In 3 minuten geregeld
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen
Scooterverzekering berekenen

Scooterverzekering berekenen

Nu met Gratis verhaalservice
  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In 3 minuten geregeld
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen

Het berekenen van de premie voor een scooterverzekering klinkt ingewikkeld, maar dat is het juist niet. U hoeft geen verstand te hebben van verzekeren om zelf te kunnen kiezen voor de scooterverzekering met de dekking die het beste bij u en uw scooter past.

Het berekenen van de premie en het afsluitenΒ van een scooterverzekering doet u via Alpina.nl. In 4 stappen leggen wij uit hoe u dit kunt doen.

Stap 1. Kenteken en over uzelf

In de eerste stap vraagt u de gegevens van uw scooter op aan de hand van het kenteken. Het enige wat u zelf nog moet doen is aangeven welk type scooter u heeft en welke brandstof u gebruikt. Zo kan het gaan om een 45 kilometer voertuig of een snorscooter die op benzine rijdt. Heeft u al eerder een motorrijtuig verzekerd op uw naam? Mogelijk heeft u schadevrije jaren opgebouwd die u kunt gebruiken voor de scooterverzekering. Ook van de geboortedatum van de jongste bestuurder en de postcode kunnen verzekeraars de hoogte van de premie af laten hangen.

Stap 2. Welke dekking kiest u?

Het kiezen van de gewenste dekking is belangrijk. Kiezen voor WA bespaart u veel premie, maar bij schade krijgt u niets voor uw eigen scooter uitgekeerd. Scooters met nog maar een lage waarde kunt u zo goedkoop mogelijk verzekeren. In andere gevallen is het verstandig om de volgende scooterverzekeringen te berekenen:

Bij het kiezen voor één van de drie uitgebreidere dekkingen, wordt ook gevraagd naar de cataloguswaarde en de aankoopwaarde van de scooter. De cataloguswaarde is de nieuwwaarde van de scooter. De aankoopwaarde is het bedrag dat u betaald heeft bij het tweedehands kopen van de scooter. Ook wordt gevraagd welk slot u gebruikt. Dat moet minimaal een ART klasse 3 slot zijn.

Stap 3. Verzekeringen in de afgelopen drie jaren

Naast het aantal schadevrije jaren op uw naam, kunt u nog op een andere manier recht hebben op korting.

Stap 4. Toch kiezen voor een andere dekking?

In de volgende stap ziet u de resultaten al. Het berekenen is afgerond. Nu kunt u eventueel nog kiezen voor een andere dekking. De berekening wordt dan gelijk aangepast aan de nieuwe situatie. Zo kunt u bekijken wat het kost om toch te gaan voor de meest uitgebreide dekking. In de volgende stap kunt u eventueel nog kiezen voor aanvullende dekkingen. U kunt de scooterverzekering nu afsluiten.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken online de premie voor uw scooterverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geΓΌpdatet: 06-07-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op