800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wanneer heb ik een inboedelverzekering voor mijn bedrijf nodig?

Iedereen kent de inboedelverzekering voor een woonhuis, maar wist u dat er ook een zakelijke inboedelverzekering voor uw bedrijf bestaat? Als eigenaar van een bedrijf kan het verstandig zijn om een inboedelverzekering af te sluiten. Zo weet u zeker dat uw zakelijke inboedel goed verzekerd is bij schade. Maar wanneer heeft u eigenlijk een inboedelverzekering voor uw bedrijf nodig?

Inventarisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

inboedelverzekering bedrijf

Zakelijke inboedelverzekering voor uw bedrijf

Eigenlijk spreken we in verzekeringstermen niet van een zakelijke inboedelverzekering maar van een inventarisverzekering. Als u een eigen bedrijf heeft, heeft u waarschijnlijk veel inventaris. Het is natuurlijk afhankelijk van het soort onderneming, maar u kunt hierbij denken aan bureaus, kantoorbenodigdheden en misschien bepaalde machines. Om er zeker van te zijn dat de inventaris van uw bedrijf verzekerd is bij schade kunt u een inventarisverzekering afsluiten. Zo bent u verzekerd voor schade door onder andere inbraak, storm of brand.

Inventarisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat dekt een zakelijke inboedelverzekering?

Als het gaat om een zakelijke inboedel maakt een verzekeraar onderscheid tussen een inventarisverzekering en een goederenverzekering. Onder inventaris vallen alle spullen die u in uw bedrijf gebruikt om uw beroep uit te oefenen, zoals kantoormeubilair, laptops, machines en andere benodigdheden. Voor deze spullen kunt u een inventarisverzekering afsluiten.

Onder goederen wordt uw handelsvoorraad verstaan. Dit zijn alle grond- en hulpstoffen die u gebruikt om uw eindproduct te maken, zoals halffabricaten, reinigingsmiddelen, brandstoffen en verpakkingsmateriaal. Het zijn alle producten die u verkoopt of verbruikt bij het maken van het eindproduct.

Waarom een inboedelverzekering afsluiten voor uw bedrijf

In een eigen bedrijf zit vaak flink wat geld. Niet zo gek dus dat u graag op de kosten bespaart. Maar juist omdat er in uw eigen bedrijf zoveel geld zit, is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Wat als er brand ontstaat en het grootste gedeelte van uw zakelijke inboedel in vlammen opgaat? Of wat als er wordt ingebroken en uw laptops en andere dure elektronica gestolen of beschadigd worden? Als u niet verzekerd bent, kunnen de financiële gevolgen groot zijn. Dat is natuurlijk altijd vervelend, maar vooral voor startende bedrijven kan dit een uitdaging zijn. Zij hebben vaak nog geen grote buffer opgebouwd om zulke kosten mee op te vangen. Bovendien wilt u natuurlijk weer snel aan de slag, zodat de werkzaamheden niet te lang stil blijven liggen en het verlies niet groter wordt. Met een inboedelverzekering voor uw bedrijf bent u voor veel van deze schades verzekerd.

Verschil tussen een particuliere inboedelverzekering en een inboedelverzekering voor een bedrijf

Het verschil tussen een particuliere inboedelverzekering en een inboedelverzekering voor een bedrijf zit hem in hem in het stukje persoonlijk en zakelijk. Met een particuliere inboedelverzekering verzekert u uw persoonlijke inboedel in uw woonhuis. Met een inboedelverzekering voor uw bedrijf verzekerd u de inventaris/goederen van uw bedrijf.

Heeft u als ZPP’er een kantoor aan huis? Dan vergoedt en particuliere inboedelverzekering meestal ook een deel voor uw zakelijke inventaris. Hier zit echter wel een maximum bedrag aan verbonden. Vaak is dat maximum bedrag sneller bereikt dan u denkt, terwijl de kosten bij schade flink kunnen oplopen. Daarom kan het verstandig zijn om een zakelijke inboedelverzekering oftewel inventarisverzekering af te sluiten voor uw bedrijf.

Sluit een inboedelverzekering af voor uw bedrijf

Een inboedelverzekering voor uw bedrijf afsluiten? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Met onze online vergelijkingstool kunt u gemakkelijk inboedelverzekeringen vergelijken op prijs én inhoud. Door het vergelijken komt u erachter wel verzekering het beste bij u en uw bedrijf past. Met de juiste verzekering weet u zeker dat uw zakelijke inboedel goed verzekerd is bij schade.

Lees ook:

Bereken online de premie voor een inventarisverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op