Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat zijn de kosten voor het schorsen van een auto?

Als u uw auto een tijdje niet kan of wil gebruiken, kunt u ervoor kiezen om deze te schorsen. Een auto schorsen betekent dat u het kenteken tijdelijk schorst. Zodra de auto geschorst is, hoeft u niet meer te doen aan de voertuigverplichtingen, zoals het betalen van motorrijtuigenbelasting, de WA-verzekeringsplicht en de APK plicht. Door uw auto te schorsen bespaart u dus op de kosten. Er zijn echter ook kosten verbonden aan het schorsen. Op Alpina.nl hebben we alle kosten voor het schorsen van een auto voor u op een rijtje gezet.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Auto schorsen kosten

De RDW maakt bij het schorsen van een auto onderscheid tussen een normaal tarief en een laag tarief. Voor personenauto’s die jonger dan 15 jaar zijn betaald u het normale tarief. Voor auto’s die 15 jaar of ouder zijn betaald u het laag tarief. In 2021 worden de volgende kosten gerekend voor het schorsen:

Duur schorsing Kosten in 2021
Schorsing aanvragen normaal tarief RDW €75,65
Schorsing aanvragen laag tarief RDW €24,95
Schorsing aanvragen normaal tarief RDW voor 2 jaar €100,60
Schorsing aanvragen laag tarief RDW voor 2 jaar €49,90
Schorsing aanvragen normaal tarief RDW voor 3 jaar €125,55
Schorsing aanvragen laag tarief RDW voor 3 jaar €74,85

Kosten schorsing verlengen

U kunt uw auto voor 1,2 of 3 jaar schorsen. Na deze periode loopt de schorsing automatisch af. U kunt er echter ook voor kiezen om de schorsing te verlengen. De datum waarop u de schorsing verlengt is dan de nieuwe vervaldatum na 1, 2 of 3 jaar. U mag een auto zo vaak schorsen als u wilt, maar ook hier zijn kosten aan verbonden. In 2021 gelden de volgende kosten voor het verlengen van een schorsing:

* U krijgt geen geld terug als u de schorsing eerder stopzet
Duur schorsing Kosten in 2021
Schorsing verlengen voor 1 jaar €24,95
Schorsing verlengen voor 2 jaar €49,90
Schorsing verlengen voor 3 jaar €74,85

Kosten auto schorsen: schorsing opheffen

Zodra de schorsingsperiode is afgelopen, vervalt deze automatisch. Loopt de schorsing nog, maar wilt u al eerder gebruik maken van uw auto? Dan kunt u de schorsing opheffen. Dit kunt u zowel online als bij een loket regelen. Online doet u door in te loggen met uw DigiD op de website van de RDW. Let er wel op dat bij het opheffen van een schorsing, u direct weer een autoverzekering moet afsluiten. Dit gebeurt niet automatisch. Het opheffen van een schorsing is gratis, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op