Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Biedt een aansprakelijkheidsverzekering dekking voor de hele familie?

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u niet alleen zelf, maar zijn ook andere leden van uw familie verzekerd bij schade. Vooral met kinderen kan het fijn zijn om goed verzekerd te zijn bij schade. Kinderen zijn nou eenmaal onstuimig en een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Met een aansprakelijkheidsverzekering is uw hele familie verzekerd bij schade.

De hoogte van de premie is onder andere afhankelijk van de gezinssamenstelling. Zo betaalt een alleenstaande zonder kinderen minder voor zijn aansprakelijkheidsverzekering dan een familie met kinderen. Dit is omdat voor een verzekeraar de kans groter is dan ze een schadevergoeding moeten uitkeren. Maar wie vallen er allemaal onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering?

Wie vallen er onder de dekking binnen een huishouden?

Niemand verwacht een aansprakelijkheidsverzekering nodig te hebben. Toch zijn er talloze voorbeelden te noemen van kleine ongelukken waarin een aansprakelijkheidsverzekering goed van pas zou komen voor uw familie. Bijvoorbeeld als u een glas rode wijn over het tapijt van een vriendin morst. Of als uw kind met zijn fiets tegen de geparkeerde auto van de buurman aanrijdt. Of zelfs als uw hond iets te enthousiast op de bank van uw ouders springt.

Als u een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking voor uw familie afsluit, bent u niet alleen zelf verzekerd, maar ook:

  • Uw partner
  • Inwonende kinderen
  • Uitwonende kinderen (vanwege studie) tot 27 jaar
  • Inwonende ouders, schoonouders of grootouders
  • Logés
  • Huisdieren
aansprakelijkheidsverzekering familie

Tot welke leeftijd zijn kinderen meeverzekerd?

Bij veel verzekeringen geldt er een maximale leeftijd waarop kinderen zijn meeverzekerd. Vaak is dit tot 27 jaar. Als uw kinderen voor studie uitwonend zijn, zijn ze nog meeverzekerd. Wonen ze niet meer thuis, maar niet vanwege een studie? Dan moeten ze een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Binnen de gezinsdekking valt ook de schade aan derden die wordt veroorzaakt door eventuele logés. Als uw logés schade aan uw eigen spullen toebrengt, wordt dit helaas niet vergoed.

Kinderen tot 14 jaar worden niet verantwoordelijk gesteld voor de schade die ze veroorzaken. Ook als het duidelijk is dat zij schuld hebben aan de schade. Dit is omdat men ervan uitgaat dat kinderen tot 14 jaar nog niet oud genoeg zijn om de gevolgen van hun acties te overzien. Vanaf 14 jaar valt uw kind nog wel onder de polis, maar worden opzettelijke schades minder makkelijk vergoedt. Er wordt dan verwacht dat uw kind dan oud genoeg is om meer verantwoordelijkheid te nemen.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af via Alpina!

Op Alpina.nl kunt u eenvoudig een aansprakelijkheidsverzekering voor uw familie afsluiten. Dit doet u door eerst enkele gegevens in te vullen in onze online vergelijkingstool. Daarna bepaalt u de hoogte van het eigen risico en het verzekerd bedrag. Vervolgens krijgt u een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de bijbehorende premies en polisvoorwaarden te zien. Heeft u een aansprakelijkheidsverzekering gevonden met een goede familie dekking? Dan kunt u deze direct afsluiten.

Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur bereiken op telefoonnummer 088-6883700. Wij helpen u graag! Bekijk hier ook de veelgestelde vragen bij een aansprakelijkheidsverzekering.

Lees ook:

Bereken online de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op