Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Negatieve BKR-registratie verwijderen man laptop
Home Zakelijk Kredietverzekering

Financiële zekerheid om je eigen bedrijf te runnen

Met een kredietverzekering heb je de garantie van betaling, ook als je klant de rekening niet kan betalen.

Neem contact op

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Snel geregeld.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Bjorn

Bjorn - Expert verzekeringen

Meer dan 5 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Bjorn
Achtergrond afbeelding

Alles over de kredietverzekering

Als je een eigen bedrijf hebt, is het fijn om financiële zekerheid te hebben. Wanneer klanten je facturen niet kunnen betalen kan dat namelijk grote financiële gevolgen hebben voor jou als ondernemer.

Meestal gaat het ook om flinke bedragen. Wat moet je doen als uw klant de rekening niet kan betalen of zelfs failliet gaat? Om hiertegen verzekerd te zijn kun je een kredietverzekering afsluiten.

Met een kredietverzekering heb je de garantie van betaling, ook als je klant de rekening niet kan betalen. Zo kun je, ondanks financiële tegenvallers, toch gewoon doorgaan met je dagelijkse werkzaamheden en riskeer je geen verlies.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering zorgt ervoor dat je beschermd bent als een klant zijn facturen niet meer kan betalen. Met een kredietverzekering vergoedt de verzekeraar namelijk de schade die je bedrijf oploopt als een klant zijn facturen niet meer kan betalen, bijvoorbeeld omdat hij failliet is of financiële problemen heeft. Met een kredietverzekering heb je dus extra financiële zekerheid.

Wanneer een kredietverzekering afsluiten?

Heb je een onderneming waarbij klanten goederen of diensten op rekening kunnen kopen? Dan loop je altijd de kans dat een klant op een gegeven moment de facturen misschien niet meer kan betalen. Een kredietverzekering kan dan financiële zekerheid bieden. Zonder kredietverzekering draai je waarschijnlijk zelf voor de kosten op. Bedrijven die werken met krediet komen in heel veel verschillende sectoren voor. Een kredietverzekering wordt dan ook in veel verschillende branches afgesloten, voor zowel grote als kleine bedrijven.

Wat kost een kredietverzekering?

De kosten van een kredietverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Je omzet
  • De landen waarin je zaken doet
  • Het type klanten waar je zaken mee doet
  • De kwaliteit van je debiteurenbeheer
  • Je betalingsvoorwaarden

Vaak ligt de premie voor een kredietverzekering tussen de 0,1% en 0,5% van je omzet.

Sluit direct een kredietverzekering af via Alpina!

Via Alpina kun je eenvoudig een kredietverzekering voor je onderneming afsluiten. Heb je tijdens het afsluiten nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten denken graag met je mee en kunnen al je vragen beantwoorden.

Je kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 0800 – 688 37 12.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Meer over kredietverzekering

Kredietverzekering betekenis

Als je klanten op krediet spullen van je kopen of diensten afnemen, gaan ze in feite een lening met je aan. Ze moeten in dat geval binnen een bepaald tijdsbestek voldoen aan hun financiële verplichtingen en hun facturen betalen.  Het kan echter voorkomen dat je klant in een situatie terecht komt waardoor hij de facturen niet meer kan betalen, bijvoorbeeld wanneer hij failliet gaat. Om te voorkomen dat je bedrijf hier zelf problemen door ondervindt, kun je een kredietverzekering afsluiten. Een kredietverzekering wordt ook wel eens een debiteurenverzekering genoemd. Een kredietverzekering zorgt er dus voor dat je verzekerd bent bij niet betalende debiteuren.

Kredietverzekering particulieren

Een kredietverzekering is een zakelijke verzekering. Dat betekent dat deze afgesloten kan worden door bedrijven en organisaties. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een groot bedrijf of een MKB of klein bedrijf: een kredietverzekering kan voor veel verschillende branches en organisaties van toepassing zijn. In bepaalde sectoren kan een kredietverzekering een belangrijke verzekering zijn, omdat zij bijvoorbeeld te maken hebben met speciale issues en de daar bijbehorende risico’s. Een kredietverzekering wordt echter in de meest uiteenlopende sectoren afgesloten.

Kredietverzekering lening

Als je een onderneming hebt waarbij klanten goederen of diensten op rekening kunnen kopen, geef je ze dus eigenlijk een lening. Als ondernemer weet je dat er altijd de kans bestaat dat een klant zijn facturen op een gegeven moment niet meer kan betalen, bijvoorbeeld door financiële problemen of faillissement. Waarschijnlijk schat je zelf van te voren al in hoe groot deze kans is, door de kredietwaardigheid van de klant te controleren, maar niet alles is te voorspellen. Ook een grote klant kan op een gegeven moment in financiële problemen komen. Zonder kredietverzekering kan dit grote gevolgen hebben voor je eigen onderneming.

Kredietverzekering debiteuren

Een kredietverzekering wordt soms ook wel een debiteurenverzekering genoemd. Dit is omdat het een ondersteunend onderdeel bij het debiteurenbeheer is. Met een kredietverzekering heb je meer zekerheid dat je facturen worden betaald, ook wanneer blijkt dat een van je grotere debiteuren de openstaande facturen niet meer kan betalen. De markt blijft immers veranderen, waardoor ook grote klanten in lastig vaarwater terecht kunnen komen. Als ondernemer wil je je organisatie zo goed mogelijk beschermen tegen financiële problemen. Een kredietverzekering draagt daarom bij aan de financiële gezondheid van je bedrijf.

Kredietverzekering uitleg

Een kredietverzekering vergoedt de schade die je bedrijf oploopt op het moment dat een van je klanten zijn facturen niet meer kan betalen. Vaak is dit omdat de klant financiële problemen heeft of zelfs failliet is. Dit kan grote invloed hebben op je eigen financiën, met name als het gaat om een grote klant. Door een kredietverzekering af te sluiten heb je de zekerheid van betaling en hoef je je geen zorgen te maken om je eigen organisatie. De verzekeraar vergoedt (een deel van de) facturen als je klant deze niet meer kan betalen.

Kredietverzekering premie

De premie voor een kredietverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. De verzekeraar kijkt onder andere naar je omzet, de landen waarin je zaken doet, het type klanten waarmee je zaken doet, de kwaliteit van je debiteurenbeheer en je betalingsvoorwaarden. Aan de hand van deze factoren wordt de premie voor je kredietverzekering berekend. Vaak ligt de premie voor een kredietverzekering tussen de 0,1% en 0,5% van je omzet.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op