Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Vanaf welke leeftijd heb ik een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Een aansprakelijkheidsverzekering is bedoeld om financiële schade te dekken die u veroorzaakt aan een ander. Stelt u zich eens voor, u bent 17 jaar en loopt door een kunstgalerij, waar alleen maar dure schilderijen hangen. Tot overmaat van ramp struikelt u over uw losse veter heen, terwijl u uw pak chocomel in uw hand heeft. De chocomel vliegt uit uw hand en belandt op een 16e-eeuws renaissance schilderij. In plaats van alleen de verfkleuren, zit er nu een bruine vlek midden op het schilderij. Kosten voor reparatie:  €536.784.

Nu heeft u dit geld niet zomaar op uw bankrekening staan. Maar misschien bent u wel gedekt doormiddel van een aansprakelijkheidsverzekering. Wellicht omdat u er zelf één heeft of omdat u via uw ouders gedekt bent. In deze blog legt Alpina u uit, met welke leeftijden en situaties u wel of niet meeverzekerd bent.

aansprakelijkheidsverzekering_mobiel

Vanaf welke leeftijd dient u zelf verzekerd te zijn?

Wanneer uw kinderen minderjarig zijn, vallen ze onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Zij zijn dan meeverzekerd. Om meeverzekerd te zijn dienen ze wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo dienen uw kinderen woonachtig en ingeschreven te zijn op het adres van uw ouders. Eén uitzondering hierop is wanneer uw kinderen op kamers gaan wonen voor hun studie. In dit geval vallen ze vaak ook nog onder uw aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Doorgaans zijn uw kinderen tot een leeftijd van 27 jaar meeverzekerd. Dit verschilt echter wel per verzekeraar. Zorg er daarom voor dat u altijd de polisvoorwaarden checkt. Ook hiervoor geldt dat uw kinderen nog bij u op het adres ingeschreven zijn. Of dat zij op kamers zitten voor hun studie. Hier kunnen echter vanaf een bepaalde leeftijd, aparte voorwaarden voor gelden. Vraag dan ook altijd even na bij uw verzekeraar, wanneer uw kinderen nog onder de dekking vallen.

Bent u 27 jaar en woont u nog bij uw ouders of op kamers? Dan gaat u toch echt zelf een aansprakelijkheidsverzekering moeten afsluiten. Natuurlijk sluit u ook een aansprakelijkheidsverzekering voor uzelf af, wanneer u in uw eigen huis of appartement gaat wonen. Dit geldt tevens voor wanneer u uw eigen kinderen krijgt. U wilt toch ook goed gedekt zijn tegen schade die zij eventueel veroorzaken?

Sluit uw aansprakelijkheidsverzekering af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Wij hebben de juiste dekkingen voor u en uw kinderen. Altijd tegen de scherpste premies. Heeft u nog twijfels of vragen over onze aansprakelijkheidsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op