Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

man in rolstoel

Ongevallenverzekering voor een zzp­er

Een ongeluk op de werkvloer zit in een klein hoekje. Een ongevallenverzekering zzp dekt schade die ontstaat tijdens een ongeluk.

Bereken de premie

Direct online afsluiten.

14 dagen bedenktijd.

Hulp van onze experts.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Met kennis van elke branche en veel know how verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een verzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je verzekering.”

foto Bjorn

Bjorn - Expert verzekeringen

Meer dan 5 jaar ervaring verzekeringen

Achtergrond expert foto Bjorn
Achtergrond afbeelding

Alles over de ongevallenverzekering voor een ZZP-er

Bescherm uzelf, uw gezin of personeel met de ongevallenverzekering voor een zzp-er.

Een ongeluk op de werkvloer zit in een klein hoekje. Een ongevallenverzekering dekt schade die ontstaat tijdens een ongeluk. Hierbij kan je denken aan: letsel, invaliditeit of overlijden. Er zijn verschillende verzekeringen die geschikt zijn voor zzp’ers. Dit maakt de keuze niet eenvoudiger.

Wij helpen je graag en zet de verschillende keuzes voor je op een rij.

Welke ongevallenverzekeringen voor zzp’ers zijn er?

Bent u zzp’er? Dan heeft u de keuze uit drie verschillende verzekeringen die u beschermen tegen schade door een ongeval. De verschillende verzekeringen zijn:

  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandige ondernemers.
  • Een persoonlijke ongevallenverzekering voor uw privésituatie.
  • Een bedrijfsongevallenverzekering voor uw personeel.

Welke ongevallenverzekering voor zzp’ers sluit het beste aan bij uw situatie? Dat is natuurlijk mede afhankelijk van wat u wilt verzekeren. De specialisten van Alpina.nl leggen u graag de verschillen tussen de verzekeringen uit.

Een persoonlijke ongevallenverzekering voor uw privésituatie

Verzekert u zich met een persoonlijke ongevallenverzekering, dan bent u verzekerd van een bedrag na een ongeval. Zo krijgt u een bepaald bedrag wanneer u blijvend invalide raakt en ontvangen uw nabestaanden een bedrag wanneer u overlijdt door een ongeval. Wist u dat u ongevallen binnenshuis kan verzekeren, maar ook buitenshuis. Bijvoorbeeld op het schoolplein, tijdens het sporten of in het verkeer. Natuurlijk is het ook mogelijk om het gehele gezin te verzekeren. Hierin is het geheel vrijblijvend wie u verzekert en tegen welk bedrag u verzekert. Bij een persoonlijke ongevallenverzekering heeft u geen eigen risico.

Wanneer keert de persoonlijke ongevallenverzekering voor uw privésituatie uit?

De verzekering vergoedt een vast bedrag of percentage bij blijvende invaliditeit aan uw hoofd, organen, armen en benen. Hierbij maakt het niet uit of het ongeval in huis of daarbuiten heeft plaatsgevonden.

Een bedrijfsongevallenverzekering voor uw personeel

Sommige mensen vergissen de afkorting zzp nog weleens met zelfstandige ondernemer. Bent u een zelfstandig ondernemer mét personeel? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor uw personeel. Een bedrijfsongevallenverzekering vergoedt ongevallen tijdens of onderweg naar het werk, die arbeidsongeschiktheid of overlijden als gevolg hebben.

Als werkgever kiest u zelf de hoogte van het bedrag dat uw medewerker ontvangt:

  • U baseert het bedrag op het salaris;
  • Of u kiest een vast bedrag.

Goed om te weten is dat een bedrijfsongevallenverzekering personeel in loondienst, uitzendkrachten én stagiairs dekking geeft. Het maakt hierbij niet uit wie het ongeval veroorzaakt.

Wanneer keert een bedrijfsongevallenverzekering voor uw personeel uit?

Een medewerker die arbeidsongeschikt is geworden, krijgt 12,5 tot 100% van het gemiddelde brutosalaris uitgekeerd. Dit percentage is afhankelijk van het aantal uur dat uw werknemer nog wel werkzaam kan zijn.

Ongevallenverzekering ZZP persoon met loopsteun

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers

Als zelfstandige ondernemer krijgt u bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering meestal geen uitkering van het UWV. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is daarom een belangrijke verzekering om te overwegen. Als u ziek wordt of een ongeval krijgt, ontvangt u via uw arbeidsongeschiktheidsverzekering een maandelijks bedrag en komt u niet zonder geld te zitten.

Wanneer keert de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers uit?

Bent u arbeidsongeschikt door een ziekte, zwangerschap of een ongeval. Dan keert de verzekering het eerste jaar 100% van uw bruto jaarinkomen uit en in de jaren daarna 80%.

Danielle schadebehandelaar Alpina Roerdalen

De verzekeringsspecialisten van Alpina.nl helpen u graag

Vindt u het lastig om te bepalen welke verzekering het beste bij uw situatie aansluit? Geen probleem! Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883712.

Neem contact op

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op