800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Dekkingsvormen scooterverzekering

Het rijden op een scooter is heerlijk. Zeker wanneer het weer beter wordt, is het fijn om op de scooter te rijden. Wel geldt voor de scooter een verzekeringsplicht. De plicht bestaat in ieder geval uit het afsluiten van een WA scooterverzekering. Daarnaast zijn er nog meer dekkingsvormen mogelijk. In dit artikel bespreken we de verschillende dekkingsvormen bij het afsluiten van een scooterverzekering.

De dekking van je scooterverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal, Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter
scooterverzekering dekkingsvormen

Een scooterverzekering afsluiten met WA-Dekking

Het is in Nederland wettelijk verplicht om een WA scooterverzekering af te sluiten. De letters WA staan voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA dekking bent u gedekt voor schade die u aan anderen veroorzaakt. Het verplichte karakter is hiermee vrij logisch.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Diefstal en branddekking

Dit is één van de drie verzekeringsvormen voor scooters. Naast de verplichte verzekering tegen aansprakelijkheid (WA), biedt deze verzekering ook dekking tegen diefstal en brand.

Rijdt u op een dure, nieuwe scooter? Dan is deze verzekering wellicht een goede optie voor u. De verplichte WA-dekking wordt nu aangevuld met een diefstal en brand verzekering. Let wel goed op: het verschilt per verzekeraar wat de regels zijn met betrekking tot het terugkrijgen van een bedrag bij diefstal van uw scooter. Er wordt bijvoorbeeld vaak gevraagd om na de diefstal van een scooter de sleutels van een ART-goedgekeurd (klasse 3) motorslot met certificaat te kunnen overhandigen. Hiermee kunt u namelijk aantonen dat u alles hebt gedaan om het risico op diefstal te verminderen.

U wilt uw scooter graag zo goed mogelijk verzekeren tegen een zo laag mogelijke premie. Door uw scooter WA te verzekeren, heeft u de laagst mogelijke lasten. Bij diefstal krijgt u echter niets uitgekeerd. Dat is niet wenselijk, zeker als de WA + diefstal en brand maar een paar euro’s per maand duurder is.

Een WA + diefstal, brand en aanrijding (allrisk) scooterverzekering

De meest uitgebreide scooterverzekering is de WA + diefstal, brand en aanrijding. Deze verzekering lijkt het meeste op een allrisk verzekering, zoals wij dit kennen bij een auto en wordt daarom ook wel de allrisk scooterverzekering genoemd. Wilt u volledig verzekerd zijn? Dan kunt u het beste kiezen voor deze verzekering. Het kost misschien wat meer, maar dan bent u wel uitgebreid verzekerd.

Voor scooters tot drie jaar oud wordt vaak gekozen voor de meest uitgebreide verzekering. Bij oudere scooters is het een kwestie van afwegen en vergelijken. Heeft u bijvoorbeeld al schadevrije jaren opgebouwd? Dan kunt u relatief goedkoop voor een uitgebreide scooterverzekering kiezen.

Aanvullende dekkingen bij een scooterverzekering

Aanvullend op de scooterverzekering kun je een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. Deze zijn gericht op een uitkering bij een ongeval en op het verhalen van jouw schade bij een ongeval veroorzaakt door een ander.

Bij een ongeval mag je blij zijn als het bij materiële schade blijft. Op een scooter ben je kwetsbaar. Kans op letselschade bij een val is groot. Als je ook nog een passagier meeneemt, heb je een extra verantwoordelijkheid. Bij een foutje door jou kan de opzittende ook zwaar letsel oplopen. Zelfs het overlijden door een ongeval kun je niet uitsluiten. De financiële schade bij letsel of overlijden kun je deels opvangen met de ongevallen opzittendenverzekering. Met de ongevallen opzittendenverzekering kun je het risico natuurlijk niet wegnemen, maar je kunt wel zorgen voor een financiële tegemoetkoming als het gebeurd is. De verzekering keert een bedrag van €22.500 uit bij blijvende invaliditeit en €5.000 bij dood van een opzittende.

Bij schade veroorzaakt door de tegenpartij moet je in sommige gevallen zelf zorgen voor het verhalen van de schade aan jouw scooter. Ook hier is een aanvullende verzekering voor.

aanvullende dekking

Verhaal rechtsbijstand

Ter aanvulling op de gratis verhaalservice van 112schade.nl, kan een aanvullende verzekering toch toegevoegde waarde hebben. Als de zaak bijvoorbeeld voor de rechter uitgevochten moet worden kan vanuit deze verzekering de proceskosten gedragen worden. De verhaal rechtsbijstand kan hoge kosten die anders voor jouw rekening komen voorkomen.

Bereken direct de premie van uw scooterverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op