Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wagenparkverzekering geparkeerde auto's

Je wagenparkverzekering vergelijken en afsluiten

Een wagenparkverzekering is een verzekering voor uw zakelijke wagenpark.

Bereken de premie

Online aanvragen.

14 dagen bedenktijd.

Snel geregeld.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura van Maarschalkerweerd - Expert verzekeringen

Meer dan 10 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over de wagenparkverzekering

Uw wagenparkverzekering verzekeren? Een zakelijk wagenpark vol met personenauto’s, bestelwagens of vrachtwagens is natuurlijk zeer kostbaar. Daarom is het van grote waarde om uw wagenpark te verzekeren.

Op deze manier heeft u al uw bedrijfswagens in één keer verzekerd. Alpina helpt u vergelijken tussen verzekeringsmaatschappijen en helpt u kiezen. Zo krijgt u meteen een goed overzicht welke wagenparkverzekering het beste bij u past.

Door verzekeringen te vergelijken, kunt u tot wel honderden euro’s besparen.

Kan ik mijn wagenpark verzekeren?

Uw wagenpark en bedrijfsvoertuigen afsluiten in één klap klinkt natuurlijk heel goed. Zeker als u dit ook nog eens online kunt doen. Bij elke wagenparkverzekering is er wel een minimale hoeveelheid bedrijfsvoertuigen nodig. Heeft u minder dan de benodigde aantal voertuigen, dan kunt u alsnog de goedkoopste opties vinden door zakelijke autoverzekeringen, bedrijfsautoverzekeringen, bestelwagenverzekeringen en vrachtwagenverzekeringen  te vergelijken. Door gebruik te maken van onze handige online vergelijkingstool kunt u uw wensen vaststellen en krijgt u in een overzicht wat het gaat kosten per verzekeraar. De basis verzekering is de normale WA verzekering met minimale dekking die verplicht is voor iedereen. U kunt uw normale WA verzekering voor uw wagenpark uitbreiden met casco’s of aanvullende verzekeringen. Geen idee welke dekking u moet kiezen voor uw wagenpark? Chat, bel of mail gemakkelijk met één van onze verzekeringsadviseurs. Zij helpen u graag!

Wat is een wagenparkverzekering?

Een wagenparkverzekering is een verzekering voor uw zakelijke wagenpark. Bij een wagenparkverzekering zit de minimale verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid dekking, maar u kunt deze uitbreiden naar uw wensen en gebruikspatroon.

Hoe kan ik mijn wagenparkverzekering vergelijken?

Omdat het afsluiten van WA verzekeringen voor uw motorvoertuigen verplicht is, ziet u dat misschien als een grote kostenpost als u veel bedrijfsvoertuigen bezit. Daarom is een wagenparkverzekering perfect voor de bedrijven in logistiek, maar ook bedrijven waar u over veel voertuigen beschikt en minder administratie wilt bijhouden voor uw bedrijfswagens. Omdat elk wagenpark anders is, wilt u een verzekering die perfect bij uw bedrijf past. Daarom biedt we op Alpina de mogelijkheid om meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo vindt u altijd de juiste en goedkoopste verzekering die het beste bij uw wagenpark en bedrijfsvoertuigen passen.

Ook wanneer u al over zakelijke voertuigen beschikt met individuele verzekeringen, kan het interessant zijn om te vergelijken. U ontvangt vaak korting op het afsluiten van een wagenparkverzekering  omdat u al uw bedrijfswagens in één keer verzekerd bij één partij. Het kan dus zijn dat u voor individuele verzekeringen samen meer premie betaald. Wij helpen u graag met uw wagenparkverzekering.

Wagenparkverzekering verhuur

Bent u werkzaam in de autohuur? Dan moet u ervoor zorgen dat uw auto’s minimaal WA-verzekerd zijn. Dit geldt niet alleen bij de verhuur van normale personenauto’s, maar ook voor bijvoorbeeld bestelbusjes, trouwauto’s, oldtimers, campers en motorfietsen. Ook voor verhuurauto’s kunt u een wagenparkverzekering afsluiten. Bij verhuur is het risico op schade groter, omdat de auto’s steeds door andere mensen gebruikt worden. Daarom kijkt de verzekeraar altijd naar het schadeverloop van de afgelopen jaren. Aan de hand hiervan, en een aantal andere factoren, wordt de hoogte van de premie bepaald. Sommige verzekeraars bieden geen dekking bij het verhuur van het wagenpark. Dit kunt u altijd terugvinden in de polisvoorwaarden.

Wagenparkverzekering berekenen

Op Alpina.nl kunt u makkelijk de premie voor uw wagenparkverzekering berekenen. De premie wordt berekend aan de hand van de volgende factoren:

 • De grootte van uw wagenpark
 • De type auto’s in uw wagenpark
 • Het schadeverloop van de afgelopen jaren
 • Het gebruik van de auto’s
 • De eventuele aanvullende verzekeringen
 • Preventiemaatregelingen voor schade en diefstal

Zakelijke wagenparkverzekering

Als uw onderneming gebruikt maakt van een wagenpark, dan wilt u natuurlijk niet voor elke auto apart een autoverzekering hoeven afsluiten. Daarom bestaat de zakelijke wagenparkverzekering. Hiermee kunt u al uw bedrijfswagens in één keer verzekeren tegen schade. Er geldt wel een minimum aantal auto’s, maar dit aantal verschilt per verzekeraar. Geen wagenpark is natuurlijk hetzelfde, daarom gaat het om een verzekering op maat. Misschien heeft u 5 bedrijfswagens, of misschien wel meer dan 100. Het kan gaan om verhuurauto’s, maar ook om ambulances of vuilniswagens. Op Alpina.nl kunt u elk wagenpark verzekeren.

Soorten dekkingen wagenparkverzekering

Bij een wagenpark verzekering zit altijd een standaard Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM) verzekering voor al uw bedrijfsvoertuigen. Mocht u dit niet voldoende vinden, dan kunt u uw verzekering uitbreiden met een beperkt casco of volledig casco dekking.

WA verzekering

Is de minst dekkende verzekering. Alleen de schade die u aan andere voertuigen en/of personen toebrengt met uw auto wordt vergoed. De schade aan uw eigen auto wordt bij deze verzekering niet vergoed.

WA verzekering + beperkt casco (WA plus)

Deze dekt naast de gewone WA verzekering ook brand-, hagel-, storm-, diefstal- en ruitschade. De schade aan uw auto die u heeft veroorzaakt wordt niet vergoed.

WA verzekering + volledig casco (allrisk)

Vergoed alles wat onder de WA verzekering met beperkte casco valt plus de schade aan uw eigen auto (ook als de schade door uzelf gemaakt is).

WA verzekering + casco stop-loss

Deze vergoed schade vanuit een schadedepot waar u een bedrag in heeft gestort. Dit is alleen interessant voor grote wagenparken. U kunt dan de hogere schadelast voor uw eigen rekening nemen en dit risico afnemen bij een verzekeraar.

Veelgestelde vragen over de wagenparkverzekering

Voor wie is een wagenparkverzekering?

Een wagenparkverzekering is voor iedere onderneming met meerdere bedrijfswagens. Dit noemen we ook wel een wagenpark. Het wagenpark van een verhuisbedrijf is weer anders dan dat van een taxibedrijf. Ook loopt het ene wagenpark een hoger risico op schade dan het ander, daarom is een wagenparkverzekering maatwerk.

Waarom een wagenparkverzekering afsluiten?

Het afsluiten van WA-verzekeringen voor uw bedrijfswagens is natuurlijk verplicht. Daarom is het van grote waarde om uw wagenpark te verzekeren. Met een wagenparkverzekering heeft u al uw bedrijfswagens in één keer verzekerd. Ook heeft u minder administratie, omdat al uw bedrijfswagens op 1 polis staan.

Welke bedrijfsvoertuigen kan ik verzekeren met een wagenparkverzekering?

U kunt een wagenparkverzekering afsluiten voor onder andere personenauto’s, bestelauto’s en vrachtauto’s, maar ook campers, oldtimers en motorfietsen. Het maakt dan niet uit of het bijvoorbeeld trouwauto’s, vuilniswagens, aanhangwagens of ambulances zijn.

Wat kost een wagenparkverzekering?

Wagenparken zijn allemaal verschillend, dus een wagenparkverzekering moet altijd gemaakt worden naar uw situatie. De kosten van een wagenparkverzekering hangen onder andere af van de volgende factoren:

 • De grootte van uw wagenpark
 • De type auto’s in uw wagenpark
 • Het schadeverloop van de afgelopen jaren
 • Het gebruik van de auto’s
 • De eventuele aanvullende verzekeringen
 • Preventiemaatregelingen voor schade en diefstal

Aanvullende verzekeringen bij een wagenparkverzekering?

Mocht u uw WA-verzekering niet voldoende vinden, dan kunt u ook kiezen uit aanvullende verzekeringen die passen bij uw bedrijf. Aanvullende verzekeringen voor een wagenparkverzekering kunnen bestaan onder andere uit de volgende verzekeringen:

 • Rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering verleent juridische helpt bij een verkeersconflict. Het kan namelijk voorkomen dat er een ongeval voor de rechter moet verschijnen, als er onduidelijkheid is over welke partij schuldig is. Deze aanvullende verzekering is opgedeeld in verhaalrechtsbijstand en verkeersrechtsbijstand.
 • Schade/inzittendenverzekering. Wanneer na een ongeval lichamelijke en/of materiële schade is opgelopen, wordt de schade gedekt. Dit is meestal tot één miljoen euro. De daadwerkelijk geleden schade wordt vergoed.
 • Ongevallenverzekering voor inzittenden. Wanneer de chauffeur of passagiers bij een ongeluk gewond raken, worden de medische kosten vergoed. Er wordt een vooraf bepaald bedrag uitgekeerd bij ongevallen die leiden tot invaliditeit en/of overlijden.
 • Instrumenten- en apparatuurverzekering. Als u duur apparatuur of gereedschap gebruikt voor uw bedrijf en dat ook vervoert in uw bedrijfswagens, dan kunt u dat ook verzekeren tegen schade of diefstal.
 • En nog veel meer mogelijkheden om aanvullend verzekerd te zijn.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op