800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering bij huurgeschillen?

Bij een rechtsbijstandverzekering¬†kunt u zelf de dekking kiezen door het kiezen van modules. Op deze manier kunt u de verzekering op uw eigen wensen afstemmen. Een van de modules is de rechtsbijstand ‘consument en wonen’. In deze module zijn ook huurgeschillen opgenomen. Wat is er precies verzekerd bij huurgeschillen?

Zowel de huurder als verhuurder van een huis hebben rechten en plichten. De huur dient op tijd betaald te worden en de woning dient goed onderhouden te worden.
Mocht u onverhoopt een huurgeschil krijgen waar u met de wederpartij niet uit kunt komen, dan is het fijn als u juridische hulp kunt krijgen.

Hieronder staat waar u rekening mee dient te houden bij het (ver)huren van een woning en welke rechten zowel de huurder als de verhuurder hebben.

 

rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering huurwoning

Wanneer u een woning gaat verhuren is het verstandig om een huurcontract op te stellen. De afspraken die gemaakt worden legt u hierin vast en het huurcontract wordt door beide partijen ondertekend. In het huurcontract kan ook de opnamestaat van de woning worden vermeld. Bij huuropzegging moet de woning in dezelfde staat zijn als bij het aangaan van de huurovereenkomst of zoals vermeld staat in de opnamestaat. Normale slijtage hoeft u niet te herstellen. Als er geen opnamestaat is en er wordt door de verhuurder beweerd dat u veranderingen aan de woning heeft aangebracht dan dient de verhuurder dit te bewijzen. Hetzelfde geldt voor eventuele schade aan de huurwoning.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Als u toestemming van de verhuurder had om grote veranderingen aan te brengen dan hoeft u deze niet te herstellen. Als er geen toestemming van de verhuurder was dan moet de woning bij huuropzegging in dezelfde staat worden teruggebracht als bij het aangaan van de huurovereenkomst. Het kan ook zo zijn dat de verhuurder bij veranderingen die een verbetering opleveren niet wil dat u de verandering terugdraait. U kunt bij verbeteringen aan de woning zelfs een vergoeding vragen. Ga hierover in gesprek met de verhuurder. Mocht u er niet uitkomen met de verhuurder dan kunt u de rechtsbijstandverzekering ‘huurwoning’ inschakelen.

Het bedrag dat u maximaal kunt besteden vanuit uw rechtsbijstandverzekering, kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden. Als u meer kosten maakt dan het bedrag waar u voor verzekerd bent, zijn die kosten voor eigen rekening.

Rechtsbijstandverzekering dekking

Bij de meeste rechtsbijstandverzekeringen is er een wachttijd. Wacht dus niet te lang met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Het komt vaak voor dat mensen pas aan een rechtsbijstandverzekering denken als het te laat is.

Voordat u een rechtsbijstandverzekering af gaat sluiten, is het belangrijk dat u eerst de rechtsbijstandverzekeringen vergelijkt en kijkt welke modules en dekkingen er bij huurgeschillen mogelijk zijn. U kunt onderaan deze pagina gemakkelijk uw premie berekenen en desgewenst direct de verzekering afsluiten.

Naast de module ‘consument en wonen’ is de basis rechtsbijstandverzekering ook uit te breiden met andere modules, namelijk:

Meer informatie over de dekkingen van deze modules vindt u op de pagina ‘dekking rechtsbijstandverzekering

Mocht u advies nodig hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088 688 37 00.

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op