800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Gevolgen van het verzwijgen van een strafrechtelijk verleden?

Het is vaak moeilijk voor mensen met een strafrechtelijk verleden om een verzekering af te sluiten. Dit kan een reden zijn om het strafrechtelijk verleden dan maar te verzwijgen om op die manier toch nog een verzekering af te kunnen sluiten. Het lijkt u een hoop gedoe te schelen, maar het tegenovergestelde is het geval; Het verzwijgen van een strafrechtelijk verleden kan hele grote gevolgen hebben.

strafrechtelijk verleden verzwijgen

CIS-registratie

Het verzwijgen van een strafrechtelijk verleden is reden voor een CIS-registratie. Stichting CIS staat voor Stichting Centraal Informatie Systeem. Zij bewaren alle belangrijke verzekeringsgegevens in hun databank, zoals frauderingen en schadeclaims met onverzekerde auto’s. Deze gegevens kunnen worden verstrekt door en aan verzekeraars en gevolmachtigden. De landelijke databank heeft als doel om eventuele risico’s voor verzekeraars in kaart te brengen en ook het voorkomen van fraude is een doel van de databank. Het (al dan niet bewust) verzwijgen van een strafrechtelijk verleden wordt gezien als een vorm van verzekeringsfraude, waarvoor u een CIS-registratie krijgt.

Bereken online de premie voor uw verzekering

 

Kom ik nu op de zwarte lijst voor verzekeraars?

het antwoord op deze vraag is heel kort en simpel; nee. Er bestaat namelijk geen ‘zwarte lijst‘ bij verzekeraars. Deze term wordt in de volksmond vaak gebruikt, maar bestaat dus eigenlijk niet in de verzekeringsbranche. Wanneer er sprake is van een ‘zwarte lijst’, wordt er vaak verwezen naar de CIS-registratie.

Kan ik met het verzwijgen van een strafrechtelijk verleden toch nog een verzekering afsluiten?

Afhankelijk van het soort vergrijp en hoelang dit geleden is, is het mogelijk om alsnog een verzekering af te kunnen sluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. De kans is groter dat u met het verzwijgen van uw strafrechtelijk verleden een verzekering kunt afsluiten dan wanneer u staat geregistreerd als zijnde een fraudeur. In dat laatste geval, dus als u geregistreerd staat als fraudeur, zal u nergens meer een verzekering kunnen afsluiten. U kunt dan enkel en alleen nog terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. Hier komen dan wel nog extra kosten bij kijken. Het is daarom van groot belang dat u te allen tijde de juiste gegevens opgeeft en alle vragen naar waarheid beantwoord bij een aanvraag. Zo kunt u voorkomen dat u nergens meer een verzekering kunt afsluiten.

De Vereende – verzekeringsmaatschappij gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken.

Met onze online tool kunt u verzekeringen met elkaar vergelijken, waarmee de verzekering kunt kiezen die het beste bij u past. Dan is het belangrijk om alle gegevens naar waarheid in te vullen en de volledige aanvraag te doorlopen. Dan is het alsnog mogelijk dat een verzekeraar u wilt verzekeren, ondanks uw strafrechtelijk verleden. Wordt de aanvraag geweigerd? Dan kunt u altijd nog terecht bij De Vereende. Deze verzekeraar is speciaal opgericht voor de bijzondere verzekeringsgevallen, zoals eens strafrechtelijk verleden, maar ook bijzondere voertuigen of risicovolle evenementen. Het acceptatiebeleid van De Vereende is een stuk ruimer dan bij de meeste reguliere verzekeringsmaatschappijen, waardoor iedereen in principe altijd geaccepteerd wordt en u dus zeker weet dat u goed verzekerd bent.

Acceptatie-eisen De Vereende

Normaal gezien kijken verzekeringsmaatschappijen naar de hoogte van het morele risico dat ze zouden kunnen lopen bij een nieuwe aanvraag. Bij personen met een strafrechtelijk verleden wordt dit risico doorgaans een stuk hoger ingeschat. Verzekeraars gaan er vanuit dat iemand met een strafrechtelijk verleden het niet zo nauw neemt met de verzekeringsregels of het betalen van de premie. Het risico voor de verzekeraar is in zulke gevallen dus groter dan normaal en dat is voor hen dan ook de reden om een aanvraag wel of niet te accepteren. Deels geldt dit ook voor De Vereende. Zij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere gevallen en lopen daarmee zelf dus ook een groter risico. De Vereende heeft om die reden dan ook een aantal voorwaarden voor het afsluiten van een verzekering, om dit verhoogde risico te kunnen compenseren:

Om te beginnen moet u de premie van de eerste drie maanden vooruit betalen, ook indien u kiest voor een maandelijkse betaling in plaats van betaling per kwartaal, halfjaar of jaar. Pas wanneer deze maanden betaalt zijn en de verzekeraar een ondertekend aanvraagformulier heeft ontvangen, gaat de verzekering pas in. In de meeste gevallen moet er ook een waarborgsom worden betaald. Als u dan een keer te laat bent met het betalen van de premie kan deze waarborgsom gebruikt worden om het openstaande bedrag te verrekenen. Als u elke maand keurig op tijd de premie betaalt, krijgt u bij beëindiging van de verzekering de waarborgsom ook weer terug

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op