800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Wat zijn verplichte ZZP verzekeringen?

Bent u net gestart als ZZP’er? Dan vraagt u zich misschien af welke ZZP verzekeringen verplicht zijn. Daar kunnen we kort over zijn: geen enkele ZZP verzekering is wettelijk verplicht. Wel kan het zijn dat een opdrachtgever of leverancier bepaalde ZZP verzekeringen verplicht stelt. Dit geldt overigens niet alleen voor ZZP’ers, maar ook voor MKB’ers en grote bedrijven. Hiermee willen ze namelijk voorkomen dat het risico voor hen te groot wordt. Als u als ZZP’er een fout maakt, maar niet kunt voldoen aan de kosten die hierbij komen kijken, heeft dit namelijk ook nadelige gevolgen voor de opdrachtgever. Welke ZZP verzekeringen u afsluit, blijft verder uw eigen keuze. Op Alpina.nl vertellen we u meer over ZZP verzekeringen.

ZZP-verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

zzp verzekeringen verplicht

ZZP verzekeringen niet verplicht, maar wel verstandig

Dat ZZP verzekeringen niet verplicht zijn, betekent echter niet dat het verstandig is om helemaal geen verzekeringen af te sluiten, want als startende ondernemer wilt u uw onderneming natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Door het grote aanbod in verzekeringen vinden veel ondernemers het lastig om te bepalen welke ZZP verzekeringen ze nou écht nodig hebben. Bij het kiezen van verzekeringen is het daarom van belang dat u bepaalt welke risico’s u wilt verzekeren. U hoeft niet alle risico’s te verzekeren. Sommige risico’s kunt u misschien zelf dragen, omdat u daar financieel de ruimte voor heeft. Welke risico’s u het beste kunt verzekeren is afhankelijk van uw onderneming, uw financiële draagkracht en de branche waarin u opereert.

ZZP-verzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke verzekeringen heb ik nodig als ZZP’er?

Als ZZP’er moet u rekening houden met verschillende risico’s. Niet alleen heeft u waarschijnlijk te maken met verschillende stakeholders, zoals leveranciers en debiteuren, maar ook zit een ongeluk in een klein hoekje. Juist als ZZP’er is het fijn om goed verzekerd te zijn, omdat u natuurlijk ook zelf opdraait voor alle kosten. Welke ZZP verzekeringen u het beste kunt afsluiten is afhankelijk van uw beroep en uw persoonlijke situatie.

Op Alpina.nl kunt u een ZZP verzekeringspakket afsluiten. Hierin zit standaard een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven. Hiermee bent u verzekerd voor aansprakelijkheidsschades die tijdens het werk worden veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u als schilder een pot verf over de mooie houten vloer van een klant laat vallen. Daarnaast komt ook de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van pas. Hiermee bent u verzekerd bij financiële schade die uw opdrachtgever lijdt door een beroepsfout waarvoor u aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld als u als communicatieadviseur een verkeerd advies geeft aan de klant, met grote gevolgen van dien. Verder kunt u uw ZZP verzekering verder aanvullen met bijvoorbeeld een zakelijke rechtsbijstandverzekering of een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Sluit direct uw ZZP verzekering af via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig de premie voor uw ZZP verzekering berekenen. Na het invoeren van een aantal gegevens verschijnen, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. U kiest zelf welke ZZP verzekeringen u allemaal wilt afsluiten. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken via telefoonnummer 088 – 688 37 12. Wij helpen u graag!

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw ZZP verzekeringen!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op