Hoe zit het met de verzekering bij het overschrijven van een auto?

Denk bij het overschrijven van een auto op jouw naam om de autoverzekering. Je kunt denken “dat kan nog wel”, maar dat kan jou duur komen te staan. Door het veroorzaken van een ongeval kun je in één klap failliet zijn.

Een autoverzekering afsluiten is een kwestie van online een kenteken  invoeren en een paar vragen beantwoorden. Je hoeft geen lastige vragen over de auto op te zoeken, want aan de hand van het kenteken is veel informatie al te achterhalen. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Deze kun je vinden op het tenaamstellingsverslag dat je krijgt van de verkoper. De code staat ook op de kentekencard. Deze blog gaat over de auto, maar geldt ook voor het verzekeren van andere motorrijtuigen. De boetebedragen kunnen wel van elkaar afwijken.

De auto niet gelijk verzekeren heeft gevolgen

Het vergeten van het verzekeren kan een hoge boete tot gevolg hebben. De financiële gevolgen zijn veel groter als je een ongeval veroorzaakt met de onverzekerde auto. Zeker als je hierdoor letsel veroorzaakt of als het slachtoffer overlijdt aan de verwondingen. De boete bedraagt €550. Mogelijk krijg je niet gelijk een boete, maar eerst een waarschuwing. Bij het veroorzaken van een schade kunnen de financiële gevolgen beperkt blijven tot een paar duizend euro bij blikschade. Bij letsel kan de schadelast in de honderdduizenden euro’s oplopen. Je blijft mogelijk je leven lang betalen voor het niet verzekeren van je auto.

Auto alsnog verzekeren

Zodra je er achter komt dat je auto niet verzekerd is, moet je gelijk actie ondernemen. Verzekeraars zijn niet bereid om je auto met terugwerkende kracht te verzekeren. Ze willen je namelijk niet verzekeren, terwijl je mogelijk met de auto al een schade veroorzaakt hebt. Ook zijn verzekeraars niet bereid om je een verklaring af te geven om onder een boete uit te kunnen. Het enige wat je kunt doen is de auto zo snel mogelijk alsnog verzekeren.

Wat te doen bij een onterechte boete?

Als de verzekeraar vergeet om jouw kenteken aan te melden, kun je ook een boete thuisgestuurd krijgen. Ook door een storing in het aanmeldproces bij de verzekeraar of de RDW kan dit gebeuren. In dat geval kun je onder de boete uit komen door een verklaring op te vragen bij de verzekeraar. Dit is een zogenaamde artikel 34 verklaring. Met deze verklaring wordt de boete weer ingetrokken. De verzekeraar stuurt de brief en lost het probleem op.

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3277 reviews
09-03-2022
De graaf
Vriendelijk snel antwoord
11-03-2022
Catelijne
nvt
22-02-2022
Ton
ondanks een aparte melding van de schade zonder telefonisch contact komt het over als klantvriendelijk.

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 22-02-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op