Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is overstappen van autoverzekering na schade verstandig?

Het overstappen van autoverzekering heeft vaak verschillende voordelen. Het kan zijn dat u bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent of dat de polisvoorwaarden van een andere verzekeraar beter aansluiten bij uw persoonlijke wensen. Met een autoverzekering bouwt u schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer premiekorting u krijgt. Hoeveel premiekorting u krijgt, verschilt per verzekeraar. Als u schade claimt bij de verzekeraar gaat dit ten koste van uw premiekorting. Daarom kan het zijn dat u bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent. Overstappen van autoverzekering na schade kan dan verstandig zijn. Als u echter negatieve schadevrije jaren heeft, is overstappen niet altijd verstandig. Op Alpina.nl leggen we het u uit.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

overstappen na schade

Overstappen na negatieve schadevrije jaren

U bouwt elk jaar dat u geen schade claimt, één schadevrij jaar op. Als u een schadeclaim indient, verliest u 5 schadevrije jaren. U krijgt een malusregistratie als u negatieve schadevrije jaren heeft op uw autoverzekering. U heeft dan minder dan 0 schadevrije jaren. Wanneer u negatieve schadevrije jaren heeft, is het over het algemeen niet verstandig om over te stappen naar een andere autoverzekering. De meeste mensen stappen over van autoverzekering om goedkoper uit te zijn. Met een malusregistratie is de kans klein dat u een goedkopere verzekering vindt dan uw huidige verzekering. Bovendien is het niet altijd mogelijk om over te stappen met een malusregistratie, omdat weinig verzekeraars zo’n aanvraag zullen accepteren. Daarom is het vaak verstandiger om bij uw huidige verzekeraar of tussenpersoon te blijven.

Om uw malusregistratie te laten vervallen en opnieuw schadevrije jaren op te bouwen, is schadevrij rijden noodzakelijk. Dit gaat helaas niet snel. Bij schade verliest u in één keer 5 schadevrije jaren. U moet dan 5 jaar schadevrij rijden om één schade goed te maken. Heeft u op dit moment een malusregistratie en wilt u overstappen? Dan zijn er zeker mogelijkheden. Hierbij moet u wel rekening houden met een hoge premie en kan blijken dat het beter is om over te stappen wanneer u geen negatieve schadevrije jaren meer heeft.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Overstappen na schade? Via Alpina kunt u eenvoudig en snel vergelijken!

Twijfelt u of het verstandig is om over te stappen na schade? Op Alpina.nl kunt u online een vergelijking maken. Dit doet u door een aantal gegevens over uzelf en uw auto in te vullen. Wij vragen u ook om het aantal schadevrije jaren. Aan de hand van deze gegevens krijgt u een overzicht van autoverzekeringen, inclusief de bijbehorende premies. Zo ziet u snel of het loont om over te stappen of dat u beter bij uw huidige autoverzekeraar kunt blijven.

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen u graag. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 688 37 oo. We zijn ook bereikbaar via de chat, WhatsApp of Messenger.

Sluit direct een autoverzekering af!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
Nu met Gratis verhaalservice

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op