800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan ik een tijdelijke autoverzekering afsluiten voor een import auto?

Het importeren van auto’s wordt steeds populairder. Een auto importeren houdt in dat u een auto uit het buitenland naar Nederland haalt. Een veelgehoorde reden om dit te doen is dat auto’s in het buitenland vaak goedkoper zijn of dat een bepaald model niet in Nederland verkrijgbaar is. Belangrijk om te weten is dat u met een geïmporteerde auto niet zomaar de Nederlandse wegen op mag. Een import auto heeft nog geen Nederlands kenteken en moet daarom eerst gekeurd worden door de RDW. Maar zonder Nederlands kenteken mag u niet op de openbare weg rijden. Hoe kunt u een import auto dan verzekeren? Door een tijdelijke autoverzekering af te sluiten! Op Alpina.nl leggen we u uit hoe het zit met een tijdelijke autoverzekering voor een import auto.

Tijdelijke autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

tijdelijke autoverzekering import

Wanneer kan ik mijn import auto verzekeren?

Zolang de auto nog niet officieel goedgekeurd is door de RDW en dus nog geen Nederlands kenteken heeft, kunt u nog geen reguliere autoverzekering afsluiten. Voor het importeren van een auto gelden er procedures die per land kunnen verschillen. Zorg daarom dat u altijd goed op de hoogte bent van de geldende regels. U kunt een tijdelijke autoverzekering afsluiten voor uw importauto. Als u zonder geldige autoverzekering toch de weg op gaat, riskeert u een fikse boete. Voorkom dat er tijdens het importeren nog financiële verrassingen uit de hoge hoed komen en zorg dat u altijd een autoverzekering afsluit.

Tijdelijke autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Tijdelijke autoverzekering voor een import auto

Als u een auto importeert naar Nederland, moet deze altijd eerst door de RDW worden gekeurd. Tijdens het onderzoek controleert de keurmeester of het voertuig in Nederland kan worden toegelaten op de openbare weg. Tevens stelt de keurmeester de gegevens vast voor de aangifte van de BPM. Vervolgens krijgt u een Nederlands kenteken en kunt u een autoverzekering afsluiten. Zo’n keuring wordt uitgevoerd bij een RDW-keuringsstation. Om hier te komen moet u er uiteraard met de auto naartoe rijden, maar u mag niet met een onverzekerde auto de weg op. Daarom kunt u een tijdelijke autoverzekering afsluiten. De tijdelijke autoverzekering is 1 of 15 dagen geldig. Wanneer u naar de keuring van de RDW moet, kunt u de 1-daagse verzekering afsluiten. Dit is dus een verzekering voor één dag met enkel WA-dekking. Dat betekent dat u bent verzekert voor schade die u bij een ander veroorzaakt.

Auto importeren? Sluit een tijdelijke autoverzekering af op Alpina.nl!

Wilt u een auto tijdelijk verzekeren, maar kent uw verzekeringsmaatschappij geen tijdelijke autoverzekering? Via Alpina kunt u een tijdelijke autoverzekering afsluiten voor uw import auto. De kosten voor een tijdelijke autoverzekering voor 1 dag zijn €69. U kunt dan veilig met uw auto van en naar de RDW keuringslocatie rijden.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een tijdelijke autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij zijn maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereikbaar op 088 – 688 3700. U kunt ons ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie van uw tijdelijke autoverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op