderbrengen. U heeft wel meldingsplicht bij uw nieuwe verzekeraar als uw vergrijp minder dan acht jaar geleden is. Om aan te tonen dat uw verleden geen bezwaren zal vormen voor een verzekering kunt u dan een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanvragen. De beslissing om u wel of niet te accepteren ligt vervolgens bij de verzekeraar.

Uzelf verzekeren terwijl u een strafrechtelijk verleden heeft? U kunt uzelf verzekeren bij De Vereende via Alpina!

Bij Alpina, tussenpersoon van De Vereende, kunt u zonder veel moeite bij De Vereende een verzekering afsluiten. Wij adviseren u om eerst onze online tool te gebruiken voor het vergelijken van verzekeringen. Als u een keuze heeft gemaakt vult u alle vragen op de volledige aanvraag naar waarheid in, want het kan zijn dat de reguliere verzekeringsmaatschappij u, ondanks uw strafrechtelijk verleden, toch accepteert. Dit is ook weer afhankelijk van het soort vergrijp en de sindsdien verstreken tijd. Indien uw aanvraag niet geaccepteerd wordt kunt u online een, indicatieve, premieberekening doen van uw verzekering bij De Vereende.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op