800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie
scootmobielverzekering berekenen

Scootmobielverzekering berekenen

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Je kunt eenvoudig en snel online de premie berekenen voor een scootmobiel-verzekering. Welke stappen je moet doorlopen, helpen wij jou graag bij.

Voordat je met de scootmobiel kunt rijden, regel je natuurlijk eerst een scootmobielverzekering. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is juist zeer eenvoudig. Stap voor stap helpen wij jou bij het doorlopen van de vergelijkingstool Op Alpina.nl.

Stap #1 – Voer jouw gegevens in voor het berekenen van de premie

Om te berekenen wat de scootmobielverzekering jou gaat kosten, vragen wij eerst om jouw geboortedatum, postcode en huisnummer. Deze gegevens kunnen van belang zijn voor de hoogte van de premie. Jongeren tot 24 jaar kunnen bijvoorbeeld een hogere premie verschuldigd zijn.

Stap #2 – Welke dekking wens je?

In de volgende stap bij het berekenen kies je de gewenste verzekeringsvorm. Je kunt in eerste instantie uitgaan van de WA Casco (allrisks). In de latere stappen kun je alsnog kiezen voor een beperktere dekking. In deze stap vul je in of het gaat om een overdekt voertuig of niet. Het verzekeren van een overdekte scootmobiel is duurder, vandaar dat de vraag van belang is voor het berekenen. Er wordt ook gevraagd naar de cataloguswaarde van de scootmobiel. Hiermee wordt de nieuwwaarde van het voertuig bedoeld. Weet je deze niet? Vraag het de winkelier. Hij of zij kan de cataloguswaarde eenvoudig opzoeken.

Stap #3 – Wat betaal je tot 1 mei?

Een verzekeringsjaar loopt altijd tot 1 mei. Nadat de scootmobielverzekering is afgesloten, krijg je de polis en een kentekenplaatje thuisgestuurd. In deze stap krijg je de premie al in beeld. Dit is de premie tot 1 mei. Nu kun je nog kiezen voor een andere dekking. Vind je de premie voor de allrisks verzekering te hoog? Kies dan een andere dekking. In deze stap kun je de verzekering al afsluiten, maar je kunt ook kiezen voor een offerte.  Vul vervolgens jouw gegevens in, en je krijgt de offerte toegestuurd. Ben je eruit? Kies dan voor de optie “Ga verder” en sluit de verzekering af.

Stap #4 – Heb je een aanvullende verzekering nodig?

In deze stap kun je jouw scootmobielverzekering nog uitbreiden met een aanvullende dekking. Het is niet strikt noodzakelijk, maar het kan wenselijk zijn. Onder het icoontje “i” vind je meer informatie over de aanvullende verzekering.

Stap #5 – Vul de ontbrekende informatie in

Hier vul je de overige gegevens in, zoals jouw adresgegevens en het e-mailadres.

Stap #6 – Slotvragen en gegevens over de scootmobiel

De verzekeraar wil nog gegevens over de scootmobiel hebben en er worden nog vragen gesteld over het gebruik van het voertuig. Ook in de volgende stap bij het berekenen krijg je nog vragen voorgeschoteld. Deze moeten de verzekeraar inzicht geven over de hoogte van het risico. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd of je in de afgelopen 8 jaar in aanraking bent geweest met justitie en over schades in de afgelopen 3 jaren. Beantwoord deze vragen en de aanvraag gaat naar de betreffende verzekeraar.

Loop je vast in het aanvraagtraject of bij het berekenen? Wij willen je graag helpen. Je kunt ons bellen op nummer 030-6883700.

 

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Bereken direct de premie voor een scootmobielverzekering

  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op