Is overstappen van autoverzekering na schade verstandig?

Het overstappen van autoverzekering heeft vaak verschillende voordelen. Het kan zijn dat u bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent of dat de polisvoorwaarden van een andere verzekeraar beter aansluiten bij uw persoonlijke wensen. Met een autoverzekering bouwt u schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer premiekorting u krijgt. Hoeveel premiekorting u krijgt, verschilt per verzekeraar. Als u schade claimt bij de verzekeraar gaat dit ten koste van uw premiekorting. Daarom kan het zijn dat u bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent. Overstappen van autoverzekering na schade kan dan verstandig zijn. Als u echter negatieve schadevrije jaren heeft, is overstappen niet altijd verstandig. Op Alpina.nl leggen we het u uit.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Overstappen na schade? Via Alpina kunt u eenvoudig en snel vergelijken!

Twijfelt u of het verstandig is om over te stappen na schade? Op Alpina.nl kunt u online een vergelijking maken. Dit doet u door een aantal gegevens over uzelf en uw auto in te vullen. Wij vragen u ook om het aantal schadevrije jaren. Aan de hand van deze gegevens krijgt u een overzicht van autoverzekeringen, inclusief de bijbehorende premies. Zo ziet u snel of het loont om over te stappen of dat u beter bij uw huidige autoverzekeraar kunt blijven.

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen u graag. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 688 37 oo. We zijn ook bereikbaar via de chat, WhatsApp of Messenger.

Sluit direct een autoverzekering af!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 11-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op