FOCWA autoschade

Als u wel eens op zoek bent gegaan naar een autoschadehersteller, bent u de naam FOCWA misschien wel eens tegengekomen. Maar wat is FOCWA eigenlijk? Naast de schadegarant regeling is er ook de FOCWA. Hierbij zijn ook verzekeraars en schadeherstel bedrijven aangesloten. FOCWA is een actieve brancheorganisatie voor schadeherstelbedrijven. Ze adviseren hun leden bij sociale, juridische, economische en technische vraagstukken. Bovendien hebben ze, samen met brancheorganisatie BOVAG, een kwaliteitskeurmerk voor autoschade herstel ingevoerd, de Branchenormering Schadeherstel.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Heeft FOCWA autoschade bedrijven?

Er zijn ruim 1100 bedrijven aangesloten bij FOCWA. Deze bedrijven houden zich voornamelijk bezig met het schadeherstel van auto’s, caravans, campers, motorfiets en bedrijfsvoertuigen. Daarnaast houden ze zich bezig met het bouwen van aanhangwagens en carrosserieën. Als u autoschade heeft, kunt u uw auto laten herstellen door een bij FOCWA aangesloten herstelbedrijf. Een schadehersteller krijgt een FOCWA certificering als hij aan de kwaliteitseisen van de organisatie voldoet en op de hoogte is van de veranderingen in de markt. Als u uw auto laat herstellen bij een bij de FOCWA aangesloten herstelbedrijf weet u zeker dat uw auto in goede handen is.

FOCWA autoruitherstelbedrijf betrouwbaar?

Als u uw auto laat repareren bij een FOCWA schadehersteller kunt u er zeker van zijn dat de auto professioneel gerepareerd wordt. De bij FOCWA aangesloten schadeherstellers moeten voldoen aan de kwaliteitseisen die FOCWA stelt. Voor bedrijven, die als FOCWA bedrijf willen (blijven) opereren, voert FOCWA een helder selectiebeleid met jaarlijkse controles.

Wat zijn de FOCWA voorwaarden?

FOCWA stelt wel een aantal voorwaarden voor bedrijven die lid willen worden. Alle leden moeten bijvoorbeeld voldoen aan de FOCWA Standaard. De FOCWA Standaard is een kwaliteitsstandaard dat is ontwikkeld door FOCWA en is afgestemd met partijen in de branche. De FOCWA Standaard wordt getoetst door externe partijen en staat garant voor kwaliteit en vakmanschap. De FOCAWA Standaard is van toepassing op alle soorten herstelwerkzaamheden. Zo weet u zeker dat uw auto volgens fabrieksvoorschriften of voorschriften van bij RCAR aangesloten onderzoekscentra wordt gerepareerd, met altijd originele onderdelen.

Hoe werkt FOCWA schaderegeling?

Door gebruik te maken van de FOCWA schaderegeling heeft u vele voordelen. Hier beschrijven wij kort wat er gebeurt als u een schade hebt en deze conform de focwa regeling laat maken.

1. U krijgt de autopapieren en een vervangende auto.De garage maakt een kopie van uw autopapieren (rijbewijs, kentekenbewijs, groene kaart) en nemen het ondertekend schadeformulier in ontvangst.

2. U hoeft helemaal niets te regelen met de verzekeraar.

3. De garage vervangt ook de kentekenplaat indien nodig. Als uw kentekenplaat vervangen moet worden, gaat men hiervoor de noodzakelijke stappen zetten. Dit komt dan vanzelf en tijdig in orde.

4. De garage maakt een schade herstelplanning. Na een vluchtige opname van de schade geeft men een herstelplanning af. Zo heeft u een indicatie wanneer u uw gerepareerde auto weer kunt ophalen.

Als casco verzekerde hoeft u dus niet te wachten tot een precieze schatting van de schade is verricht.

5. Neem uw persoonlijke bezittingen mee. U haalt uw persoonlijke (waardevolle) bezittingen uit uw auto. Op deze manier wordt elk misverstand over het eventueel zoekraken van uw persoonlijke bezittingen voorkomen.

6. De garage neemt alles in ontvangst en u krijgt een vervangende auto.U krijgt de autosleutels (en uw rijbewijs) en kunt met een vervangende auto weer op weg.

7. U wordt gebeld wanneer u uw herstelde auto op kunt halen.

8. U komt met de vervangende auto naar het FOCWA Eurogarantbedrijf en levert de vervangende auto afgetankt met de autosleutels in.

9. De garage levert uw auto opgepoetst op en alles is geregeld met de verzekering. Uw auto staat vertrekklaar, in herstelde staat en gepoetst.

10. U gaat proberen aan te wijzen waar de schade zat.

Dat gaat u niet lukken. Van de schade is niets meer te zien!

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 322 reviews
26-01-2023
Ch de graaff
Snel en duidelijk in te vullen ! Vergelijken gaat snel !
03-11-2022
Riet Mol-van Hommert
vriendelijk te woord gestaan
21-10-2022
Raymond Koeiman
Door dat mijn inkomen onregelmatig is vind ik via een link betaling geweldig.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 24-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op