Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Pensioen oud koppel

Zelf eenvoudig pensioen opbouwen

Hoewel het misschien nog wel even duurt, doe je er goed aan om je nu alvast voor te bereiden op je pensioen. Misschien leef je daar wel naartoe. Je wilt er in elk geval van gaan genieten, als het zover is.

Neem contact op

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Tip voor de werkgever. Keuzestress voor een werknemer die met pensioen gaat! Ja dit kan wel degelijk. Doordat een werknemer steeds meer keuzes moet gaan maken als het gaat om het invullen van de hoogte van de pensioenaanspraken. Door de pensioenadviseur van Alpina vroegtijdig in te schakelen zijn wij in de gelegenheid om aan de werknemer alle opties te laten zien waardoor de werknemer de juiste beslissingen kan nemen.”

LinkedIn logo
foto Noach van Beusekom

Noach van Beusekom - Expert pensioenen

12 jaar ervaring als adviseur pensioenen

Achtergrond expert foto Noach van Beusekom
Achtergrond afbeelding

Alles over het aanvullend pensioen

Hoewel het misschien nog wel even duurt, doe je er goed aan om je nu alvast voor te bereiden op je pensioen. Weet jij hoe je ervoor staat? En is het genoeg om ook later zorgeloos te kunnen leven?

Een goed pensioen zou gelijk moeten zijn aan 70% van je laatste salaris. Helaas blijkt dit in de meeste gevallen onhaalbaar. Welke opties heb je om meer pensioen op te bouwen?

De gemiddelde pensioenleeftijd verandert jaarlijks, maar op een zeker moment kun je met pensioen. Misschien leef je daar wel naartoe. Je wilt er in elk geval van gaan genieten, als het zover is. Financiële zorgen passen niet in dat plaatje. Helaas is dat voor veel Nederlanders wel het geval. Zij hebben onvoldoende pensioen opgebouwd en ervaren de gevolgen daarvan tijdens hun pensioen. Zorg dat je op tijd begint met het opbouwen van voldoende pensioen! Wij helpen je graag op weg.

Pensioenregeling bij je werkgever

Heb je in je werkende leven voor werkgevers gewerkt? Dan ben je voor de hoogte van je pensioen afhankelijk van de pensioenregelingen van je werkgevers. Hoe goed ben je op de hoogte van de regeling bij je huidige en vorige werkgevers? Weet je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd?

Om te kijken of je goed zit voor later, doe je er goed aan om bij je huidige werkgever te informeren naar je pensioen. Hij of zij kan je daar meer over vertellen. De uitkomsten hiervan bepalen of je misschien moet kijken naar aanvullende maatregelen.

Aanvullend pensioen

Een goed pensioen zou gelijk moeten zijn aan 70% van je laatste salaris. Helaas blijkt dit voor bijna alle Nederlanders onhaalbaar. Dit betekent dat je er flink op achteruit gaat, zodra jouw pensioen ingaat.

Hoe eerder je doorhebt dat je straks te weinig pensioen hebt, hoe eerder je maatregelen kunt nemen. Bijvoorbeeld door het opbouwen van aanvullend pensioen.

Mogelijkheden aanvullend pensioen:

  • Bijsparen in je pensioen
  • Banksparen
  • Zelf sparen
  • Lijfrenteverzekering afsluiten

Welke manier voor jou het beste is, hangt af van je persoonlijke situatie en financiële mogelijkheden. Wij snappen dat het voor jou misschien wat ondoorzichtig is en dat je niet zomaar ergens mee wilt starten.

Onze specialisten helpen je graag op weg met passend advies. Daarnaast richten wij uiteraard alles voor je in, zodat je nu zorgeloos kunt werken en straks zorgeloos kunt genieten.

Extra informatie

icoon hypotheken

Bekijk tarievenkaart

Het is voor ons van groot belang dat je volledig op de hoogte bent van de kosten die je betaalt voor onze diensten. Daarom streven wij naar maximale transparantie en helderheid met betrekking tot de tarieven bij Alpina. Bekijk hier onze tarievenkaart

icoon hypotheken

Nieuwe pensioenwet

Op 30 mei 2023 is door de Eerste Kamer het wetsvoorstel Wet Toekomst Pensioenen (WTP) aangenomen. Dit betekent dat vanaf 1 juli 2023 alle pensioenregelingen moeten gaan voldoen aan deze nieuwe wet. Lees hier alles over de nieuwe pensioenwet

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op