800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Heeft de CC invloed op de kosten van mijn quadverzekering?

Bent u op zoek naar een passende verzekering voor uw (toekomstige) quad? Vaak begint die zoektocht met het vergelijken van premies. De maandelijkse kosten zijn namelijk een belangrijk onderdeel bij het kiezen van een verzekering. Verzekeraars kijken standaard naar een aantal factoren bij het berekenen van de premie. Dit zijn bijvoorbeeld uw leeftijd en woonplaats, maar ook de waarde van het voertuig dat u wilt verzekeren. Maar kijken ze ook naar het aantal CC van de quad? Wij leggen het u graag uit!

Quadverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

quadverzekering cc

Wat houdt CC precies in?

CC staat voor cubic centimeter, ook wel bekend als kubieke centimeter. Het is dus een inhoudsmaat. Met CC wordt de cilinderinhoud van de verbrandingsmotor van een quad bedoeld. Cilinders zijn de ruimtes in het motorblok waar de zuigers in op en neer bewegen. Dit veroorzaakt het bewegen van de motor. In principe geldt: hoe groter de cilinders, hoe meer kracht de motor kan hebben. Hoewel de kracht van de motor afhankelijk is van meerdere factoren is het wel een goede richtlijn.

Quadverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verzekering quad afsluiten 

Bij het bepalen van de kosten van een quadverzekering kijken verzekeraars naar een aantal factoren:

 

Verschil qua voorwaarden aan de hand van het aantal CC

Als het gaat om de quad kijkt een verzekeraar bij het bepalen van de kosten dus alleen naar het gewicht van de quad, en niet direct naar het aantal CC. Dit is omdat een zwaardere quad meer schade aan kan richten dan een lichte quad. Als u een quadverzekering afsluit kunt u als deze gegevens invullen in onze online vergelijkingstool. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle aanbieders, met bijbehorende premies. Bij het vergelijken van premies vult u de cilinderinhoud van de quad wel in, maar deze verandert de hoogte van de premie meestal niet.

700 CC

Quads kunnen in verschillende categorieën worden onderverdeeld. Zo zijn er quads die zijn goedgekeurd voor de landbouw, als brommer, als personenauto of als bedrijfsauto. Quads met veel CC zijn hoogstwaarschijnlijk goedgekeurd als personen- of bedrijfsauto en mogen dan ook rijden op de openbare weg. Een quad van 700 CC, zoals bijvoorbeeld de Yamaha Raptor, heeft veel vermogen en is vaak kostbaar. Daarom is het belangrijk dat u voor zo’n quad een goede quadverzekering afsluit.

400 CC

Ook een quad met 400 CC kunt u eenvoudig bij ons verzekeren. U heeft de keuze uit drie verschillend dekkingen: WA, WA + Diefstal en Brand of WA + Diefstal, Brand en Aanrijding. De laatste dekking is vergelijkbaar met een allrisk of volledig casco verzekering, zoals bekend van autoverzekeringen. Hiermee is schade aan uw eigen quad door eigen schuld ook meeverzekerd. Natuurlijk is de uitgebreidste dekking tevens de duurste verzekering. Daarnaast kunt u de verzekering uitbreiden met een ongevallen-opzittendenverzekering, een schade-opzittendenverzekering en een rechtsbijstandverzekering.

350 CC

Er zijn ook quads die speciaal voor de landbouw gebruikt worden. Een quad is namelijk snel, behendig, kan elke terrein aan en is vaak compact en licht. Een quad die is goedgekeurd voor de landbouw heeft vaak 350 of 250 CC.  Een landbouw quad die niet op de openbare weg rijdt, heeft geen kenteken nodig. Controleer dit altijd van tevoren even met de keuzehulp van de RDW.

250 CC

Een quad met 250 CC verzekeren? Bij het verzekeren wordt er uitgegaan van de nieuwwaarde van de quad. Als er op een later moment accessoires zijn toegevoegd, zijn deze niet automatisch meeverzekerd. Deze accessoires moet u los meeverzekeren.

Sluit een quadverzekering af via Alpina!

Bij Alpina hebben we voor elke quad een passende verzekering. U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw quadverzekering. Via onze website kunt u gemakkelijk een goedkope verzekering voor uw quad vergelijken en afsluiten. Een belangrijke factor hierbij is natuurlijk de waarde van de quad. U gaat geen hoge maandelijkse premie betalen als de quad niet meer zoveel waard is. Door goed te vergelijken betaalt u nooit te veel voor uw quadverzekering.

Bereken direct de premie voor een quadverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op