Aansprakelijkheidsverzekering ouders: zijn de kinderen meeverzekerd?

Aansprakelijkheids-verzekering ouders

Als ouder ben je natuurlijk verantwoordelijk voor je kinderen. Je probeert zo goed mogelijk op ze te letten, maar kinderen zijn nou eenmaal onstuimig. Als ze druk spelen bij een vriendje of vriendinnetje thuis kan het voorkomen dat ze per ongeluk iets omstoten of kapot maken. En laat dat nou net die antieke vaas of dure televisie zijn. Oei, duur grapje. Als u een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking afsluit, zijn kinderen meestal ook meeverzekerd. Wij vertellen u er meer over!

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Ouders blijven aansprakelijk tot de kinderen 14 jaar zijn

Kinderen die jonger zijn dan 14 jaar worden niet verantwoordelijk gesteld voor schade die zij veroorzaken. Dit komt doordat men vindt dat kinderen onder die leeftijd nog niet goed de gevolgen van hun acties kunnen overzien. Vanaf 14 jaar valt uw kind nog wel onder de polis van uw aansprakelijkheidsverzekering, maar worden opzettelijke schades minder makkelijk vergoedt. Er wordt dan verwacht dat uw kind dan oud genoeg is om meer verantwoordelijkheid te nemen.

Wat is er allemaal gedekt?

Met een aansprakelijkheidsverzekering is schade gedekt die u of iemand anders van uw gezin veroorzaakt aan zaken of personen. Met een gezinsdekking is niet alleen uw eigen gezin verzekerd, maar zijn ook inwonende ouders, schoonouders of grootouders, logés, personeel en huisdieren meeverzekerd. Dus als uw kind met een fiets tegen de auto van de buurman aanrijdt, bent u verzekerd, maar ook als uw hond iets te enthousiast op de bank springt bij uw ouders. Dit valt allebei onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking.

Naast materiële schade bent u ook verzekerd bij letselschade. Dit betekent dat u ook gedekt bent als uw kind per ongeluk iemand lichamelijk letsel toebrengt, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

Wanneer is er geen dekking?

Er zijn een aantal uitzonderingen waarin een aansprakelijkheidsverzekering geen dekking biedt voor uw kinderen. Een verzekeraar keert geen schadevergoeding uit in de volgende situaties:

  • Bij opzet. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door vandalisme, brandstichting of joyriding. Als de kinderen jonger zijn dan 14 jaar zijn de ouders aansprakelijk en keert een aansprakelijkheidsverzekering meestal wel uit.
  • Bij schade aan de eigendommen van personen die op dezelfde polis staat, zoals vader en moeder.

Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af via Alpina

Juist voor ouders is een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking heel belangrijk. Vooral jonge kinderen zijn nog erg onstuimig en veroorzaken relatief vaak schade. Met een aansprakelijkheidsverzekering weet u zeker dat uw kinderen ook meeverzekerd zijn.

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft gevonden die goed bij u en uw kinderen past, kunt u deze direct online afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur bereiken op telefoonnummer 088-6883700. Wij helpen u graag!

Bekijk hier ook de veelgestelde vragen bij een aansprakelijkheidsverzekering

Bereken online de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 25-09-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op