Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is de beste kattenverzekering?

Katten staan er om bekend dat ze negen levens hebben, maar ook katten hebben wel eens zorg nodig. Door hun eigenwijze karakter laten ze het niet snel zien als er iets met ze aan de hand is. Daarom komt u er soms pas laat achter dat uw kat ziek of gewond is. Uw trouwe viervoeter verdient natuurlijk de beste zorg en daar zullen de medische kosten dan ook naar zijn. Daarom kan een kattenverzekering uitkomst bieden. Maar wat is nou de beste kattenverzekering? Op Alpina.nl vertellen we u graag meer over het vinden van de beste verzekering voor uw kat.

Bereken direct de premie voor een kattenverzekering!

Beste kattenverzekering kat aaien

In 4 stappen de beste kattenverzekering afsluiten

U hoeft niet veel tijd te besteden aan het vinden van de beste kattenverzekering. Met onze handige online vergelijkingstool kunt u eenvoudig verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Het vergelijken kost slechts een paar minuten. Om u een handje te helpen, hebben we een stappenplan opgesteld voor het vinden van de beste kattenverzekering:

Bereken direct de premie voor een kattenverzekering!

Stap 1: Vul een aantal gegevens over uw kat in

De eerste stap is het invullen van een aantal gegevens over uw kat, zoals het ras of de kruising, het gewicht en de leeftijd. Deze factoren zijn ook van invloed op de hoogte van de premie. Zo is het risico op gezondheidsklachten groter als uw kat aan de zware kant is. Ook de leeftijd van uw kat speelt een belangrijke rol. Hoe ouder een dier wordt, hoe hoger het risico op aandoeningen. Veel verzekeraars bereken daarom elk jaar opnieuw de premie, dit wordt ook wel een verouderingstoeslag genoemd. Dat houdt in dat de premie jaarlijks stijgt.

Stap 2: Kies de gewenste dekking

Een kattenverzekering bestaat uit een basisdekking en eventueel aanvullende dekkingen. Wat er gedekt is met de basisdekking verschilt per verzekeraar. U kiest vervolgens zelf welke aanvullende dekkingen u afsluit. Zo kunt bijvoorbeeld fysiotherapie, gedragstherapie, radiotherapie en tandartskosten meeverzekeren. Bij sommige verzekeraars kunt u ook de sterilisatie of castratie van uw dier meeverzekeren en soms zelfs de benodigde vaccinaties. Ook een reisdekking of een crematiedekking is een mogelijkheid. De beste verzekering voor uw kat stelt u dus helemaal zelf samen.

Stap 3: Vergelijk aanbieders

Er zijn diverse aanbieders van een kattenverzekering op de markt. De premies en voorwaarden kunnen echter erg uiteen lopen. De beste kattenverzekering vindt u daarom door aanbieders te vergelijken. Door te vergelijken kiest u altijd de kattenverzekering die het beste bij u en uw kat past. Kijk bij het vergelijken niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook naar de dekking en voorwaarden van de verzekering. Zo weet u zeker dat uw kat bij ziekte of een ongeval goed verzekerd is en u niet verrast wordt door hoge medische kosten.

Stap 4: Sluit uw kattenverzekering af!

Heeft u de beste kattenverzekering gevonden? Dan kunt u deze eenvoudig online afsluiten. Hou wel rekening met de wachttijd van 30 dagen die de meeste verzekeraars hanteren. Dat betekent dat de verzekering pas 30 dagen na het afsluiten ingaat. Tijdens de wachttijd vergoedt de verzekeraar geen medische kosten die voor of tijdens de wachttijd zijn ontstaan.

Factoren die een rol spelen bij het vinden van de beste kattenverzekering

De volgende factoren spelen een rol bij het vinden van de beste kattenverzekering. Deze factoren zijn van belang voor de hoogte van de premie en het kiezen van de gewenste dekking:

  • Het ras of de kruising van uw kat
  • Het gewicht van de uw kat
  • De leeftijd van uw kat
  • De gewenste dekking

Sluit direct een kattenverzekering af via Alpina

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een verzekering voor uw kat? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt onze verzekeringsspecialisten van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U mag ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw kattenverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op