tips afsluiten reisverzekering

Tips voor een afsluiten van een reisverzekering

26 april 2022

Falco Keiman
Laatst geupdatet: 26-04-2022

Het is bijna zover! Je vakantie is geboekt, de bestemming is bekend en het aftellen kan beginnen. Heerlijk, na een jaar hard werken zijn we wel toe aan een beetje ontspanning. Toch zijn er nog wel een aantal zaken waar je vooraf nog even aan moet denken voordat je volledig zorgeloos op vakantie kunt. Ga je met het vliegtuig, dan is het belangrijk dat alle documenten in orde zijn, maar ook de parkeerplaats op het vliegveld vooraf is geboekt. Vertrek je naar een land in zuidoost Azië, dan is de kans vrij groot dat je eventueel een visum dient aan te vragen. Maar last, but not least is onze verzekering! Een reisverzekering is essentieel voor wie op vakantie gaat. Sluit je deze niet of niet af met voldoende dekking, dan kun je voor een vervelende verrassing komen te staan wanneer er iets gebeurt.

Dekking

Als allereerste is het bij het afsluiten van je reisverzekering je bepaald wat je daadwerkelijk wilt verzekeren. Je kunt je namelijk voorstellen, dat de kosten een kwijtgeraakte of gestolen sport bh een stuk lager liggen dan je net nieuw aangeschafte spiegelreflexcamera. Het is belangrijk, dat je ervoor zorgt dat je vooraf goed in kaart brengt wat je allemaal meeneemt op vakantie en ook de polis van je verzekering vooraf goed checkt. Het kan namelijk zomaar zijn, dat bepaalde items ineens niet meer binnen de dekking vallen, waar dit vorig jaar nog wel het geval was. Door dit vooraf goed te checken, kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Bij twijfel, is het raadzaam je verzekeraar of agent te raadplegen, zodat jullie samen kunnen bepalen wat het beste bij jouw situatie past.

Risico

De kans dat er tijdens je vakantie iets gebeurt is er natuurlijk altijd. Toch is het zo dat er vaker niets gebeurt, dan wel. Wel is het fijn, dat mocht er toch iets voorvallen je hiervoor goed verzekerd bent. Een gestolen zwangerschapsbh bijvoorbeeld, kun je prima zelf bekostigen. Wel is het afhankelijk van het type vakantie of je bepaalde zaken juist wel of niet verzekerd. De kans op een vervelende ziekte ligt in een land zoals Azië doorgaans een stuk hoger dan wanneer je binnen Europa blijft. Bepaal dus vooraf voor jezelf wat jij wel of juist niet belangrijk vindt en waarvoor je eventueel wel of geen risico wilt lopen. De kosten voor een opname kunnen namelijk flink in de papieren lopen. Een aanvullende verzekering op je al bestaande reisverzekering kost je vaak niet meer dan enkele tientallen euro’s, dus ‘better safe than sorry’.

Vergelijken

Net als bij de aanschaf van kleding, een bh of andere spulletjes, is het verstandig verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Het kan namelijk heel goed zijn, dat de premie bij de één een stuk lager ligt dan de ander, maar het eigen risico flink hoger ligt of de dekking een stuk minder is. Door de polissen met elkaar te vergelijken, kun je een eerlijke afweging maken tussen de te betalen premie en de daarbij horende dekking.