800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Scooterverzekering Is een scooterverzekering verplicht?

Is een scooterverzekering verplicht?

U heeft een nieuwe scooter aangeschaft. Niet zo gek want ze zijn doorgaans goedkoper dan auto’s en u kunt er gemakkelijk mee door een drukke stad heen rijden. U bent gaan overwegen om een scooterverzekering af te sluiten. U vraagt zich echter af of het wel nodig is om uw scooter te verzekeren. Nu weet u alleen niet zeker of u überhaupt verplicht bent om uw scooter te verzekeren.

Wanneer u een scooter in uw bezit heeft en erop wilt rijden, dan dient u zich aan de geldende wet- en regelgeving te houden. Eén van deze regels is dat u niet met een motorvoertuig de straat op mag, zonder dat uw voertuig verzekerd is. Dit geldt dus ook voor uw scooter. Weet u niet welke verzekering verplicht is? Of uit wat voor verzekeringen u kunt kiezen? Dan leggen wij dit kort aan u uit.

 

De dekking van je scooterverzekering

WA (verplicht)

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal en Brand

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter

WA Diefstal, Brand en aanrijding

 • Gratis verhaalservice
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en Brandschade
 • Schade aan de eigen scooter
Scooterverzekering verplicht

WA verzekering is enige verplichte dekking

Om te beginnen is er de WA verzekering. Dit is de allereerste verzekering waar u uit kunt kiezen en is de enige die wettelijk verplicht is. Zonder het afsluiten van deze verzekering mag u niet de weg op met uw scooter. Wordt u aangehouden zonder een WA-verzekering te hebben afgesloten? Dan krijgt u een fixe boete en moet u per direct afstappen. U moet dan vervangend vervoer regelen om u op te komen halen of u moet naar huis lopen.

De reden dat de WA-verzekering verplicht is, is omdat deze verzekering de schade dekt die u aanricht bij een ander. Rijdt u bijvoorbeeld tegen een auto aan? Dan dekt deze verzekering de schade aan de auto. Schade aan uw scooter wordt alleen niet gedekt door een WA-verzekering.

Scooterverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

WA Diefstal en Brandschade

Deze verzekering dekt hetzelfde als de WA-verzekering maar doet er nog twee componenten bij. Namelijk schade ontstaan door diefstal of brand. Hier gelden echter wel een aantal voorwaarden aan. U moet zelf voorzorgsmaatregelen genomen hebben om bijvoorbeeld diefstal tegen te gaan. U dient over de juiste sloten te beschikken en uw scooter niet zomaar onbeheerd achter te laten. Heeft u dit wel gedaan? Dan is er een kans dat uw verzekeraar niet uitbetaald.

WA Diefstal, Brand en aanrijding

De WA Diefstal, Brand en aanrijding verzekering dekt naast schade aan een ander, diefstal en brand, ook schade aan uw eigen scooter. Deze verzekering heeft de hoogste premie. De hoogte van deze premie wordt voornamelijk bepaald door de waarde van uw scooter. Doorgaans wordt deze verzekering alleen afgesloten, voor scooters die nieuw zijn en nog een aanzienlijke waarde hebben.

Sluit de verplichte WA scooterverzekering af via Alpina

Wilt u een WA scooterverzekering afsluiten voor? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres. Bij Alpina krijgt u altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bereken online de premie voor uw scooterverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op